«Πλήρης αδιαφορία για το θέμα των τελών ύδρευσης στο Βαλτεσινίκο»

«Πλήρης αδιαφορία για το θέμα των τελών ύδρευσης στο Βαλτεσινίκο»

Οκτώβριος 29, 2015 - 13:21
1 σχόλια

Με αφορμή το σοβαρότατο θέμα των τελών ύδρευσης που έχει προκύψει εδώ και τέσσερεις μήνες, μετά την πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, στην ταβέρνα «Βασιλικός», με σκοπό να αναδειχθεί το πρόβλημα και να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν.

Η συγκέντρωση αυτή αποφασίστηκε μετά την πλήρη αδιαφορία και παντελή αγνόηση που επέδειξαν τόσο η δημοτική αρχή όσο και το τοπικό συμβούλιο, σε αποσταλλέντα έγγραφα αλλά και προφορικές παρεμβάσεις, για τη συζήτηση του θέματος και την επανεξέταση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας.

Παρ' ότι είχαν κληθεί επισήμως, ο Δήμαρχος, μέλη της Δημοτικής αρχής που προέρχονται από την Τοπική κοινότητα Βαλτεσινίκου αλλά και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας δυστυχώς «έλαμψαν», για ακόμα μία φορά, διά της απουσίας τους.

Οι συγκεντρωθέντες αποφάσισαν ομοφώνως σαν άμεση ενέργεια να αποστείλουν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας με κοινοποίηση τον Δήμαρχο Γορτυνίας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έγγραφο με την πρόταση για υπολογισμό του κόστους ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου και δίκαιη κατανομή στους καταναλωτές της περιοχής. Στην υποβαλλόμενη πρόταση θα περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για την αντιμετώπιση πιθανής λειψυδρίας κατά τους θερινούς μήνες.

Με την ευκαιρία αυτή, όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι αυτή η ενέργεια είναι μόνον η αρχή και η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί μία καλή αφετηρία για τακτικές συγκεντρώσεις των κατοίκων και συζήτηση θεμάτων που απασχολούν το χωριό και τους δημότες της περιοχής μας. Ενέργεια που υποχρεούται να υλοποιεί ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κατ ελάχιστον μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του προγράμματος «Καλλικράτης» αλλά επιδεικτικά αγνοεί.
Η συγκέντρωση αυτή ας αποτελέσει την αρχή για συμμετοχή όλων μας στην διαμόρφωση των αποφάσεων που λαμβάνονται από άλλους για μας.
Η Οργανωτική Επιτροπή

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αίγινε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.