Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γορτυνία από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γορτυνία από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μάιος 25, 2019 - 16:32
0 σχόλια

Στις 18 Μαΐου, ομάδα μαθητριών από το Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά, επισκέφθηκε τα Λαγκάδια, στο πλαίσιο  τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος που είχε διοργανώσει η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Με στόχο την πληρότητα του εκπαιδευτικού τριημέρου,  τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, οργάνωσαν ένα θεματικό περίπατο στον οικισμό των Λαγκαδίων, προκειμένου οι μαθήτριες να ενημερωθούν για τη Λαγκαδινή τέχνη της πέτρας καθώς και τα ιστορικά, κοινωνικά, λαογραφικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία του οικισμού. Ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Κατσιούφης και η  Γεν. Γραμματέας κ. Αναστοπούλου Αγγελική επισκέφθηκαν μαζί με τα παιδιά, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς  και τους εκπροσώπους της ΔΙΝΕΠΟΚ του ΥΠΠΟΑ, αρχιτεκτονικά και ιστορικά τοπόσημα, αναφέρθηκαν στα σημαντικά ιστορικά, κοινωνιολογικά  και τοπογραφικά χαρακτηριστικά του οικισμού, δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση  στην παράδοση της τέχνης της πέτρας και  στον ιδιαίτερο ρόλο  των Λαγκαδινών μαστόρων όσο αφορά την Παραδοσιακή μας Αρχιτεκτονική.

 Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα εντάσσεται στην προσπάθεια  ευαισθητοποίησης ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε θέματα σχετικά με την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας και την πολιτιστική μας κληρονομιά με τα πολυάριθμα, ιδιαίτερης αισθητικής και αξίας παραδοσιακά κτίσματα και  αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.  

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.