Πλημμύρισαν ξανά σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι –Αντιπλημμυρικά έργα ζητούν οι κάτοικοι (pics,vid)

Πλημμύρισαν ξανά σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι –Αντιπλημμυρικά έργα ζητούν οι κάτοικοι (pics,vid)

Ιανουάριος 10, 2019 - 13:21
9 σχόλια

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στο Ζευγολατιό και το Νεοχώρι αφού σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση, πλημμυρίζουν. Όπως σημειώνουν, είναι συνεχώς σε επιφυλακή και κάνουν βάρδιες το βράδυ, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην βουλώσουν τα ρέματα, αναφέρουν. Από το 2006 δεν έχει γίνει κανένα έργο, προσθέτουν, απαριθμώντας τις ζημιές που έχουν γίνει στις περιούσιες τους τα τελευταία χρόνια από τις πλημμύρες.

Ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τα νερά της βροχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα χωράφια και οι δρόμοι. Πρέπει να γίνει ακόμα ένα χαντάκι, έτσι ώστε να μοιράζεται το νερό και να μην δημιουργούνται προβλήματα, τονίζει.

Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, κάτι πρέπει να γίνει, χάνονται περιουσίες

Είναι κομματικό το θέμα, είπε ένα άλλος κάτοικος, σημειώνοντας ότι γίνονται επιλεκτικά έργα, σύμφωνα με τα συμφέροντα.

Ο αντιδήμαρχος δεν ανοίγει το χαντάκι για να μην οδηγηθούν τα νερά στο Ζευγολατιό, δεν τον ενδιαφέρει για το Νεοχώρι

 

Σε δηλώσεις τους την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, οι κάτοικοι τονίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν μέρος από τα χωράφια τους, προκειμένου να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

 Ο κ. Γκοβέσης κάτοικος της περιοχής, αναφέρει ότι από το 2016 συνεχώς πλημυρίζουν. Το δικό του σπίτι είναι κοντά στο γεφύρι, και βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή προκειμένου να μην πλημυρίσει.

«Οι μηχανικοί να κάνουν την δουλειά τους, να τους δώσουμε χωράφια για να γίνουν έργα»

Είναι ντροπή να καθόμαστε το βράδυ στη βροχή για να παραφυλάμε το νερό.

 

 Ο κ. Μπενόπουλος κάτοικος Ζευγολατιού, θεωρεί απαράδεκτο ότι το 2019 δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα τους προφυλάσσουν από τα νερά τις βροχής.

Πρέπει να ανοιχτούν χαντάκια, 2 μικρά έργα πρέπει να γίνουν και θα λυθούν όλα τα προβλήματα

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αντιπλημμυρικά έργα ζητούν οι κάτοικοι στο Ζευγολατιό και το Νεοχώρι


9 Σχόλια

Θααααα σας το λύσει την επόμενη τετραετία ο Παυλής με το Γεωργανοπούλο να τους ξαναψηφισετε!!!!!

Για ολα φταίει ο Γιωργανόπουλος!!!!!!!!!!!

Λίγο ιστορία πρώτα.....Η ροή των νερών παλιά δεν ήταν προς το Ζευγολατιό όπως λένε τα αδέρφια....Απλά μερικοί Νιχωρίτες μόλις φτιάχτηκε το γεφύρι αντί να μοιράσουν τα νερά προς δύο κατευθύνσεις τα έστειλαν όλα προς Ζευγολατιό....Τότε οι Ζευγολατιωτες δεν αντεδρασαν στην κουτοπονηριά των νιχωριτων....Τώρα όμως που θα φτιαχτεί ο δρόμος Ζευγολατιό-Νεοχώρι θα διορθωθεί αυτό το λάθος στο γεφύρι και θα μοιράζονται τα νερά.....

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΡΓΑΝΟΠΟΥΛΟ. ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΤΕ,ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΣΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΑ Ο ΠΑΥΛΗΣ.

Ανοίξτε τα χαντάκια, που μπαζώθηκαν για να δημιουργηθεί 1-2 μέτρα ακόμα χωράφι και τα νερά θα ακολουθούν και πάλι την φυσική ροή τους, όπως γινόταν όλα τα χρόνια.

Και ιδιαίτερα το χαντάκι δίπλα στο δρόμο απέναντι απο τον Αη-Λια που καποιος το εκλεισε πριν καμποσα χρόνια να μην πηγαινουν τα νερα στη Λίμνη και πλημμυριζουν τα χωράφια των Νιοχωριτών...............

Ρε παιδιά έχω μια πρόταση. Να αλλάξετε τις καλλιέργειες και να καλλιεργείτε ψάρια.Κυπρίνους και πέστροφες.Μπορεί να είναι καλύτερα αφού αυτή η Δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.

" Υποβλήθηκε από Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 10/01/2019 - 19:13. Ανοίξτε τα χαντάκια, που Ανοίξτε τα χαντάκια, που μπαζώθηκαν για να δημιουργηθεί 1-2 μέτρα ακόμα χωράφι και τα νερά θα ακολουθούν και πάλι την φυσική ροή τους, όπως γινόταν όλα τα χρόνια." Από εκεί ξεκινανε όλα. Αλλά, σε εμένα που αποδεδειγμένα το έκλεισε ο γείτονας βάσει των συνόρων, που μπορώ να απευθυνθω;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.