Ποιοι αγρότες θα αποζημιωθούν και ποιοι όχι από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης (vid)

Ποιοι αγρότες θα αποζημιωθούν και ποιοι όχι από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης (vid)

Ιούνιος 08, 2018 - 13:50
0 σχόλια

Ο προϊστάμενος του καταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ηλίας Αγγελόπουλος μίλησε για τις καταστροφές που έγιναν στις καλλιέργειες της ΔΕ Βαλτετσίου από το χαλάζι που έπεσε την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Ο κάμπος έχει σιτηρά, κηπευτικά, πατάτες, καρυδιές, μύρτιλα, αμπέλια. Από αυτά πολλά έχουν υποστεί ζημιές από το χαλάζι που έπεφτε για μία ώρα περίπου. (δείτε  ΕΔΩ το ρεπορτάζ από την περιοχή.)

Ο κ. Αγγελόπουλος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και μίλησε με τους παραγωγούς. Όπως ανέφερε, η αστάθεια του τελευταίου καιρού έχει πλήξει αρκετές καλλιέργειες, σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι κακές καιρικές συνθήκες έπληξαν μεταξύ άλλων και τα χωριά, Στενό, Μεσορράχη καθώς και κάποιες περιοχές της Μεγαλόπολης.

Από την πρώτη στιγμή κάναμε επισημάνεις και εντοπίσαμε το μεγάλο εύρος της καταστροφή.

Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης επεσήμανε ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ανταποκριτή της περιοχής τους έως τις 19 Ιουνίου,  έτσι ώστε να αποζημιωθούν.

Οι ζημιές που εντοπίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερες και σε κάποιες άλλες μικρότερες. Ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημία σε ποσοστό κάτω του 20% να μην υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης καθώς δεν θα λάβουν κάποια χρήματα.

Η καταστροφή σε κάποιες περιπτώσεις είναι και 100%.

Κλείνοντας, να  αναφέρουμε ότι οι παραγωγοί αναμένεται να αποζημιωθούν μετά τον Οκτώβριο.

Video: 

Arcadia Portal.gr Ποιοι αγρότες θα αποζημιωθούν και ποιοι όχι από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.