Ποδηλατικός γύρος στο Κάμπο Δάρα (photos)

Ποδηλατικός γύρος στο Κάμπο Δάρα (photos)

Αύγουστος 23, 2013 - 17:26

Ο Σύλλογος Δαραίων Αθηνών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Δαραίων διοργάνωσε στις 16 Αυγούστου ποδηλατικό γύρο στο κάμπο του Δάρα με σημείο έναρξης  το παλιό γεφύρι.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι νέοι του χωριού το κάμπο αλλά και την ιστορία του τόπου. Αξιοσημείωτο είναι ότι δυο μέρες νωρίτερα έγινε καθαρισμός του παλιού γεφυριού από βάτα - κλαριά και άλλα υλικά από δύο κατοίκους  όπου χρειάστηκαν  αρκετές ώρες δουλειάς  για να εμφανιστεί πάλι το γεφύρι. Επίσης καθαρίστηκε και  το Κάστρο στον Παλιόπυργο καθώς και  η πηγή του Παλιόπυργου.

Στη συνέχεια με προπορευόμενο αυτοκίνητο για ασφάλεια οι ποδηλάτες έκαναν  τη διαδρομή Δροσιά-Καμενίτσα με ενδιάμεση 5λεπτη στάση για ανασυγκρότησης.  Επόμενη στάση τους οι πηγή του Παλαιόπυργου. Στον ποδηλατικό γύρο έλαβαν μέρος ποδηλάτες και συνοδοί, συνολικά 72  ποδηλάτες κάθε ηλικίας πήραν μέρος στο γύρο, να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν και 12 ποδηλάτες από την Παναγίτσα. Σε κάθε σταθμό οι φίλοι ποδηλάτες και οι επισκέπτες συνοδοί άκουγαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τα λεγόμενα για την ιστορία του τόπου και όχι μόνο. Περίπου στις 2 το μεσημέρι επέστρεψαν στο παλαιό γεφύρι όπου και δημιουργήθηκε δεύτερο γκρουπ ποδηλατών και στη συνέχεα οδηγήθηκαν  από τον χωματόδρομο στις πηγές του Μπαλτσάκκου.

Στο δρόμο προς τον τερματισμό του γύρου οι ποδηλάτες αποχαιρέτησαν τους φίλους τους στη Παναγίτσα και επέστρεψαν μέσω Πόρου στο παλαιό γεφύρι όπου και εκεί έληξε όμορφα ο Ποδηλατικός γύρος του Κάμπου Δάρα.