Πέτρος Τατούλης: Απαίτηση των πολιτών το Κράτος Δικαίου

Πέτρος Τατούλης: Απαίτηση των πολιτών το Κράτος Δικαίου

Ιούνιος 15, 2018 - 19:20
1 σχόλια

«Ατυχής και Εσφαλμένη η Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας»

«Σε όλον τον πολιτικό μου βίο αγωνίζομαι   για την υπεράσπιση του θεσμού της Δικαιοσύνης, πολλές φορές μάλιστα, με πολιτικό κόστος διότι είναι εδραία η πεποίθηση μου, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευνομούμενο κράτος, χωρίς Αμερόληπτη Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας , αγνόησε ότι δεν έχω καμία αρμοδιότητα και με απόφαση του, έκρινε ότι με τον θεσμικό μου ρόλο ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ότι είμαι ένοχος,  για πυρκαγιά που προκλήθηκε το 2014 σε ανεξέλεγκτο ΧΑΔΑ που είχε δημιουργήσει ο δήμος Πύλου-Νέστορος, παρότι η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν απαλλακτική, ο οποίος δήλωσε  «χαρακτηριστικά» ότι δεν  αποδείχθηκε ότι είχα ευθύνη για το συγκεκριμένο «ζήτημα».

Η απόφαση αύτη είναι προδήλως εσφαλμένη και δεν την αποδέχομαι, είναι ευθέως αντίθετη στο Νόμο.

Η συμμετοχή μου καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη συγκεκριμένη δίκη αλλά κυρίως η αναιτιολόγητη απόφαση των συγκεκριμένων δικαστών και το επίπεδο κατανόησης που έδειξαν για την υπόθεση, κλόνισαν  την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Επιβεβαιώθηκε η ανασφάλεια Δικαίου που κατ’ επανάληψη μου τονίζουν οι πολίτες και ισχυροποιήθηκε η αντίληψη μου, ότι στη χώρα μας, το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Είναι βαθύτατα προσβλητικό προς το πρόσωπο μου ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να δικάζομαι για περιβαλλοντικά ζητήματα. Είμαι ο μοναδικός πολιτικός, που από την πρώτη στιγμή έθεσα σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας, συγκρουόμενος με τα κατεστημένα της «μαύρης μαφίας» των σκουπιδιών και με μοναδικό όπλο την τήρηση της νομιμότητας, κατάφερα να την επιβάλλω, με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.  

Σε μια Περιφέρεια όπου όταν ανέλαβα την ευθύνη της, λειτουργούσαν περίπου 100 ανεξέλεγκτοι ΧΑΔΑ,  οι περισσότεροι των οποίων στη Μεσσηνία και που  όλοι οι αρμόδιοι,  θεσμικοί φορείς  ουδέποτε ανέλαβαν την ευθύνη που τους αναλογούσε και δεν επιβλήθηκαν ποτέ ποινές , όπως προβλέπεται από το ελληνικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο, σε όλους αυτούς που για δεκαετίες δημιούργησαν «ωρολογιακές βόμβες» για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε δύο ίδιες περιπτώσεις, έχω ήδη αθωωθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου,  με αμετάκλητες, ομόφωνες, αποφάσεις του, απόλυτα τεκμηριωμένες καθώς όπως έχουν αποφανθεί  ουδεμία αρμοδιότητα έχω εκ του νόμου για τα συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Διαβεβαιώνω τους πολίτες, οι οποίοι είναι η πηγή άντλησης της δύναμής μου, ότι θα εξαντλήσω τη δυνατότητα που μου δίνει ο νόμος, αλλά κυρίως την ευθύνη μου απέναντι τους, για μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη θα λειτουργεί  βάση της απόλυτης τήρησης του Συντάγματος και των Νόμων του κράτους έξω και πέρα από οτιδήποτε «μολύνει»  τη νομιμότητα».

Δελτίο Τύπου

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.