Πλαίσιο και διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων

Πλαίσιο και διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων

Ιούνιος 24, 2019 - 14:31
0 σχόλια

Η πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας αποτελεί μια αξιολογική διαδικασία, η οποία οδηγεί στην ένταξη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης. Η εκπαιδευτική επάρκεια είναι μια οριζόντια δεξιότητα που ορίζεται2 ως η αποδεδειγμένη ανταπόκριση στις επαγγελματικές λειτουργίες καθώς και η επιβεβαίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του εκπαιδευτή ενηλίκων, όπως αποτυπώνονται στο εκάστοτε ισχύον πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα εκπαιδευτή ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν πιστοποιούν την ειδικότητά τους (οικονομολόγος, γραφίστας, γεωπόνος κ.λπ.), αλλά μέσω της ακολουθούμενης διαδικασίας πιστοποιείται ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, προκειμένου να διδάξουν σε ομάδες ενηλίκων, σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κ.λπ.). Παράλληλα, με την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκροτούν το ατομικό χαρτοφυλάκιο προσόντων κάθε εκπαιδευτή, του αποδίδονται οι κωδικοί ΣΤΕΠ (ταξινομικό σύστημα επαγγελμάτων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ) που αντιστοιχούν στην ειδικότητα/εξειδίκευσή του.

Το κείμενο ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.