«Πλημμύρα» σατιρικών εκπλήξεων στο εφετινό Καρναβάλι στο Κακούρι

«Πλημμύρα» σατιρικών εκπλήξεων στο εφετινό Καρναβάλι στο Κακούρι

Φεβρουάριος 18, 2019 - 12:28
7 σχόλια

Ξεκίνησαν οι  προετοιμασίες για το μεγάλο σατιρικό καρναβάλι στο Κακούρι.  Το Κακουρέικο Καρναβάλι είναι ένα έθιμο με βαθιές ρίζες στον χρόνο και έχει μια ιστορία περίπου 50 ετών.

Οι διοργανωτές ήδη έχουν ξεκινήσει τις συναντήσεις και αναμένεται τις επόμενες μέρες να αρχίσει το στήσιμο των αρμάτων τα οποία για ακόμα μία φορά δεν θα στερούνται έμπνευσης και δημιουργίας.

Ως είθισται τα τελευταία χρόνι,  το ιστορικό και σατιρικό καρναβάλι θα αναβιώσει την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 15:00.

Μέλη του Συλλόγου, έχοντας πάντα ως εφόδιο την καλή διάθεση, εργάζονται σκληρά ώστε όλα να είναι στην εντέλεια για τη μεγάλη παρέλαση η οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον Νομό της Αρκαδίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 17 θα είναι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην καρναβαλική παρέλαση.

Όπως μας αποκάλυψε η πρόεδρος του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αρτεμισίου Ελένη Κέζα, το καρναβάλι θα προσεγγίζει με σατιρικό τρόπο πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντας όπως οι πρόσφατες πλημμύρες θα είναι ένα θέμα το οποίο θα προσπαθήσουν οι καρναβαλιστές να σατιρίσουν, μιας και οι έντονες βροχοπτώσεις και η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή είχε ως αποτέλεσμα το χωριό Αρτεμίσιο να αποκλειστεί.

Το Κακούρι περιμένει όλη την Αρκαδία στο παραδοσιακό του καρναβάλι και υπόσχεται κέφι, σάτιρα και ευθυμία!

Έφη Καστραντά


7 Σχόλια

Αντι να κατσουν ολοι οι φορεις και να παρουσιασουν ενα σωστο καρναβαλι να μαζευτει κοσμος να γεμισει αυτη η αδεια πολη με κοσμο,παει στο Κακουρι.Γνωση για Καρναβαλι αν ανατρεξουν πισω 2 τετραετιες ,θα δειτε ποσοι καρναβαλοι προθυμοι υπαρχουν,με μεγαλη πειρα στα Καρναβαλια και τα πανηγυρια.

Θα είναι και ο βασιλιάς καρνάβαλος εκεί, ή θα έχει πάει στην γύρα να μαζέψει ψήφους;

Τελευταίες απόκριες στο Κακούρι για τον αρχικαρνάβαλο και τους μασκαράδες του. Άντε κι από του χρόνου ξανά καρναβάλι στην Τρίπολη, μήπως και δει καμια άσπρη μέρα αυτή η έρμη πόλη, έτσι που την κατάντησαν σαν τα μούτρα τους 5 χρόνια. Χαρείτε το λοιπόν καρναβάλια της δημοτικής αρχής, γιατί από του χρόνου θα είσαστε στον πάγκο εξωφυλαρούχες!

Το να μην μαθαίνεις από τα λάθη σου είναι βλ###α ! Τι δεν κατάλαβε ο Μητσαρας από τα περασμένα χρόνια; Που έγραψε την ανακοίνωση των καφεστοατορων ; Εκδικηται την πόλη γιατί τον κράζουν και οι πέτρες! Κουράγιο όλοι μας, 3 μηνακια μείνανε !

Τελευταία χρονιά, γλυτώνουμε από του χρόνου....να ναι καλά το Ναύπλιο και η Καλαμάτα που πέφτουν κοντά. Απόρω αυτοί οι καταστηματάρχες που θα έχουν άδεια τα μαγαζιά τους εκείνη την μέρα δεν διαμαρτύρονται τόσο χρόνια που ο Δήμαρχος έχει μηδενίσει το κέντρο τέτοιες μέρες!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.