«Πλατιά απεύθυνση» στην Τρίπολη, αλλά για ποιους;..

«Πλατιά απεύθυνση» στην Τρίπολη, αλλά για ποιους;..

Απρίλιος 14, 2019 - 12:35
12 σχόλια

Από το «κάτι ψήνεται» ανάμεσα στην παράταξη Παυλή και σε κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, περάσαμε στο «σερβίρισμα» ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας -πόσο βαρύγδουπες λέξεις, αλήθεια- μιας δημοτικής παράταξης, της «Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά» με επικεφαλής τον δήμαρχο Τρίπολης, και της παράταξης «Προοδευτική Ενότητα για τον Δήμο Τρίπολης», με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Παπαζαχαρία.

Ασφαλώς η είδηση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού εδώ και πολλούς μήνες δήμαρχος και γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται κοντά και συνεργάζονται. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ουκ ολίγες φορές, και ανάλογα με το από πού φυσούσαν τα ρεύματα, τόσο ο κ. Παπαζαχαρίας όσο και ο κ. Παυλής είχαν διαψεύσει έγκυρα ρεπορτάζ που έδειχναν πόσο κοντά βρίσκονταν. Ομοίως είχαν πράξει και μέλη της παράταξης Παυλή που ανήκουν σε άλλα κόμματα, με πολύ πάθος, μάλιστα.

Ο κ. Παπαζαχαρίας προσπαθεί να κάνει πράξη την «πλατιά απεύθυνση» του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ο τελευταίος έχει ενσωματώσει στον ΣΥΡΙΖΑ όλο το παλαιό ΠαΣοΚ, κάτι προσωπικότητες τύπου Τζουμάκα που είχαν εξαφανιστεί από τη δημόσια σφαίρα και που επιστρέφουν νεκραναστημένοι από τον Πρωθυπουργό για να «προσφέρουν στη χώρα και στον λαό της», λες και δεν είχαν κάνει... αρκετά όταν ήταν σε κυβερνητικές θέσεις.

Λες και δεν ήταν και εκείνοι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Και να, τώρα, που τους βλέπει ξανά μπροστά του, στη μεγάλη προοδευτική συνεργασία. Το κόμμα που τους στοχοποίησε, τους προβάλλει ως προοδευτικούς συμμάχους του.

Στα δικά μας. Εδώ έχουμε τον δήμαρχο και την παράταξή του (το όνομα του συνδυασμού, τουλάχιστον, διότι δεν γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν) και από την άλλη τον Τάσο Παπαζαχαρία και μια παράταξη για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτα. Είθισται πρώτα να ανακοινώνονται ο κάθε συνδυασμός, κάποια ονόματα υποψηφίων, οι θέσεις και οι προτάσεις του και να ακολουθεί το οποιοδήποτε πρωτόκολλο συνεργασίας με τον οποιονδήποτε.

Εδώ, πάμε ανάποδα: Έχουμε τον επικεφαλής, τον Γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τη συνεργασία με τον κ. Παυλή, αλλά το τι και τον ποιον φέρνει ο κ. Παπαζαχαρίας στις αποσκευές του, εκτός από την αφεντιά του, ουδείς γνωρίζει.

Συνεννόηση έγινε με τα μέλη της παράταξης Παυλή; Άγνωστο, αν και η παραίτηση Θεοδωρακόπουλου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πολύ άργησε, δείχνει ότι ο κ. Παυλής αγνόησε τα στελέχη του. Υπήρξε διάλογος για τη στενή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλέον δεν έχει τον χαρακτήρα «το κόμμα μάς στηρίζει», αλλά τον χαρακτήρα «είμαστε συνυποψήφιοι με τον κ. Παπαζαχαρία επικεφαλής»; Ποιος ξέρει. Αναμένουμε αντιδράσεις από τα μέλη της παράταξης.

Επιπλέον, είναι οφθαλμοφανές ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο ότι η προσπάθεια που έγινε με τη «Μαντινειακή Συμπολιτεία» ναυάγησε και εξαιτίας συγκεκριμένων ανθρώπων που προώθησαν εαυτούς πάνω από τους σκοπούς της. Αυτή τη στιγμή στο ΔΣ Τρίπολης η παράταξη εκπροσωπείται από τους κκ. Φραγκούλη και Γεωργούλη και, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ετοιμάζεται μια κίνηση με σκοπό το συνεργασία των πολιτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης στο πλαίσιο μιας συλλογικότητας. Κάποιοι λίγοι ρομαντικοί έχουν απομείνει, και αυτό είναι καλό, και πιο τίμιο σε σύγκριση με τα λοιπά τεκταινόμενα.

Μια παρένθεση εδώ. Η κυβέρνηση με τον ΦιλόΔημο ρίχνει προεκλογικό χρήμα, αφού πρώτα είχε στραγγίσει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ πόσες φορές και ενώ τέσσερα χρόνια δεν είχε δώσει δεκάρα τσακιστή. Κάθε κυβέρνηση προεκλογικά, τα ίδια κάνει, δεν θα διέφερε ετούτη εδώ σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, πολλοί δήμαρχοι που επί μια πενταετία δεν είχαν ισιώσει ούτε μία πινακίδα κυκλοφορίας, μπορούν να λένε ότι επί των ημερών τους εξασφαλίστηκαν χρήματα -που η κυβέρνηση πάντως θα έδινε σε οποιονδήποτε κάθεται στην καρέκλα του δημάρχου.

Κοντά στην κυβέρνηση, επίσης, από τον ΦιλόΔημο «ποτίζονται» και οι επίσημοι τελάληδες των ποσών που «εξασφαλίζονται», τι κι αν λόγω της νομοθεσίας, που ουδείς ασχολείται να αλλάξει, από την έγκριση της πρότασης ως την εκταμίευση του ποσού, την ανάδειξη αναδόχου και την υλοποίηση του έργου μπορεί να περάσουν και δέκα χρόνια. Οι ίδιοι, πάντως, προβάλλονται προσωπικά.

Τέλος πάντων, πασιφανές πλέον είναι το γεγονός ότι η συνεργασία Παπαζαχαρία - Παυλή, η οποία κατά την περίφημη εκείνη συνεδρίαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 30 ψήφους έναντι 20 -από τα συνολικά 250 μέλη του κόμματος εδώ, που στην πλειονότητά τους δεν πάτησαν το πόδι τους- είναι στην ουσία απόφαση που ελήφθη από την επιρροή ενός.

Την πολιτική «ενός ανδρός αρχή» μόνο προσωπικότητες του βεληνεκούς ενός Περικλή έχουν κατορθώσει να επιβάλλουν ιστορικά.

Εδώ, δυστυχώς, βλέπουμε προσωπικότητες που πολλάκις έχουν ολισθήσει στη φαιδρότητα να συνασπίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις βάσει των προσωπικών τους στόχων και επιδιώξεων.

Έτσι, ύστερα από πέντε χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ και στη μεγάλη πολιτική σκηνή αλλά και στην πόλη μας θυμίζει την εποχή των συνιστωσών, χωρίς τη δυναμική που τον είχε φέρει στην εξουσία.

Εξάλλου, αφενός τις δυνάμεις που τον ανέδειξαν πρώτο σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις φρόντισε ο ίδιος να τις ξεδοντιάσει. και, αφετέρου, στα ψηφοδέλτιά του εντάσσει εκείνους που είχε λοιδορήσει, που είχε στοχοποιήσει, που είχε δείξει ως υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας μας.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

12 Σχόλια

Σαν πολύ δεν έχουμε ασχοληθεί τις τελευταίες μέρες με τη συνεργασία δύο σαλτιμπάγκων, που ούτε 2ο γύρο δεν πρόκειται να περάσουν; Σοβαρευτείτε και λίγο! Αρκετή αξία δώσαμε στο απόλυτο τίποτα..

@14:30 Πάλι καλά που βγαίνει κάθε τόσο κι ένας ** σαν και σένα και σπάει τη μονοτονία με τις μακακίες που γράφει και γελάει ο κόσμος

Και μετά "δε θα τα βρουν" και ο κύριος Παυλής δε θα κατέβει στις εκλογές? Ή τι? Τι ετοιμάζει πάλι. ..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.