Πλάτωμα: Εκτός των 78 ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση

Πλάτωμα: Εκτός των 78 ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση

Δεκέμβριος 18, 2014 - 09:37
0 σχόλια

Άμεσα η ανακοίνωση για το σχέδιο αποκατάστασης

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, εκτός από τις ανακοινώσεις για τις εξελίξεις του μεγάλου έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μία εξ αυτών είχε να κάνει με τους ΧΑΔΑ οι οποίοι θα αποκατασταθούν, αλλά και με τα τρέχοντα πρόστιμα.

«Τα πρόστιμα είναι πραγματικότητα», διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης. «Η χώρα μας για άλλη μία φορά δέχθηκε να ασχοληθεί μαζί της το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να μας ανταμείψει με καινούργια πρόστιμα.»

«Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντα για την αμβληση των επιπτώσεων από τα πρόστιμα και την εξαφάνιση των προστίμων», ανέφερε στη συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα έχουν μια ημερήσια εφαρμογή και επιβάλλονται κάθε ημέρα λειτουργίας των ΧΑΔΑ.

Αυτή τη στιγμή οι ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι οποίοι χρειάζονται αποκατάσταση είναι 81. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τους 78 ΧΑΔΑ, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τρεις. Ένας από εκείνους είναι και αυτός του Δήμου Τρίπολης το λεγόμενο «Πλάτωμα». «Εάν πηγαίναμε με τη μελέτη που υπήρχε, το κόστος για την αποκατάσταση του Πλατώματος θα ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πώς θα γίνει η αποκατάσταση του Πλατώματος με κόστος κάτω από το 30% των αρχικών προβλέψεων», ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης.

«Όταν γίνει η αποκατάσταση, το Πλάτωμα θα αποδοθεί πάλι στους κατοίκους, αφού δημιουργήσουμε έναν πρότυπο περιβαλλοντικό χώρο. Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις επανορθώσεως των αστοχιών και παράνομων ενεργειών που μετέτρεψαν πολλές περιοχές σε επιφανειακούς ΧΑΔΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορείς να ασκείς πολιτικής μέσα από τον δικό σου μικρόκοσμο και από τη δική σου θέση. Εκείνο που θα μας διαφυλάξει από την παρανόμια είναι η αυστηρή τήρηση της νομιμότητας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.