Ποια έργα περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Νότιας Κυνουρίας για το 2019

Ποια έργα περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Νότιας Κυνουρίας για το 2019

Ιανουάριος 03, 2019 - 14:50
0 σχόλια

Σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Νότιας Κυνουρίας εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας την ψήφιση του προτεινόμενου Τεχνικού Προγράμματος, του έτους 2019 όπως αυτό καταρτίσθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Δήμαρχος κ. Λυσίκατος Χαράλαμπος ανέφερε τα εξής:

"Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμαστε να ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα, δηλαδή τα έργα και τις μελέτες που αφορούν το Δήμο. Να πω σε γενικές γραμμές ότι έχω στον φάκελο του θέματος και τις εισηγήσεις των Τοπικών και τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και το μέρος της εισήγησής μου που αφορά το θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο τα καταθέτω στα πρακτικά για να μην τα διαβάζω και σας κουράζω.

Να πούμε, λοιπόν, ότι για το τεχνικό πρόγραμμα λαμβάνεται υπόψη η ΣΑΤΑ, δηλαδή η χρηματοδότηση που παίρνουμε για έργα και μελέτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε γενικές γραμμές είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, γύρω στις 195.000 ευρώ, στο τεχνικό πρόγραμμα ασφαλώς υπάρχουνε και άλλα πράγματα που μπορεί να είναι από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη, θα τα δούμε και καλό είναι να τα διαβάσουμε και ένα-ένα, γίνεται και η κατανομή με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία των Κοινοτήτων μας.

Στον παρόντα Προϋπολογισμό επειδή γενικά υπάρχουν και αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο αναθέσεων, τον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού και κάθε χρόνο βέβαια έχουμε τις οδηγίες που μας έρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι μόνο, να πω ότι θα παρατηρήσετε κάποιες διαφοροποιήσεις γιατί έχουν αφαιρεθεί από το τεχνικό πρόγραμμα κωδικοί που αφορούν κατά κύριο λόγο εργασίες, όπως για παράδειγμα κάποιοι καθαρισμοί ή απομακρύνσεις φερτών, λέω σαν παράδειγμα δύο κωδικούς που μπορεί να συναντήσατε στον προηγούμενο προϋπολογισμό, αυτά δεν θα είναι πλέον στοιχείο του τεχνικού προγράμματος αλλά θα υπάρχουν στον προϋπολογισμό. Δεν είναι, δηλαδή, ότι δεν θα υπάρχουν τα ποσά και δεν θα γίνουν εργασίες, αλλά σύμφωνα με τα τωρινά μας δεδομένα δεν πρέπει να αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα και θα πάνε στον προϋπολογισμό. Αυτό καταρχήν για μια πρώτη ανάγνωση του τεχνικού προγράμματος.

Τώρα, να περάσω να το διαβάσουμε άρθρο-άρθρο το τεχνικό πρόγραμμα και στη συνέχεια θα κάνουμε και τον διάλογό μας και θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις.
Ξεκινώντας να πω ότι σε σχέση με το αρχικό σώμα έχουν γίνει κάποιες μικρές διορθώσεις κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα. Στον παλιό που είχε δοθεί με e-mail, δεν ξέρω αν κάποιος δεν έχει προλάβει να τον διαβάσει τον καινούργιο, έχουνε γίνει κάποια πράγματα που ξεχαστήκανε να μπούνε μέσα, όπως π.χ. ο δρόμος Κοσμάς – Φυλάτικα που θα τον δούμε τώρα μέσα και, επίσης, κάποια μεταφορά διαδικαστικού χαρακτήρα. Δηλαδή, κάποια που θεωρήσαμε ότι είναι προμήθειες έχουνε μπει σε ένα ειδικό κομμάτι που λέμε ότι οι προμήθειες που άπτονται του τεχνικού προγράμματος.

Ο πρώτος πίνακας αφορά έργα και μελέτες που εξυπηρετούν το σύνολο του Δήμου. Έχουμε, λοιπόν:
Μετατοπίσεις – βελτιώσεις – επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού: 25.000 ευρώ. Εδώ έχει γίνει και μια μικρή προσαύξηση γύρω στις 5.000 ευρώ σε αυτό τον κωδικό. Συνήθως είχαμε 20.000 ευρώ.
Αποκατάσταση σεισμοπλήκτου κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Δ.Ε. Λεωνιδίου: 320.000 ευρώ. Αυτό είναι μία επιχορήγηση που μας ήρθε τον τελευταίο μήνα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν μια προσπάθεια που κάναμε εδώ και πολλά χρόνια, εδώ και αρκετό καιρό, και τελικά ευοδώθηκε, οπότε θα προχωρήσουμε και στην αποκατάστασή του σύμφωνα με τις διαδικασίες βέβαια που πρέπει όμως να τηρήσουμε. Είναι ουσιαστικά μία νέα εγγραφή στον προϋπολογισμό μας, μία νέα σημαντική εγγραφή.

Η ασφαλτόστρωση δρόμου Κοσμά – Φυλάτικα Τ.Κ. Κοσμά: 800.000 ευρώ. Αυτό είναι από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Το λέω απλά για να το διευκρινίσω, οι δύο εγγραφές που μόλις τώρα σας διάβασα, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι από τη ΣΑΤΑ, δεν είναι από τα λεφτά που παίρνουμε απ’ τα κρατικά λεφτά, είναι έξτρα επιχορηγήσεις που είτε γίνεται με μια σχετική συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, είτε γίνεται με κατάθεση φακέλων, στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Και όχι μόνο.
Συντήρηση και επισκευή περιφράξεων και δαπέδων παιδικών χαρών Δήμου Νότιας Κυνουρίας: 7.000 ευρώ. Αυτό είναι μία νέα εγγραφή που μπήκε για τον εξής λόγο: όπως θυμάστε από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, μας έχει εγκριθεί μια χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου μας και κυρίως για τα χωριά και τον Τυρό. Επειδή οι απαιτήσεις του Προγράμματος δεν επιτρέπουν την κατασκευή περιφράξεων και δαπέδων, δεν μας επιχορηγούν ας το πούμε έτσι αλλά μόνο για την προμήθεια και τον εξοπλισμό των παιδικών χαρών, βάζουμε μία τέτοια εγγραφή γιατί πιθανότατα η εμπειρία μας έδειξε και κατά την κατασκευή, κατά την αναβάθμιση, ας το πούμε έτσι, των παιδικών χαρών του Λεωνιδίου, ίσως χρειαστεί κάποιο τέτοιο ποσό και πρέπει να είμαστε εμείς προετοιμασμένοι, που αυτό το ποσό βέβαια όμως θα είναι και μικρό και θα βγει και από τον δικό μας προϋπολογισμό.

Κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων για τη διαχείριση των αποθεμάτων της βιόσφαιρας. Αυτό είναι το παλιό Γυμνάσιο έτσι όπως το λέμε, έχει εγκριθεί, έχει χρηματοδοτηθεί, έχει δημοπρατηθεί και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, οπότε συνεχίζεται μειούμενη αυτή η εγγραφή.

Προμήθεια συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείριση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Επίσης ένα έργο, αυτό ήτανε αρχικού προϋπολογισμού περίπου στο 1 εκατομμύριο, το έχουμε συζητήσει σε παλαιότερα Συμβούλια, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που γίνεται, ένα έργο προμήθειας και όχι μόνο που γίνεται για το σύνολο του Δήμου μας, για την αναβάθμιση και τον έλεγχο των νερών μας.

Έχουμε και μια εγγραφή δράσης: Προετοιμασίας εφαρμογής Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, είναι μια εγγραφή που την είχαμε κάνει και πέρυσι, δεν θυμάμαι αν το ποσό ήταν το ίδιο ή ήτανε κατά κάτι λιγότερο. Όπως γνωρίζετε και έχουμε προχωρήσει στην αγορά ενός ακινήτου για τη δημιουργία ΣΜΑ και έχουμε δημιουργήσει πλέον, έχουμε πάρει τις εγκρίσεις, και έχει υποτυπωδώς δημιουργηθεί ένα πράσινο σημείο και με τα δεδομένα και την πληροφορία που έχουμε και το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου που απ’ ό,τι φαίνεται προχωράει, πρέπει να έχουμε μια εγγραφή και εμείς στον προϋπολογισμό μας γιατί ανά πάσα στιγμή θα χρειαστούμε μικροέξοδα, για την εφαρμογή του Σχεδίου, του Τοπικού μας Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Πάμε, λοιπόν, τώρα στον Κοσμά. Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Κοσμά. Συνεχιζόμενο. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνεχιζόμενο. Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά.
Στα νέα. Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Κοσμά: 7.000 ευρώ, ανακαίνιση παλαιού κτιρίου Κοινότητας Κοσμά: 7.200, ανακαίνιση αίθουσας κοινοτικού καταστήματος Κοσμά: 7.200, συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Κοσμά: 6.000, διαμόρφωση χώρου κοιμητηρίου δυτικά Ιερού Ναού για οικογενειακούς τάφους: 7.200, συντήρηση κιγκλιδωμάτων κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Κοσμά: 6.500. Μελέτες, υπηρεσίες, σύνταξη φακέλου για την ένταξη δράσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα: 16.500.

Χοντρικά-χοντρικά να σας πω ότι όταν λέμε συνεχιζόμενα ή νέα, το νέο δεν σημαίνει ότι είναι μια καινούργια εγγραφή από την καινούργια μας ΣΑΤΑ. Όταν κάποια έργα ήταν εγγεγραμμένα πέρυσι στον προϋπολογισμό αλλά δεν ξεκίνησαν για κάποιο λόγο λογίζονται σαν νέα στο τεχνικό μας πρόγραμμα. Να σας κάνω, λοιπόν, την ανάλυση, ότι ο Κοσμάς, εκτός απ’ τη ΣΑΤΑ του, που είναι 7.000 ευρώ, παίρνει έξτρα ένα ποσό 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα μελέτες, υπηρεσίες, σύνταξη φακέλων για ένταξη δράσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είχαμε ένα υπόλοιπο από τον περσινό προϋπολογισμό 6.500 ευρώ, το ενισχύσουμε με άλλες 10.000 ευρώ και η ΣΑΤΑ του που είναι, για παράδειγμα έχει μπει στη συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Κοσμά είναι τα 7 χιλιάρικα, είναι το νέο του ποσό.

Έργα και μελέτες που εξυπηρετούν τη Δ.Ε. Λεωνιδίου, δηλαδή το Λεωνίδιο και τα χωριά του. Συνεχιζόμενα είναι το αποχετευτικό, ένα έργο ΕΣΠΑ που υλοποιείται και σήμερα που μιλάμε, το γνωρίζετε, τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις δρόμων της Δ.Ε. Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, εδώ λίγο προσοχή. Είναι ουσιαστικά η δημοπρασία που είμαστε σε διαδικασία για να την σηκώσουμε στον αέρα και αφορά κάποιες τσιμεντοστρώσεις του Λεωνιδίου, των Πουλίθρων και του Φωκιανού αν θυμάμαι καλά. Έτσι λοιπόν αυτά τα ποσά δεν θα τα βρείτε στα τεχνικά προγράμματα του Λεωνιδίου, των Πουλίθρων και του Φωκιανού, είναι σε αυτό τον κωδικό, γιατί αφορά πλέον ένα έργο τη Δ.Ε. Λεωνιδίου, είχαν αφαιρεθεί, δηλαδή, τα ποσά από τον προϋπολογισμό των χωριών που προανέφερα, έγινε μια δημοπρασία, γιατί όπως γνωρίζετε δεν είναι επιτρεπτή η απευθείας ανάθεση τέτοιων έργων, οπότε θα πάμε στη λογική διαγωνισμών, θα το δείτε και στα χωριά στη συνέχεια, θα το συζητήσουμε εκτεταμένα ποια είναι η σκέψη μας για την εκτέλεση αυτών των έργων.

Άρα, επαναλαμβάνω, τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δ.Ε. Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας: 24.400 ευρώ, είναι αυτά που είχαμε συζητήσει: Λεωνίδιο, Φωκιανός και Πούλιθρα, που είχαν αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό τους.
Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Λεωνιδίου, αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, 4.896.

Πάμε τώρα στα νέα. Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Λεωνιδίου: 7.200, συντήρηση και επισκευή δημοτικών κτιρίων Λεωνιδίου: 7.200, εργασίες συντήρησης και επισκευής κιγκλιδωμάτων κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε.: 7.200, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Λεωνιδίου: 7.200, συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Λεωνιδίου πλην της Δημοτικής Κοινότητας Λεωνιδίου, δηλαδή μόνο για τα χωριά: 7.200.
Πάμε τώρα στη Δημοτική Κοινότητα Λεωνιδίου. Καθορισμός οριογραμμών αιγιαλού Παραλίας στη θέση Πελιά ως εκβολές Δαφνώνα Δ.Κ. Λεωνιδίου, συνεχιζόμενο: 3.112. Αυτό και με το νέο έτος θα δούμε μήπως γίνει μία εκκαθάριση, ας το πούμε, σε σχέση με τον καθορισμό που έχει ολοκληρωθεί πλέον στο σύνολο της χώρας από τις Κτηματικές και γενικά από το Υπουργείο Οικονομικών. Πάντως υπάρχει μια εγγραφή, θέλω να τσεκάρω και εγώ αν είχε γίνει κάποια ανάθεση σε κάποιο μελετητή που δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση μένει ως συνεχιζόμενο.
Αισθητικές αναβαθμίσεις Δ.Κ. Λεωνιδίου: 12.200, οδοποιία Δ.Κ. Λεωνιδίου: 13.400, φωτισμός πεζογέφυρας Δαφνώνα οικισμού Λεωνιδίου: 7.000 ευρώ, συντήρηση και επισκευή δικτύου άρδευσης Τ.Κ. Λεωνιδίου: 6.000, επισκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λεωνιδίου θέση Στάη: 5.000, συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου: 6.000 ευρώ, επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λεωνιδίου θέση Πελιά: 5.000, επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λεωνιδίου θέση Μαραθιάς: 7.200. Μελέτες για την ωρίμανση έργων προγραμματικής περιόδου ’14-’20 Δ.Κ. Λεωνιδίου: 40.000 ευρώ, ανάπλαση χώρων αθλοπαιδιών Πλάκα: 7.200, εργασίες συντήρησης αποχετευτικών Δ.Κ. Λεωνιδίου: 7.200.

Εδώ να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις. Όταν ακούτε συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης σχεδόν πάντα, εκτός από κάποια άλλη ειδική περίπτωση, δεν είναι ΣΑΤΑ, είναι απ’ τα τακτικά της ύδρευσης. Επίσης, η ανάπλαση του χώρου αθλοπαιδιών στην Πλάκα είναι ένα καινούργιο και αφορά σε σχέση με τον χώρο που έχουμε δημιουργήσει στην παραλία του Λεωνιδίου στην Πλάκα. Οι μελέτες που ακούσατε ένα ποσό 40.000 ευρώ είναι ουσιαστικά από περσινή ΣΑΤΑ, πέρσι υπήρχε η ίδια εγγραφή με το ποσό των 27.000 ευρώ. Αυτό επειδή δεν ολοκληρώθηκε, είχαμε και τα θέματα με τους επιτρόπους, τις προγραμματικές κλπ., οπότε προστίθονται 13.000 ευρώ, γι’ αυτό φτάνει σε αυτό το ποσό. Οι αισθητικές αναβαθμίσεις που είπα είναι ουσιαστικά η συνένωση δύο έργων που δεν έγιναν, το περίπτερο και η πλακόστρωση, την προηγούμενη φορά και η οδοποιία που θα αφορά ουσιαστικά έργα που θα μπουν σε δημοπρασία. Εδώ να πω ότι για παράδειγμα, αναλόγως και με τις προτάσεις βέβαια της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, η οδοποιία Δ.Κ. Λεωνιδίου μπορεί να ενσωματωθεί με εγγραφές που θα ακούσετε στα χωριά μας στη συνέχεια και να γίνει μια μεγάλη δημοπρασία, όπως αυτό που είχα προαναφέρει για τις τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις.

Να συνεχίσω τώρα.

Τοπική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου. Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου: 1.500 ευρώ.
Υπήρχε μια σκέψη τα έργα των χωριών που αφορούν τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις και ουσιαστικά είναι όλα τα μικρά εργάκια που κάνουμε στα χωριά, τι κάνεις στα χωριά (;), εκτός απ’ τα κλαριά, όπως είπα, και φώτα που μπαίνουνε σε κεντρικούς κωδικούς του προϋπολογισμού, μιλάμε για εργάκια μικρά, με έναν τέτοιο τίτλο περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες που μπορείς να κάνεις. Η σκέψη, λοιπόν, είναι να γίνει η κατανομή και για να φαίνεται σε κάθε χωριό για να μην υπάρχουνε παρεξηγήσεις του ποσού που αναλογεί στη ΣΑΤΑ και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν αυτά πιθανότατα με μία αναμόρφωση σε έναν κεντρικό κωδικό, θα γίνει η σχετική μελέτη από την Τεχνική μας Υπηρεσία, θα ’ρθούνε, δηλαδή, στα χωριά, θα μετρήσουνε τα μέτρα του τσιμέντου που θέλει ο κάθε Πρόεδρος, τα μέτρα της ασφάλτου ή κάποια τοιχάκια πέτρινα, παράδειγμα, που μπορεί να θέλει το κάθε χωριό και θα γίνει μια μεγάλη δημοπρασία. Αυτή είναι η σκέψη μας και αυτό έχουμε συνεννοηθεί και με την Τεχνική Υπηρεσία. Οπότε θα δείτε τέτοιους κωδικούς, τέτοιο τίτλο κωδικού θα τον δείτε σε πολλά χωριά.

Τοπική Κοινότητα Βλησιδιάς. Υπάρχει ένα παλαιό συνεχιζόμενο απ’ αυτά που θα πρέπει να κάνουμε, τις εκκαθαρίσεις μας, είχαμε κάνει στην προηγούμενη χρονιά αρκετά απ’ αυτά, κάποιες παλιές μελέτες που πλέον θα έχουνε κλείσει, περιβαλλοντική μελέτη του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Χούνι προς Βλησιδιά»: 1.860 ευρώ, σε νέα είναι «Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις»: 1.000 ευρώ.

Τοπική Κοινότητα Κουνουπιάς. Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Κουνουπιάς: 7.000 ευρώ, αποκατάσταση φθορών και επισκευαστικές εργασίες σε τοίχους αντιστήριξης: 7.500, επιχωματώσεις και κοπή κλαριών σε αγροτικούς δρόμους Τ.Κ. Κουνουπιάς. Είδατε, ουσιαστικά μπαίνουνε και στο τεχνικό πρόγραμμα αυτά που αναφέραμε προηγουμένως, είναι από τα αιολικά στην περίπτωση της Κουνουπιάς και το πρώτο είναι ΠΟΕ, δηλαδή είναι από τον περσινό προϋπολογισμό, ένα από αυτά που δεν εκτελέστηκαν στην Κουνουπιά. Νομίζω ότι έτσι έχει αναφερθεί και ο Πρόεδρος της Κουνουπιάς σε μια πολύ συγκεκριμένη απόφασή του, τα έχει αναφέρει έτσι ακριβώς.

Λοιπόν, Τοπική Κοινότητα Μαρίου. Δημιουργία χώρου συνάθροισης κοινού Τ.Κ. Μαρίου: 133.247,83. Είναι παλαιότερη εγγραφή και με τα νέα που μπήκανε. Υπηρεσίες τακτοποίησης αυθαιρέτων Τ.Κ. Μαρίου: 4.000 ευρώ, αισθητική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Μαρίου: 7.200, τσιμεντοστρώσεις Τ.Κ. Μαρίου: 25.000 ευρώ και προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων: 5.000 ευρώ.

Τ.Κ. Παλαιοχωρίου. Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Τ.Κ. Παλαιοχωρίου: 5.000 ευρώ. Κατά την ιδία έννοια για να μην σας κουράζω, με αυτά που ανέφερα και στον Άγιο Βασίλη.

Τοπική Κοινότητα Πελετών. Πάλι μια παλιά εγγραφή, περιβαλλοντική μελέτη, ασφαλτόστρωση δρόμου Πελετά προς Κρεμαστή, τα 1.860 και τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Πελετών: 5.000 ευρώ.

Τοπική Κοινότητα Πηγαδίου. Μελέτες για την ωρίμανση έργων προγραμματικής περιόδου ’14-’20: 15.000 ευρώ. Εδώ είχαμε ένα ποσό και προστέθηκε, αν θυμάμαι καλά, και συν 5.000 ευρώ. Νομίζω ότι στις περιπτώσεις που κάποια χωριά είτε για τη Σελόντα, είτε για τα αιολικά, καλό είναι να επενδύουμε και σε μελέτες, γιατί με μικρό ποσό μπορεί να μας έρθει ένα πολύ-πολύ πιο σημαντικό έργο. Έχουμε πολλά παραδείγματα, το ξέρετε άλλωστε. Συντήρηση δημοτικού σχολείου Τ.Κ. Πηγαδίου: 3.000 ευρώ, τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις: 8.000 ευρώ, επέκταση δικτύου κοινοτικού φωτισμού: 7.000 ευρώ και συντήρηση και επισκευή κοινοτικού γραφείου: 2.000 ευρώ.

Πλατανάκι. Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις: 3.000 ευρώ. Εδώ πρέπει να πούμε ότι είναι και οι περσινές εγγραφές, γι’ αυτό είναι και μεγαλύτερο το ποσό. Είναι, δηλαδή, 2.000 περσινές εγγραφές και 1.000 φέτος.

Τοπική Κοινότητα Πουλίθρων. Master Plan για την ανάπτυξη - αναβάθμιση παραλιακού μετώπου Πουλίθρων: 7.500 ευρώ, κατασκευή αποχετευτικού αγωγού ομβρίων έμπροσθεν καταστήματος Ι. Ξερακιά στην παραλιακή οδό Τ.Κ. Πουλίθρων: 2.500 ευρώ, διάνοιξη αγροτικών δρόμων Τ.Κ. Πουλίθρων: 1.000 ευρώ, τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Τ.Κ. Πουλίθρων: 7.000 ευρώ και διαμόρφωση χώρου κοιμητηρίου Πουλίθρων: 4.000 ευρώ. Εδώ πέραν από τη ΣΑΤΑ μπαίνει και μια εγγραφή έξτρα 4.000 ευρώ για τη διαμόρφωση χώρου κοιμητηρίου Πουλίθρων.

Τοπική Κοινότητα Πραγματευτής. Υπηρεσίες σύνταξης φακέλου, υπαγωγής στο Νόμο τάδε, για τη ρύθμιση αυθαιρέτων εγκαταστάσεων, για την έκδοση οικοδομικής άδειας στο Δημοτικό Σχολείο: 4.800, επισκευή – συντήρηση κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Πραγματευτής: 7.200, τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Πραγματευτής: 5.000 ευρώ, ηλεκτροφωτισμός δρόμου προς κοιμητήριο και επάνω πλατεία Πραγματευτής: 7.000 ευρώ. Και αυτά, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν εγγραφές που ήτανε περσινά, οπότε λογίζονται όλα σαν ΣΑΤΑ / ΠΟΕ.

Τσιτάλια. Μια κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, ένα παλαιότερο που παραμένει ως συνεχιζόμενο: 6.952, η αισθητική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Τσιταλίων κατά την ιδία έννοια: 3.000 ευρώ, ένα συνεχιζόμενο και το νέο είναι: τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Τ.Κ. Τσιταλίων: 2.000 ευρώ.

Έργα και μελέτες που εξυπηρετούν τη Δ.Ε. Τυρού. Συνεχιζόμενα: αποκατάσταση – μετατροπή κτιρίου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τυρού σε Λαογραφικό Μουσείο Τσακωνιάς: 87.000 ευρώ. Είναι μια παλιά εγγραφή, θυμάστε από αυτό έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο ποσό για τη μελέτη που εκπονήσαμε, υλοποιήσαμε και είμαστε σε διαδικασία έγκρισης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Τυρού και πιθανότατα αυτό το ποσό να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση στα προγράμματα που θα το καταθέσουμε για τον εξοπλισμό του κτιρίου.

Η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Τυρού, αυτή είναι μία εγγραφή 1.593.562,49, είναι από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, θυμάστε, είχαμε καταθέσει στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Τυρού και μας έχει εγκριθεί, οπότε μπαίνει στο κομμάτι που αφορά τη Δ.Ε. Τυρού, γιατί αφορά και Τυρό και Σαπουνάκι, συντήρηση και επισκευή δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων Τυρού: 7.200, η οδοποιία Τυρού: 24.000. Σε αυτό το κομμάτι να πούμε ότι η οδοποιία Τυρού απ’ τα ποσά που βλέπετε οι 15.000 ευρώ ήτανε μία περσινή ή προπέρσινη εγγραφή για την επισκευή, την αντικατάσταση του δικτύου, που απ’ τη στιγμή που εγκριθήκαμε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ θα γίνει μέσα από ένα πολύ πιο μεγάλο και πιο πλούσιο, ας το πούμε έτσι, Πρόγραμμα, οπότε δεν χρειάζεται να δαπανήσουμε αυτό το ποσό.

Οπότε αυτά μετατρέπονται, ας το πούμε έτσι, σε οδοποιία.

Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας Τυρού: 6.000 ευρώ, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων: 7.200, συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Τυρού: 7.200.

Τοπική Κοινότητα Πέρα Μελάνων. Βελτίωση περιβάλλοντα χώρου δημοτικού κοιμητηρίου Άγιοι Ανάργυροι στο Λιβάδι Πέρα Μελάνων: 36.327,55. Όπως θυμάστε μας έχει έρθει μία δωρεά από το εξωτερικό σε δολάρια, το μετατρέψαμε σε δραχμές, έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, αυτό το ποσό είναι, ειδικευμένο γι’ αυτή τη δουλειά και μόνο. Έχουμε μιλήσει με την Τεχνική Υπηρεσία, να αναλάβει μέσα σε όλα τα άλλα που έχει να κάνει και μια σχετική μελέτη για να το δημοπρατήσουμε. Τσιμεντόστρωση δρόμου Λιβάδι προς Παραλία: 4.200 και στα νέα: συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Μελάνων: 4.000, απ’ τα τακτικά ύδρευσης όπως είπαμε, τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις Τ.Κ. Μελάνων: 3.000 ευρώ.

Σαπουνακαΐικα. Συνεχιζόμενα: προμήθεια και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων Τ.Κ. Σαπουνακαιΐκων: 4.919,13, αυτό μπορεί και να ολοκληρωθεί φέτος, δεν γνωρίζω αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να μπει σαν συνεχιζόμενο και σαν νέα: Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις: 4.000 ευρώ, συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Σαπουνακαιΐκων: 4.000 ευρώ.

Τοπική Κοινότητα Τυρού. Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις: 7.000 ευρώ, κατασκευή πέργκολας στην Αγία Αναστασία: 3.000 ευρώ, τα δύο πάνω αυτά που είδατε είναι ΣΑΤΑ και από τακτικά ύδρευσης: συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τυρού: 4.000 ευρώ.

Τώρα έχουμε έναν πίνακα που λέει προμήθειες που άπτονται του τεχνικού προγράμματος. Να τις διαβάσουμε.

Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε δημοτικό δρόμο θέση Βάλτος: 7.200 ευρώ, αυτό δεν έγινε φέτος, αγορά και τοποθέτηση πλαστικών δεξαμενών θέση Ποτίστρες κατά την ιδία έννοια: 5.000 ευρώ, αγορά αγροτεμαχίου για τη δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών Τ.Κ. Πουλίθρων: 39.800. Να πούμε για το οικόπεδο των Πουλίθρων, έχει αγοραστεί, έχουν γίνει τα συμβόλαια, έχουμε πάρει και το πιστοποιητικό από το Υποθηκοφυλάκειο, απλά ο επίτροπος μας έχει κάνει μια πράξη, θέλει κάποιες διευκρινίσεις, έχουμε μιλήσει με την Αρχαιολογία, έχει η Αρχαιολογία της Τρίπολης στείλει στο Τοπικό, η παλιά ΛΘ να το πω έτσι όπως την λέγαμε, έχει στείλει στο Τοπικό με θετική εισήγηση, οπότε μετά δεν θα έχουμε, πιστεύω, απολύτως κανένα πρόβλημα, θα καθυστερήσει λίγο η πληρωμή του, ιδιοκτησία μας είναι αυτή τη στιγμή, έχουμε και συμβόλαια και πιστοποιητικό, αλλά για να μην ταλαιπωρούνται και οι ιδιοκτήτες, πιστεύω μες στο Γενάρη θα έχει λυθεί και θα έχει πληρωθεί και θα έχουμε ξεμπερδέψει. Αλλά πρέπει όμως να μπει σαν εγγραφή γιατί δεν έχουνε αφαιρεθεί αυτά τα λεφτά από τον προϋπολογισμό μας ακόμα.

Στη συνέχεια, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου της χώρας: 208.000 ευρώ, η χρηματοδότηση που είπαμε από την πρόταση που καταθέσαμε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ με την αρχή του καινούργιου χρόνου θα ξεκινήσει η Τεχνική Υπηρεσία μας να κάνει τους διαγωνισμούς, είναι πολλά, σιγά-σιγά ένα-ένα, πιστεύω ότι βδομάδα-βδομάδα θα τα ολοκληρώνει.

Στη συνέχεια, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προμήθεια και τοποθέτηση εξαρτημάτων και υλικών επισκευής και συντήρησης συστημάτων θέρμανσης Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Νότιας Κυνουρίας, ένα μικρό ποσό: 23.900 ευρώ, πάλι από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, και τέλος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού: 180.000 ευρώ, είναι άλλο ένα έργο από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που μας έχει εγκριθεί και αφορά μηχανήματα έργων που θα μας βοηθήσουν στη λειτουργία του Δήμου μας."

Το ΔΣ ψήφισε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα έργων και μελετών του έτους 2019.

Κατά της ανωτέρω αποφάσεως ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάρκος Νικόλαος, Ξερακιάς Παναγιώτης, Δανεσής Θεόδωρος.
Κατά της ανωτέρω αποφάσεως ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος για τους λόγους που ανέφερε στο εισηγητικό μέρος της παρούσης.

Παρών δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ξερακιάς Χρήστος για τους λόγους που ανέφερε στο εισηγητικό μέρος της παρούσης.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίνουν με την ειδική ψήφο τους στο μέρος που τους αφορά, οι παρακάτω Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση: 1) Δολιανίτης Κωνσταντίνος (Τ.Κ. Τυρού), 2) Λαγοδόντη Ευγενία (Τ.Κ. Σαπουνακαίικων), 3) Σταθούσης Παναγιώτης (Τ.Κ. Κοσμά), 4) Τσεμπελή Αικατερίνη (Τ.Κ. Πελετών), 5) Κυρίος Μιχαήλ (Τ.Κ. Πραγματευτής), 6) Στάγιας Κωνσταντίνος (Τ.Κ. Πηγαδίου), 7) Μήλιας Βασίλειος (Τ.Κ. Παλαιοχωρίου), 8) Σαρρής Παναγιώτης (Τ.Κ. Τσιταλίων), 9) Τσιγκάρης Μιχαήλ (Τ.Κ. Μαρίου), 10) Χελιώτης Θεόδωρος (Τ.Κ. Κουνουπιάς), 11) Λάμπου Παναγιώτα (Τ.Κ. Πλατανακίου), 12) Δρουγγάνης Κυριάκος (Τ.Κ. Βλησιδιάς).

Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν εγκρίνουν με την ειδική ψήφο τους στο μέρος που τους αφορά, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πουλίθρων Ρόζος Νικόλαος και ο Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου Κουβούσης Παναγιώτης.

Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2019:

ΚΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Π/Υ

Ι. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

20-7325.102

Μετατοπίσεις - Βελτιώσεις- επεκτάσεις Δημοτικού φωτισμού

25.000,00 €

ΣΑΤΑ

20-7336.015

Δράσεις προετοιμασίας εφαρμογής Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

30-7321.001

Αποκατάσταση σεισμόπληκτου κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Λεωνιδίου ΔΕ Λεωνιδίου

320.000,00 €

ΥΠΕΣ

64-7341.001

Ασφαλτόστρωση δρόμου Κοσμά Φυλάτικα ΤΚ Κοσμά [Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020]

800.000,00 €

ΠΑΑ

15-7332.001

Συντήρηση και επισκευή περιφράξεων και δαπέδων παιδικών χαρών Δήμου Νοτιας Κυνουρίας

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

61-7341.005

Κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων για την Διαχείριση Αποθέματος βιόσφαιρας Ανατολικής Πελοποννήσου (ΕΣΠΑ 2014-2020) ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

493.863,75 €

ΕΣΠΑ

63-7341.001

Προμήθεια συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας (ΕΣΠΑ 2014-2020) ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

110.089,16 €

ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Ι

1.762.952,91 €

ΙΙ. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ Δ.Ε ΚΟΣΜΑ.

Τοπική Κοινότητα Κοσμά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

25-7336.017

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Κοσμά ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

4.080,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

4.080,00 €

ΝΕΑ

20-7336.018

Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων ΔΕ Κοσμά

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

30-7321.011

Ανακαίνιση παλαιού κτιρίου Κοινότητας Τ.Κ Κοσμά

7.200,00 €

ΠΟΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΑ

30-7321.012

Ανακαίνιση αίθουσας κοινοτικού καταστήματος ΤΚ Κοσμά

7.200,00 €

ΠΟΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΑ

25-7336.019

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Κοσμά

6.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

45-7326.008

Διαμόρφωση χώρου κοιμητηρίου δυτικά Ιερού Ναού για οικογενειακούς τάφους

7.200,00 €

ΠΟΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΑ

30-7336.013

Συντήρηση κιγκλιδωμάτων κοινόχρηστων χώρων ΔΕ Κοσμά

6.500,00 €

ΠΟΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΑ

30-7413.025

Μελέτες, υπηρεσιες συνταξης φακελων για ενταξη δρασεων σε συγχρηματοδοτουμενα προγραμματα

16.500,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ 6.500 ΣΑΤΑ 10.000

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

57.600,00 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΙΙ

61.680,00 €

ΙΙΙ. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ Δ.Ε ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ.

Κοινά

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

63-7341.201

Αποχέτευση Λεωνιδίου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΔΕ Λεωνιδίου - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ). [ ΕΠΕΡΑ & Ι.Π ]

3.450.151,30 €

ΕΣΠΑ

30-7323.002

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις δρόμων της ΔΕ Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

24.400,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

25-7336.001

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης ΔΕ Λεωνιδίου (πλην Δ.Κ Λεωνιδίου) ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

4.896,00 €

ΠΟΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

3.479.447,30 €

ΝΕΑ

20-7336.016

Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Λεωνιδίου

7.200,00 €

ΣΑΤΑ

30-7331.007

Συντήρηση και επισκευή Δημοτικών κτιρίων ΔΕ Λεωνιδίου

7.200,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

30-7336.014

Εργασίες συντήρησης και επισκευής κιγκλιδωμάτων κοινόχρηστων χώρων ΔΕ

7.200,00 €

ΣΑΤΑ

Λεωνιδίου

15-7336.003

Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΕ Λεωνιδίου

7.200,00 €

ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

25-7336.003

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης ΔΕ Λεωνιδίου (πλην Δ.Κ Λεωνιδίου)

7.200,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

36.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΝΩΝ Δ.Ε. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

3.515.447,30 €

Δημοτική Κοινότητα Λεωνιδίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ Δ.Κ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

40-7413.110

Καθορισμός οριογραμμών αιγιαλού - παραλίας από την θέση Πελιά έως εκβολές του ποταμού Δαφνώνα Δ.Κ Λεωνιδίου ( ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ)

3.112,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

3.112,00 €

ΝΕΑ Δ.Κ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

30-7326.023

Αισθητικές αναβαθμίσεις ΔΚ Λεωνιδίου

12.200,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

30-7323.038

Οδοποιία ΔΚ Λεωνιδίου

13.400,00 €

ΣΑΤΑ

20-7325.107

Φωτισμός πεζογέφυρας Δαφνώνα, οικισμού Λεωνιδιου

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

25-7336.103

Συντήρηση και επισκευή δικτύου άρδευσης Τ.Κ Λεωνιδίου

6.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

25-7326.003

Επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Λεωνιδίου θέση Στάη

5.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

25-7336.006

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Δ.Κ Λεωνιδίου

6.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

25-7326.005

Επέκταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Λεωνιδίου θέση Πελιά

5.000,00 €

ΣΑΤΑ

25-7326.006

Επέκταση δικτύου ύδρευσης ΤΚ Λεωνιδίου θέση Μαραθιάς

7.200,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

30-7413.020

Μελέτες για την ωρίμανση έργων προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ΔΚ Λεωνιδίου

40.000,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ 27.000 - ΣΑΤΑ 13.000

15-7326.009

Ανάπλαση χώρου αθλοπαιδιων - Πλάκα

7.200,00 €

ΣΑΤΑ

25-7336.206

Εργασίες συντήρησης αποχετευτικών Δ.Κ Λεωνιδίου

7.200,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

116.200,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Δ.Κ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

119.312,00 €

Τοπική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου.

ΝΕΑ

30-7323.039

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Αγ. Βασιλείου

1.500,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

1.500,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου

1.500,00 €

Τοπική Κοινότητα Βλησιδιάς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

30-7413.008

Περιβαλλοντική μελέτη έργου "Ασφαλτόστρωση δρόμου απο Χούνη προς Βλησιδιά" (Τ.Κ Βλησιδιάς - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ)

1.860,00 €

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

1.860,00 €

ΝΕΑ

30-7323.040

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Βλησιδιάς

1.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

1.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ Βλησιδιάς

2.860,00 €

Τοπική Κοινότητα Κουνουπιάς.

ΝΕΑ

25-7336.020

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Κουνουπιάς

7.000,00 €

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΟΕ

30-7336.015

Αποκατάσταση φθορών και επισκευαστικές εργασίες σε τοίχους αντιστήριξης εσωτερικών δρόμων της Τ. Κ. Κουνουπιάς στις θέσεις μεταξύ τοποθεσίας Ρέμα και οικίας κληρονόμων Γεωργίου Κωνσταντίνου και στη θέση οικία Μυλωνούς

7.500,00 €

ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΈΟ

30-7336.016

Επιχωματώσεις και κοπή κλαριών σε αγροτικούς δρόμους ΤΚ Κουνουπιάς

1.318,28 €

ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΈΟ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

15.818,28 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ Κουνουπιάς

15.818,28 €

Τοπική Κοινότητα Μαρίου.

ΝΕΑ

30-7321.010

Δημιουργία χώρου συνάθροισης κοινού ΤΚ Μαρίου

133.247,83 €

ΑΙΟΛΙΚΑ

40-6117.002

Υπηρεσίες τακτοποίησης αυθαιρέτων ΤΚ Μαρίου

4.000,00 €

ΑΙΟΛΙΚΑ

30-7326.019

Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων ΤΚ Μαρίου.

7.200,00 €

ΑΙΟΛΙΚΑ

30-7323.041

Τσιμεντοστρώσεις Τ.Κ. Μαρίου

25.000,00 €

ΑΙΟΛΙΚΑ

20-7325.109

Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην Τ.Κ. Μαρίου

5.000,00 €

ΑΙΟΛΙΚΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

174.447,83 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. Μαρίου

174.447,83 €

Τοπική Τ.Κ. Παλαιοχωρίου.

ΝΕΑ

30-7323.042

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Παλαιοχωρίου

5.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

5.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. Παλαιοχωρίου

5.000,00 €

Τοπική Κοινότητα Πελετών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

30-7413.009

Περιβαλλοντική μελέτη έργου "Ασφαλτόστρωση δρόμου από Πελετά προς Κρεμαστή (από θέση Καβάφα έως θέση Μακριά Λάκκα)" (Τ.Κ Πελετών - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ)

1.860,00 €

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

1.860,00 €

ΝΕΑ

30-7323.043

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Πελετών

5.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

5.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ Πελετών

6.860,00 €

Τοπική Κοινότητα Πηγαδίου.

ΝΕΑ

30-7413.026

Μελέτες για την ωρίμανση έργων προγραμματικής περιόδου 2014-2020 Τ.Κ Πηγαδίου

15.000,00 €

ΣΕΛΟΝΤΑ

30-7331.008

Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Πηγαδίου

3.000,00 €

ΠΟΕ ΣΕΛΟΝΤΑ

30-7323.044

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Πηγαδίου

8.000,00 €

ΣΕΛΟΝΤΑ

20-7325.108

Επέκταση δικτύου κοινοτικού φωτισμού

7.000,00 €

ΣΕΛΟΝΤΑ

30-7331.009

Συντήρηση και επισκευή ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

2.000,00 €

ΣΕΛΟΝΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

35.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ Πηγαδίου

35.000,00 €

Τοπική Κοινότητα Πλατανακίου.

ΝΕΑ

30-7323.045

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Πλατανακίου

3.000,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ 2.000 ΣΑΤΑ 1.000

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

3.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ Πλατανακίου

3.000,00 €

Τοπική Κοινότητα Πουλίθρων.

ΝΕΑ

30-7413.027

Master Plan για την ανάπτυξη - αναβάθμιση Παραλιακου μετωπου Πουλίθρων

7.500,00 €

ΤΑΠ ΠΟΕ

25-7326.205

Κατασκευή αποχετευτικού αγωγού ομβρίων έμπροσθεν καταστήματος Ι.Ξερακιά στην παραλιακή οδό της Τ.Κ Πουλίθρων

2.500,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

30-7323.046

Διάνοιξη αγροτικων δρόμων ΤΚ Πουλίθρων

1.000,00 €

ΤΑΠ ΠΟΕ

30-7323.047

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Πουλιθρων

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

45-7326.009

Διαμόρφωση χώρου κοιμητηρίου Πουλιθρων

4.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

22.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. ΠΟΥΛΙΘΡΩΝ

22.000,00 €

Τοπική Κοινότητα Πραγματευτής.

ΝΕΑ

40-6117.003

Υπηρεσίες σύνταξης φακέλου υπαγωγής στο Ν. 4178/2013 για τη ρύθμιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων και έκδοση οικοδομικής άδειας για το Δημοτικό Σχολείου ΤΚ Πραγματευτής

4.800,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

30-7331.001

Επισκευή - συντήρηση κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ Πραγματευτής

7.200,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

30-7323.048

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Πραγματευτής

5.000,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

20-7325.110

Ηλεκτροφωτισμός δρομου προς κοιμητηριο και επανω πλατείας Πραγματευτής

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

24.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ

24.000,00 €

Τοπική Κοινότητα Τσιταλίων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

25-7312.204

Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ΤΚ Τσιταλίων (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ)

6.952,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

30-7326.035

Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων ΤΚ Τσιταλίων (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ)

3.000,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

9.952,00 €

ΝΕΑ

30-7323.049

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Τσιταλίων

2.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

2.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ ΤΣΙΤΑΛΙΩΝ

11.952,00 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ III

3.937.197,41 €

ΙV. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ Δ.Ε ΤΥΡΟΥ.

Κοινά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

15-7311.001

ΥΠ.ΠΟ Αποκατάσταση Μετατροπή κτιρίου παλαιού Δημοτικού σχολείου Τυρού σε Λαογραφικό Μουσείο Τσακωνιάς [Μελέτη Κατασκευή] [ΔΕ Τυρού - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ] ΥΠ.ΠΟ (ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ - 77000,00 ΕΙΔΙΚ. +123000 ΕΙΔΙΚ.

87.000,00 €

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚ.

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

87.000,00 €

ΝΕΑ

63-7341.002

Επενδυτικά δάνεια του αρθ. 69 του Ν. 4509/2017 (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι) – Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης ΔΕ Τυρού

1.593.562,49 €

ΥΠΕΣ

30-7331.006

Συντήρηση και επισκευή Δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων ΔΕ Τυρού

7.200,00 €

ΣΑΤΑ

30-7323.004

Οδοποιία ΔΕ Τυρού

24.000,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ 15.000 - ΣΑΤΑ 9.000

30-7333.001

Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας ΔΕ Τυρού

6.000,00 €

ΣΑΤΑ

15-7336.004

Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΕ Τυρού

7.200,00 €

ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

20-7336.017

Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Τυρού

7.200,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

1.645.162,49 €

ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΝΩΝ ΔΕ ΤΥΡΟΥ

1.732.162,49 €

Τοπική Κοινότητα Πέρα Μελάνων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

45-7326.007

Βελτίωση Περιβάλλοντα χώρου Δημοτικού Κοιμητηρίου Άγιοι Ανάργυροι στο Λιβάδι Τ.Κ Πέρα Μελάνων

36.327,55 €

ΔΩΡΕΑ

30-7323.023

Τσιμεντόστρωση δρόμου στο Λιβάδι που οδηγεί προς Παραλία

4.200,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

40.527,55 €

ΝΕΑ

25-7336.007

Συντηρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Μελάνων

4.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

30-7323.050

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Μελανων

3.000,00 €

ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

7.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. ΠΕΡΑ ΜΕΛΑΝΩΝ

47.527,55 €

Τοπική Κοινότητα Σαπουνακαιίκων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ

30-7135.004

Προμήθεια και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ΤΚ Σαπουνακ.

4.919,13 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ

4.919,13 €

ΝΕΑ

30-7323.011

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Σαπουνακ.

4.000,00 €

ΣΑΤΑ

25-7336.008

Συντηρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Σαπουνακ

4.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

8.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. ΣΑΠΟΥΝΑΚΑΙΊΚΩΝ

12.919,13 €

Τοπική Κοινότητα Τυρού.

ΝΕΑ

30-7323.010

Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις - Αισθητικές αναβαθμίσεις ΤΚ Τυρού

7.000,00 €

ΣΑΤΑ

30-7326.007

Κατασκευή πέργκολας στην Αγ. Αναστασία ΤΚ Τυρου

3.000,00 €

ΣΑΤΑ

25-7336.009

Συντηρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τυρού

4.000,00 €

ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ

14.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ Τ.Κ. ΤΥΡΟΥ

14.000,00 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ IV

1.806.609,17 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΩΝ

7.568.439,49 €

Ι. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

20-7135.104

Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε δημοτικό δρόμο (θέση Βάλτος)

7.200,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

25-7131.003

Αγορά και τοποθέτηση πλαστικών δεξαμενών (θέσεις ποτίστρες)

5.000,00 €

ΠΟΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ

15-7112.001

Αγορά αγροτεμαχίου για τη δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών στην ΤΚ Πουλίθρων

39.800,00 €

ΣΑΤΑ ΠΟΕ

61-7135.001

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

208.000,00 €

ΥΠΕΣ

61-7135.002

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ - Προμήθεια και τοποθέτηση εξαρτημάτων και υλικών επισκευής και συντήρησης συστήματος θέρμανσης Γυμνασίου Λεωνιδίου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας

23.900,00 €

ΥΠΕΣ

64-7135.001

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ Προμήθεια μηχανημάτων έργου οχημάτων ή /και συνοδευτικού εξοπλισμού

180.000,00 €

ΥΠΕΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Ι

463.900,00 €

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.