Πληρωμή εξόδων μετακίνησης των κτηνιάτρων-υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πληρωμή εξόδων μετακίνησης των κτηνιάτρων-υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οκτώβριος 09, 2017 - 13:03
0 σχόλια

Δε φτάνουν οι σοβαρές μειώσεις των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων σαν αποτέλεσμα των μνημονίων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Οικολόγων.

          Δε φτάνουν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας μαζί και των κτηνιατρικών υπηρεσιών, με σοβαρές συνέπειες στην εντατικοποίηση της δουλειάς των υπαλλήλων και την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο λαό (μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και καταναλωτικό κοινό).

          Καθυστερείτε για δύο χρόνια την καταβολή των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων.

          Επειδή δεν είναι σωστό οι αιρετοί να παίρνουν το μισθό τους αλλά οι εργαζόμενοι όχι.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα:

Γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση στη καταβολή των εξόδων μετακίνησης των κτηνιάτρων - υπαλλήλων της Περιφέρειας;
Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα;
Τι κάνετε για να υπάρχει στοιχειώδης στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών;
Είναι στις προθέσεις σας να ιδιωτικοποιήσετε μέσο της Πελοπόννησος ΑΕ και το τόσο ευαίσθητο για την υγεία του λαού έργο των κτηνιατρικών υπηρεσιών;

 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας

 

Αρνούνται να πληρώσουν στην Περιφέρεια ακόμα και έξοδα μετακίνησης και εκτός έδρας των υπαλλήλων.

Δίπλα στα εκατοντάδες εντάλματα για πληρωμή υποχρεώσεων της Περιφέρειας, προς μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, που στοιβάζονται στη Περιφέρεια, εκκρεμούν και πληρωμές των υπαλλήλων ακόμα και για εκτός έδρας και έξοδα μετακίνησης.

Δυο παραδείγματα αρκούν:

Εργαζόμενοι στη Π.Ε Μεσσηνίας έχουν να πληρωθούν έξοδα κίνησης για εκτός έδρας μετακινήσεις το 2011 και 2012. Στράφηκαν δικαστικά οι υπάλληλοι για να πάρουν τα δεδουλευμένα και η Περιφέρεια μεθαύριο στην Οικονομική Επιτροπή θα ορίσει δικηγόρο ενάντια στους υπαλλήλους.
Το παράρτημα Τρίπολης της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων καθιστά υπεύθυνη την Ηγεσία της Περιφέρειας για την προστασία της ζωικής παραγωγής και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, από τη μη πραγματοποίηση ελέγχων λόγο μη καταβολής των εξόδων μετακίνησης των κτηνιάτρων.

Δεν φτάνουν οι απώλειες που έχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο από τις περικοπές των μνημονίων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν τους καταβάλλονται από την Περιφέρεια ούτε οι δαπάνες που πραγματοποιούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (διόδια, καύσιμα κλπ). Και μετά κυβέρνηση και Περιφέρεια θέλουν και να τους αξιολογήσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη Περιφέρεια να μην χαρίσουν ούτε μια δεκάρα από τα οφειλόμενα.

Τα σωματεία των εργαζομένων στις Π.Ε. να οργανώσουν τη πάλη για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Εμείς θα θέσουμε το πρόβλημα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καλώντας την ηγεσία της Περιφέρειας να αφήσει τις μεγαλοστομίες και τις κορόνες και να λύσει αυτά τα προβλήματα, μιας και είναι η μόνη υπεύθυνη.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.