Πικρό αντίο στην Α2... Αρκαδικός - Ψυχικό 66-82

Πικρό αντίο στην Α2... Αρκαδικός - Ψυχικό 66-82

Μάιος 19, 2018 - 18:59
3 σχόλια

Μαύρη μέρα για το Αρκαδικό μπάσκετ με τον ΣΕΦΑ μετά από 10 χρόνια στην Α2 και έναν χρόνο στην Basket League να γνωρίζει τον πικρό υποβιβασμό στην Β' Εθνική μετά την εντός έδρας ήττα του από το Ψυχικό με σκορ στον 3ο αγώνα της σειράς των play out.

Το άγχος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τους παίχτες του Αρκαδικού σε ένα παιχνίδι όπου βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ, το γύρισαν στο 3ο δεκάλεπτο και τελικά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Προσπάθησε επιθετικά ο Τζουγκαράκης με 27 πόντους όμως δεν έφθασαν για την ομάδα του με το Ψυχικό να κάνει το 3-1 στην σειρά και τον ΣΕΦΑ να κατεβαίνει κατηγορία σε μια άσχημη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του.

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αρκαδικό να μπαίνει νωχελικά στο παρκέ ελέω και του άγχους του γηπεδούχου. Οι φιλοξενούμενοι με όπλο τους τα τρίποντα με τον Νίκ Παύλο να κάνει την ζημιά γρήγορα έκαναν το 2-10 στο 3' έχοντας διαφορές στις διψήφιες διαφορές και στην συνέχεια. Το επιθετικό κρεσέντο του Γαρμπή με τα δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα έδωσε λύσεις όμως το δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα της Τρίπολης να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 18-28 με την άμυνα και τις κακές περιφερειακές περιστροφές να προδίδουν τον ΣΕΦΑ. 

2ο δεκάλεπτο

Και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το Ψυχικό να μπαίνει καλύτερα στο παρκέ έχοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα από την πρώτη περίοδο. Ο Νοέας σε ρόλο δημιουργού έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα να ανοίξει την διαφορά στους +13 για το 20-33 με τον Νικ Παύλο στην συνέχεια να εκτελεί με σχεδόν κυνικό τρόπο την άμυνα του ΣΕΦΑ κάθε φορά που του δίνονταν η ευκαιρία. Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να κατεβάσει την διαφορά προς το τέλος της περιόδου όμως τα πολλά λάθη επήρειας του άγχους έδωσαν την ευκαιρία στο Ψυχικό να πάει στο ημίχρονο με διαφορά 14 πόντων για το 34-48

3ο δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν άρδην διαφορετικό για την ομάδα της Τρίπολης όπου με όπλο της την άμυνα και με τον κόσμο να μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα άρχισε την μεγάλη της αντεπίθεση. Ο ΣΕΦΑ άφησε για 5' λεπτά χωρίς σκορ το Ψυχικό με το 34-48 του ημιχρόνου να γίνεται 44-48 στο 26'. Τζουγκαράκης και Γαρμπής βοήθησαν επιθετικά στην ανατροπή και ο Αρκαδικός αν ήταν εύστοχος στις βολές θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο κοντά στο σκορ με το παιχνίδι πια να αποκτά και πάλι χαρακτήρα ντέρμπι με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 52-57 για το Ψυχικό.

4ο δεκάλεπτο

Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για τον ΣΕΦΑ με τις βιαστηκές επιλογές στην επίθεση να δίνουν πόντους στην πλευρά του παρκέ στο Ψυχικό με τον Νοέα και τον Παύλου να κάνουν την ζημιά με το παιχνίδι στο 34' να γίνεται 56-66. Στο 36' ο Πέτρος Νοέας με ένα τρίποντο μαχαιριά όπου κέρδισε και το φάουλ έκανε το 60-72 δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με τον χρόνο, διαχειρίστηκαν άριστα την κατάσταση και την διαφορά τους φθάνοντας στην νίκη και την παραμονή στην Α2.

Δεκάλεπτα: 18-28, 34-48, 52-57, 66-82.

Διαιτητές: Βαρδάλος - Κατραχούρας - Δημόπουλος.

Αρκαδικός (Δεσποτάκης): Βλάχος 3, Σίνης, Μούκας 8 (1/3 τριπ., 9 ριμπ.), Προδρόμου, Μαραγκάκης 4, Τζάϊδας, Πελτιέρ 3 (1), Γαρμπής 15 (3/8 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ.), Αποστολίδης 5 (1/3 τριπ.), Τζουγκαράκης 28  (9/14 διπ., 7 ριμπ., 3 ασίστ),

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου 10 (7 ασίστ), Νοέας 17 (3/5 διπ., 1/4 τριπ., 11 ριμπ., 3 ασίστ), Χουχούμης, Ψαθάς, Παπαδημητρίου 7 (1), Ντιαλό 4, Παύλος 25 (2/3 διπ., 6/7 τριπ., 5 κλεψ.), Χαραλάμπης 1, Μπάλος, Παπαδιονυσίου 3 (1), Τσιώκος 12 (5/6 διπ., 1 κοψ.), Αναγνωστάκης 4.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ανεβηκε Α1 ισα ισα για να φερουν την ανακατοσουρα.... να παρουν τα όργανα γυμναστικής απο την αιθουσα του κλειστού, να βγαλουν τις πλαϊνές μπασκέτες ωστε να στερησουν την γυμναστική απο δεκαδες παιδιά. Οσο για την κερκίδα που έφτιαξαν να τη χαίρονται γιατί δεν μας νοιάζει να είμαστε θεατές

απο την αρχη της χρονιας ηταν προφανες οτι η ομαδα δεν μπορσουσε και οσες νικες εκανε ηταν ολες με υπερβαση. πλεον μονο το budget μετραει και αν δεν υπαρχουν χρηματα και του χρονου παλι θα υποβιβαστει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.