Ποια επιδόματα καταβάλλονται αυτή την εβδομάδα

Ποια επιδόματα καταβάλλονται αυτή την εβδομάδα

Μάιος 20, 2019 - 15:37
0 σχόλια

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για επίδομα παιδιού, προνοιακά επιδόματα, 13η σύνταξη, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ και συντάξεις Ιουνίου. 

Επίδομα παιδιού Α21: Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η πληρωμή της β' δόσης. Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες ττων dikaiologitika.gr, η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει στις 24 Μαΐου.

Το επίδομα για το 2019, όπως έχει ενημερώσει θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως ακολούθως:

 

A' δόση : 29 Μαρτίου
Β' δόση : 24 Μαΐου
Γ' δόση : τέλος Ιουλίου
Δ' δόση : τέλος Σεπτεμβρίου
Ε' δόση : Τέλος Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Να θυμίσουμε ότι εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 153.400.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Β' διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Επίδομα ενοικίου 2019: Στις 22 με 23 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή.

Την εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου εφόσον οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν εντός του Απριλίου. Στόχος είναι η πληρωμή να γίνεται κάθε μήνα κοντά στις 22 κάθε μήνα. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης και μπορεί να έχει διάρκεια 12 μήνες. Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, κι εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι μήνες ακόμα. Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης έγκρισης και σε περίπτωση μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού ή των όρων του μισθωτηρίου, ο δικαιούχος μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησής του και το ποσό του επιδόματος να αναπροσαρμοστεί αναλόγως για το δεύτερο 6μηνο χορήγησης. Με την πάροδο των 12 μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης ο δικαιούχος μπορεί να επανυποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

ΟΠΕΚΑ - Προνοιακά επιδόματα: Εγκρίθηκε δαπάνη απο τον ΟΠΕΚΑ, ύψους 52 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και να καλυφθούν δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε 'Ατομα με Αναπηρία.

Η πληρωμή θα γίνει την 24η Μαΐου 2019 καθώς η 25η του μήνα που είναι η σταθερή ημερομηνία καταβολής τους είναι Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΚΕΑ Μαΐου 2019: Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει τελικά η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για πάνω από 260.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr, το οποίο είχε γράψει ότι οι πληρωμές θα γίνουν πριν τις ευρωεκλογές η πληρωμή θα γίνει μαζί με τα προνοιακά επιδόματα και το επίδομα παιδιού.

Ειδικότερα έχει εγκριθεί δαπάνη ύψους, 52.294.121,73 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου 2019.

Όπως κάθε φορά, η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας.

Η πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου 2019. Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα ήτοι την Παρασκευή 24/05/2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ την Τρίτη 28/05/2019

Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα (20/5) ολοκληρώνονται και οι πληρωμές της 13ης σύνταξης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.