Πιάστηκαν στα χέρια στη ΓΣΕΕ

Πιάστηκαν στα χέρια στη ΓΣΕΕ

Μάρτιος 20, 2019 - 13:23
0 σχόλια

Στα χέρια πιάστηκαν οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το μεσημέρι ης Τετάρτης.

Από το πρωί επικρατούσε ένταση στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, καθώς κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Η ένταση στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος την ώρα εκείνη διάβαζε την εισήγηση εν μέσω συνθημάτων και ύβρεων περί συνδικαλιστικής μαφίας και συνεδρίου μαϊμού. Μάλιστα, έντονος ήταν ο διάλογος μελών του ΠΑΜΕ με δημοσιογράφους της τηλεόρασης, καθώς οι συνδικαλιστές του «Μετώπου» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο της τηλεοπτικής κάλυψης του συνεδρίου της ΓΣΣΕ στην Καλαμάτα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΠΑΜΕ, ο Δημήτρης Καραγεωργοπουλος δεν έχει καταθέσει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα εντός προθεσμίας και δεν υπάρχει παραίτηση κανενός άλλου, ώστε να πάρει τη θέση του. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΜΕ, «τον εμφάνισαν ξαφνικά την Πέμπτη ως σύνεδρο». Δεν υπάρχουν οι καταστατικές διαδικασίες που του επιτρέπουν να πάρει μέρος ενώ είναι παράνομος σύμφωνα με τον νόμο 1264, υποστηρίζει το ΠΑΜΕ που σημειώνει ότι θέλει να γίνει το συνέδριο, αλλά να είναι «εργατικό συνέδριο, να βγουν οι εργοδότες από τα συνδικάτα».

Τελικά οι σύνεδροι πιάστηκαν στα χέρια με σπρωξίματα και φωνές, ενώ ακολούθως εγκρίθηκε με πλειοψηφία η εισήγηση του προεδρείου για διεξαγωγή νέου συνεδρίου στις 4 Απριλίου.

Το νέο επεισόδιο έρχεται να δώσει συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μετά και την ακύρωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

ΠΑΜΕ: Δεν υπάρχει διοίκηση, να παραδώσουν τα κλειδιά εδώ και τώρα

Δεν έγινε συνεδρίαση, αλλά εκδώθηκε απλώς ένα ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, καταγγέλει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας όσα έγιναν νωρίτερα. Μιλά για «συνδικαλιστική μαφία» που δεν έχει νομιμοποίηση ως όργανο και η οποία πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά «εδώ και τώρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει, εργοδότης που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ή άμεσα στις επιχειρήσεις: Fortuna gaming, φορτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning, Lokats investments LTD.

Δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο!
Δεν έγινε συνεδρίαση! Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης!
Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση!

Η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις!

Να παραδώσουν εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτίριο! Δεν τους ανήκει!

Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους!

Το Γραφείο Τύπου

ΠΗΓΗ: protothema.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.