Πέτρος Τατούλης: Απαντήσεις σε Νίκα - Βολές εναντίον Μητσοτάκη

Πέτρος Τατούλης: Απαντήσεις σε Νίκα - Βολές εναντίον Μητσοτάκη

Αύγουστος 30, 2019 - 14:17
7 σχόλια

Την τελευταία του συνέντευξη Τύπου παρσχώρησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μία ημέρα προτού παραδώσει στον νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Κατ΄ αρχάς ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δημοσιογράφους, καθώς, όπως είπε, δίνεται η δυνατότητα να ανοίξει μια κουβέντα που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο. Και αναφέρθηκε στα σχέδια της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία είναι δυνατή και θα είναι παρούσα, όπως είπε, στις εξελίξεις.

«Βρισκόμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο μιας επιταχυνόμενης διαβούλευσης που θα έχει ως κύριο στόχο να διαφυλάξει τη φερεγγυότητα και το πολιτιστικό υπόβαθρο που έχει αναπτυχθεί στην Πελοπόννησο, κόντρα στους επιτήδειους και στους ιδιοτελείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωο την Πελοπόννησο για τα δικά τους σχέδια.

»Βασικό σημείο, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας. Σ αυτόν τον ρόλο, με αυτή τη βαθιά πίστη, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας και κυρίως να αποσαφηνίσουμε τη στάση και τη θέση της ‘’Νέας Πελοποννήσου’’, που ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια. Θέλουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη που για τρεις εκλογικές μάχες μας έδωσαν τη νίκη.

»Θα συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε με τον βηματισμό που γνωρίζουμε πολύ καλά, κόντρα στους επιτήδειους, που τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους επιβίωση και η χρήση του δημόσιου χώρου για τα δικά τους συμφέροντα».

Όπως επεσήμανε, η «Νέα Πελοπόννησος», ένας βαθύτατα πολιτικοποιημένος οργανισμός, που τον έφτιαξαν άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, έχει ένα έτοιμο πρόγραμμα, και θα δημιουργήσει το σκιώδες σχήμα που θα πάρει την ευθύνη της δημόσιας διαβούλευσης προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

Η παράταξη θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση μέσα στο πρώτο 15θήμερο Σεπτεμβρίου, όταν θα ανακοινωθούν οι ευθύνες και οι προτεραιότητες που θα αναλάβουν τα στελέχη, και το μοντέλο της διαβούλευσης, αποκλείοντας τους ενδιάμεσους, μεταπράτες λαθραίων συμφερόντων, όπως υπογράμμισε ο κ. Τατούλης.

Πρώτη συνάντηση για το think tank της πολιτικής της Νέας Πελοποννήσου

«Η ''Νέα Πελοπόννησος'' είναι βαθύτατα μυημένη στις αρχές και στις αξίες της δημοκρατίας και από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσαμε το αποτέλεσμα των εκλογών, είμαστε υπερήφανοι που υπό αντίξοες συνθήκες ενός μετώπου συμφερόντων πολιτικής υποκρισίας και συνωμοσιολογίας από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων, στάθηκε δυνατή και συγκέντρωσε το 47%, την πρώτη Κυριακή νίκησε κατά κράτος».

Ακολούθως, ο κ. περιφερειάρχης σχολίασε κάποια σημεία και εκτίμησε ότι ο «ευρύτατος λαϊκισμός, που έχει με το μέρος του το ψέμα και όλους τους παράγοντες που συντήρησαν το ψέμα που έχει κοντά ποδάρια, σύντομα θα σπάσει η ανίερη συμμαχία, όταν δεν θα εξυπηρετηθούν τα κατ’ ιδίαν συμφέροντα, όταν σπάσει αυτό, οι ιστορίες θα ξεδιπλώνονται κατά ριπάς».

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας: «Ακούγεται ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού έδωσε οδηγίες κα εντολές για αποστασία. Οι λογικές των αποστασιών τραυμάτισαν τη χώρα τη δεκαετία του 1970, οδήγησαν σε αδιέξοδα και καταστροφές. Αυτό το νόμισμα πληρώνεται ακριβά. Ο νέος περιφερειάρχης,  οδηγούμενος από τα στελέχη του κόμματος αυτού, γιατί ήταν ο μόνος δρόμος για να μιλήσει στους Πελοποννήσιους, ακολούθησε αυτή τη διαδικασία».

Ακούγονται πολλά ψέματα. Ότι θα έρθει εταιρία για νομιμότητα των συλλογικών οργάνων, αγνοώντας ότι όλες οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τυγχάνουν της έγκρισης νομιμότητας από φορείς και υπηρεσίες που προβλέπονται από τον Νόμο και από το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνέντευξή του προχθές για μια σειρά έργων, ότι θα φροντίσει για την Τάκα, για το Φιλιατρινό, και ότι αγνοεί, όπως είπε, τι γίνεται με τον Ανάβαλο, το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, την Ερμιονίδα. «Δεν γνωρίζει (σ.σ. ο κ. Νίκας) ότι αυτά τα έργα με δική μας φροντίδα και με άριστη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο της προηγούμενης κυβέρνησης είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. 160 εκατ. ευρώ έργα ενέταξε η Περιφέρειά μας, δηλαδή το 40% του προϋπολογισμού του προγράμματος».

Ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο καταλογίζοντάς του ότι η «λογική κομισάριου» εκπορεύεται από τον ίδιο, ο οποίος, όπως είπε, είναι εκπαιδευμένος σε αυτές τις λογικές, και θεωρεί ότι η χώρα μπορεί να είναι Σοβιετία. «Η παλαιότερη αντίληψη του δημάρχου Καλαμάτας ήταν στις κυβερνήσεις Σαμαρά έντονη, κάθε Δήμος να έχει το δικό του ΕΣΠΑ, τη δική του διαχειριστική αρχή. Αυτά τα ξέχασε. Σήμερα λέει ότι του είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα από τα ΠΕΠ. Μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν μπορεί να υπάρξει. Τα έργα που έχουμε εντάξει με δική μας πρωτοβουλία, έχουν απορροφητικότητα στον Δήμο Καλαμάτας 7%.

»Από το ΠΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ύστερα από την επιμελή δουλειά που έχουμε κάνει, έχει δεσμεύσεις πάνω από το 66%, όχι 21% που λέει ο Νίκας. Ο σχεδιασμός μας, που είναι ζωντανός σχεδιασμός, θα δώσει ως το τέλος του χρόνου εντάξεις που θα ξεπερνούν το 118%.

»Το 2011 είχε απορροφητικότητα μόλις 8%».

Εξακολουθώντας, ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για κλαυθμό και οδυρμό ως προς τη διαχείριση των σκουπιδιών: Ας βγάλει από το μυαλό του οποιαδήποτε σκέψη, μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος της ΠΕΔ καθυστέρησε 2,5 χρόνια το έργο. Τα 7,5 εκατ. ευρώ του 2013-14 με συγκεκριμένο σκουπιδοεργολάβο, ποια είναι η προσωπική του ευθύνη; Έχει τελεσιδικήσει η προανάκριση για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης»;

«Το έργο αυτό έχει τη δική μας υπογραφή, η σύμβαση θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις βασικές αρχές και τις δυνατότητες που δίνει η σύμβαση και αυτό το απευθύνω σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, και στην ανάδοχο εταιρία. Ο μόνος που γνωρίζει πολύ καλά τη σύμβαση είμαι εγώ», επεσήμανε.

Και υπενθύμισε ότι τόσο ο κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ τροποποίησαν νόμο που είχαν ήδη ψηφίσει, με αποτέλεσμα τη δραματική καθυστέρηση του έργου.

Ακόμα, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε, λέγοντας ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι αλλά να φαίνεται και τίμια, σε δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας «με προβλήματα και ζητήματα» και με ποινή 18 μηνών από το δικαστήριο. «Είναι πολύ δύσκολο η παράταξή του να παίξει σε θέματα ηθικής», είπε για την παράταξη Νίκα.

Γαλανιάδη Εύα


7 Σχόλια

Καλά καλά... άντε γεια τώρα Πέτρο. Λογιστικός έλεγχος των πεπραγμένων της θητείας σου και μετά ξαναμιλάμε. Νόμισες ότι η ΝΔ θα υποκύψει στα σχέδια σου, μετά πίστευες ότι θα βγεις πανηγυρικά, μετά ότι θα βγεις σίγουρα τη δεύτερη Κυριακή. Η σιγουριά σε έφαγε... Θα έχει και συνέχεια η ιστορία σου.

Αγαπητέ Πετρο ..Βοηθά όσο μπορείς την κατάσταση και μην αφήσεις να καταστρέψουν την Νοτια Κυνουρια (Τυρο και Λεωνιδιο )και μην ξεχνάς ότι εκεί πήρες 80%...

Πάρτο απόφαση ρε κακομοίρη ότι έχασες τις εκλογές! Έχεις καταντήσει γραφικός πια! Πιο γραφικός κι από τη Σαντορίνη! Μας τά'χεις κάνει τούμπανα!

16:12 Γιατί κι αν το ξεχάσει ότι πήρε 80% σε Τυρό και Λεωνίδιο, μήπως θα ξαναβάλει υποψήφιος για περιφερειάρχης μετά πό 4 χρόνια; Ηλίθιος είσαι παιδάκι μου;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.