Πέτρος Τομάρας: Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έκανε καμία απόλυση

Πέτρος Τομάρας: Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έκανε καμία απόλυση

Δεκέμβριος 21, 2018 - 13:56
2 σχόλια

Διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα του νοσοκομείου, με την διοίκηση να παίρνει θέση και με δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα.

Σε απάντηση δημοσιευμάτων για δήθεν απολύσεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε και την απάντησή μας.

Από το 2001 που ο αείμνηστος Αναστάσιος Πεπονής, παρά τις αντιδράσεις, προώθησε το νόμο 2190/94 για το ΑΣΕΠ και σιγά – σιγά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, σε σχέση με την αξιοκρατία, την δημοσιότητα, την ίση μεταχείριση και τη διαφάνεια των διαδικασιών στις προσλήψεις στο δημόσιο. Βουλευτές και άλλοι παράγοντες της εξουσίας και της παραεξουσίας έχουν απαλλαγεί από το αποπροσανατολιστικό έργο της ρουσφετολογίας σε αυτόν τον τομέα. Όλος ο δημόσιος τομέας είναι αυστηρά υποχρεωμένος να ακολουθεί αυτές τις διαδικασίες και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Επειδή όλα αξιολογούνται, δημοσιεύονται και κρίνονται ο κάθε πολίτης που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να κάνει ένσταση στο ΑΣΕΠ ή και να προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ είναι μια απλή διαδικασία και δεν απαιτεί χρήματα. Στο παρελθόν πολλοί έχουν δικαιωθεί.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο επειδή οι συμβάσεις έληγαν 31-12-18 και επειδή οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και πρέπει να τις προλαβαίνουμε, ξεκινήσαμε η διαδικασία επαναπροκήρυξης της πρόσληψης για προσωπικό σίτισης μέσω ΑΣΕΠ από το τέλος του καλοκαιριού. Έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ πολλά δελτία τύπου, ανακοινώσεις, αλλά και οι επίσημες δημοσιεύσεις που απαιτούνται από το νόμο. Η διαδικασία πήρε το δρόμο της, εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ, υποβλήθηκαν αιτήσεις, αξιολογήθηκαν από επιτροπή του Νοσοκομείου, ελέγχθηκε πάλι από το ΑΣΕΠ και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Οι υποψήφιοι οι οποίοι αισθάνονται ότι αδικούνται μπορούν να κάνουν ενστάσεις και το Νοσοκομείο υποχρεούται να προχωρά κανονικά στις νέες προσλήψεις σύμφωνα με τις διαδικασίες και στα οριζόμενα χρονικά όρια. Στη νέα προκήρυξη είχαν προβλεφθεί 5 επιπλέον θέσεις εργασίας. Οι ανάγκες πάντα αξιολογούνται και ιεραρχούνται στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων. Αν υπάρξουν ανάγκες στο μέλλον οι οποίες μπορούν οικονομικά να καλυφθούν, οι προσλήψεις πάλι θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη διαδικασία που να δίνει το δικαίωμα σε κανέναν Διοικητή να κάνει επιλογές στις προσλήψεις με δικά του κριτήρια, πόσο μάλλον με τα κριτήρια των μεμονωμένων υποψηφίων. Κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια, καθώς και η ανεργία λαμβάνονται υπόψη από το νόμο και αξιολογούνται με ορισμένη από το νόμο μοριοδότηση. Η δυνατότητα που δίνει ο νόμος του Νοεμβρίου 2018 για παράταση των προηγούμενων συμβάσεων δεν ισχύει για όσα νοσοκομεία έχουν ήδη ενεργοποιήσει τη διαδικασία προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή πριν την έκδοση αυτού του νόμου. Τα νοσοκομεία που πιθανόν προέβησαν σε παράταση των συμβάσεων δεν θα είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Επομένως, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έκανε καμία απόλυση, απλά έληξαν οι συμβάσεις, έγινε νέα προκήρυξη και κάποιοι είχαν λιγότερα μόρια από αυτούς που προσλήφθηκαν.

Δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα με τις εργαζόμενες που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία, αλλά εμείς πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους.


2 Σχόλια

Μονιμοποίηση σε όλους εδώ και τώρα!!! και όσοι περιμένουν να μαζέψουν ανεργία για να μπουν σε 8μηνο δεν μας ενδιαφέρει καθόλου... έτσι και αλλιώς άνεργοι θα ήταν τα Χριστούγεννα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.