Ποινές φυλάκισης με αναστολή στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για φωτιά σε ΧΑΔΑ

Ποινές φυλάκισης με αναστολή στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για φωτιά σε ΧΑΔΑ

Ιούνιος 18, 2018 - 12:04
0 σχόλια

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης 2 ετών με αναστολή στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη επειδή τον Ιούνιο του 2014 είχε εκδηλωθεί φωτιά σε ΧΑΔΑ της Πύλου, και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο.

Σημειωτέον ότι σε κανέναν από τους δύο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ, επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση τόσο του περιφερειάρχη όσο και του δημάρχου.

Ο Πέτρος Τατούλης, όπως επισημαίνει σε δελτίο Τύπου και όπως είχε πει και ο ίδιος στο δικαστήριο, διά νόμου δεν είχε καμία αρμοδιότητα ούτε είχε εκχωρηθεί αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, και στη Μεσσηνία και αλλού, εξαιτίας της δηλωμένης αδυναμίας των δημάρχων να προχωρήσουν σε λύση ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Είναι βαθύτατα προσβλητικό προς το πρόσωπο μου ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να δικάζομαι για περιβαλλοντικά ζητήματα».

Δείτε την απάντηση του Πέτρου Τατούλη ΕΔΩ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.