Πλημμύρες με εγκλωβισμένους σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Πλημμύρες με εγκλωβισμένους σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Νοέμβριος 15, 2017 - 09:11
0 σχόλια

Πολύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος εκείνο και στο ρεύμα προς Μέγαρα. Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω!

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από τις 3:30 τα ξημερώματα συνολικά 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ το μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η νεροποντή που έπεσε περίπου στις 5:30 το πρωί. Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, καθώς τα προβλήματα στην περιοχή είναι σημαντικά.

Όπως δήλωσε πάντως η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, κανενός πολίτη η ζωή δεν κινδύνεψε, αν και η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, τα νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, που «κυλούσαν» ανεξέλεγκτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οδηγός που μίλησε στον Ant1, κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του την τελευταία στιγμή πριν ο χείμαρρος το ρίξει πάνω στα βράχια. «Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού», είπε ενώ περιγράφοντας το σκηνικό ανέφερε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 είναι τα αυτοκίνητα που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή Αγία Σοφία στη Νέα Πέραμο.

Όπως ενημερώνει η τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε και η παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Μέχρι πριν από λίγο συνεχιζόταν η έντονη βροχόπτωση.

(Με πληροφορίες από το protothema.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.