Πλησιάζει η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο;

Πλησιάζει η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο;

Μάιος 22, 2018 - 19:02
6 σχόλια

Η ημερομηνία υπογραφής της ΣΔΙΤ ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, πλησιάζει.

Την προηγούμενη Πέμπη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, στο περιθώριο ξενάγησης δημοσιογράφων στο εργοτάξιο του ΣΔΙΤ Ηπείρου, ανακοίνωσε ότι εντός δεκαπενθημέρου αναμένεται η υπογραφή της ΣΔΙΤ, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα δώσει λύση στο ιδιαιτέρως επιβαρυντικό πρόβλημα των απορριμμάτων, το οποίο έχει κοστίσει εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λήξει μια υπόθεση που «σέρνεται» εδώ και μια επταετία και έχει κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπρόστιμα, καθώς συνεχιζόταν η πρακτική της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη γνωστή μέθοδο της απόθεσης σε ανεξέλεγκτες χωματερές.


6 Σχόλια

Μία διόρθωση: Πρόστιμο τρώμε περίπου 30.000 ευρώ ανά εξάμηνο για κάθε χωματερή που δεν έχει κλείσει. Τα εκατομμύρια είναι για όλες τις χωματερές όλης της Ελλάδας που πλέον έχουν κατά μεγάλο ποσοστό κλείσει. Επίσης είναι η 17η φορά που ανακοινώνετε οτι ανακοινώνουν οτι θα υπογραφεί η σύμβαση από το 2014. Η τελευταία φορά ήταν για 5-6 Μάη, πριν για 14 Φλεβάρη κ.ο.κ.

08:52 Στην ομιλία του Αλέξη στην Τρίπολη είχε συζητηθεί στα πηγαδάκια ότι η συμφωνία είχε ήδη κλείσει και απλά περίμεναν τα διαδικαστικά.

Ναι αλλά στα πιο θεσμικά πηγαδάκια (στο δικαστήριο) αποφάσισαν οτι η Τέρνα έχει ψεύτικα συμβόλαια για 100 στρέμματα γης στην Παλιόχουνη κι οτι κάτι βρωμάει με την ειδική εταιρεία. Οπότε τα διαδικαστικά ίσως δεν τελειώσουν και τόσο γρήγορα.

Όσο αφορά τα οικόπεδα που έχει κολλήσει η ιστορία με την Τέρνα, είναι η ίδια περίπτωση με το γήπεδο (τότε) του Αστέρα. Κάποιοι πάνε να πάρουν για μερικά χωράφια, εκατομμύρια. "Ωραία" η προσπάθεια τους, αλλά ας τους πληροφορήσει κάποιος τι πήραν οι άλλοι στην περίπτωση του Αστέρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.