Πεζοπορία στο «Αρκαδικό Μονοπάτι» με τον Σύλλογο Ισαραίων

Πεζοπορία στο «Αρκαδικό Μονοπάτι» με τον Σύλλογο Ισαραίων

Απρίλιος 17, 2019 - 16:42
0 σχόλια

Ελάτε να περπατήσουμε στο «Αρκαδικό Μονοπάτι»

Εδώ και λίγους μήνες, στην περιοχή του Λυκαίου όρους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τεχνογνωσία από την «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.», δημιουργείται το «Αρκαδικό Μονοπάτι». Με αφετηρία το Ίσαρη γίνεται καθαρισμός υπαρχόντων παλαιών μονοπατιών, δημιουργώντας μια κυκλική διαδρομή 80 περίπου χιλιομέτρων που θα ενώνει παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία πολιτισμού, τόπους φυσικού κάλους. Η διαδρομή που δημιουργείται, είναι: Ίσαρη, Πετροβούνι, Αρχαία Λυκόσουρα, Ίσιωμα Καρυών, Αρχαία Τραπεζούντα, Μαυριά, Καρύταινα, Κάτω Κοτύλιο, Άνω Κοτύλιο, Αρχαιολογικός χώρος Λυκαίου Όρους, Άνω Καρυές, Καστανοχώρι, Λύκαιον, Βάστα, Αγία Θεοδώρα, Σιδ. Σταθμός Ίσαρη, Ίσαρη.

Το Αρκαδικό μονοπάτι θα καταλήξει στο Λεοντάρι (πρώτη πρωτεύουσα του Μοριά επί Οθωμανών), όπου θα ενωθεί με το μονοπάτι του Ταϋγέτου και μέσω Καρύταινας - Ελληνικού - Στεμνίτσας θα ενωθεί με το Menalon Trail.
Υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση του μονοπατιού αυτού με Μεσσηνία (Αρχαία Μεσσήνη) μέσω Βάστα.

Η 1η πεζοπορία στο «Αρκαδικό Μονοπάτι»

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 10.00 το πρωί, διοργανώνεται η πρώτη πεζοπορία στη διαδρομή Ίσαρη - Πετροβούνι - Αρχαία Λυκόσουρα, μήκους 7χλμ, μια εύκολη διαδρομή με σημείο εκκίνησης το Ίσαρη.
Δηλώσεις συμμετοχής στα Ε-mail: neamegalop@yahoo.gr & syllogosissari@yahoo.gr.

Συνδιοργάνωση: Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. - «Νέα της Μεγαλοπόλεως» - Σύλλογος Ισαραίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.