Πετράκος: Τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κλείνουν τη ΔΕΗ

Πετράκος: Τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κλείνουν τη ΔΕΗ

Οκτώβριος 04, 2019 - 17:45
4 σχόλια

Συναντήθηκε χθες  το μεσημέρι στην Τρίπολη  ο επικεφαλής της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης , με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στα γραφεία του ΕΚΑ.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός Παμπελοποννησιακού  μετώπου αντίστασης στην καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ της Μεγαλόπολης και μάλιστα την άμεση παύση λειτουργίας της 3ης  μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης από τα μέσα του 2020 . Οι εκπρόσωποι της  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», ζήτησαν απ’ την διοίκηση του ΕΚΑ να   πάρει πρωτοβουλίες   για έναρξη δράσεων και κινητοποιήσεων, κατά της παύσης λειτουργίας των μονάδων.

Ο Θαν. Πετράκος τόνισε ότι: επιβάλλεται η άμεση   ανάληψη πρωτοβουλιών για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντίδραση των τοπικών κοινωνικών φορέων και της αυτοδιοίκησης για την  συνέχιση λειτουργίας των μονάδων και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Ενημέρωσε την διοίκηση του ΕΚΑ ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» έχουν καταθέσει πρόταση να   συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε έκτακτη συνεδρίαση ή στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Επεσήμανε πως οι λόγοι που η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ και στη Μεγαλόπολη δεν είναι περιβαλλοντικοί αλλά η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων των ανταγωνιστών της ΔΕΗ παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Φ.Α Τόνισε  πως το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και ειδικά της 3ης μονάδας που είναι συνδεδεμένη με την τηλεθέρμανση θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Μεγαλόπολη. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να δούμε οργανωμένα την μεταλιγνιτική εποχή και δεν μπορούν να κλείνουν όλες οι μονάδες χωρίς σχεδιασμό το 2028 όταν ακόμη και οι  κατευθύνσεις της Ε.Ε. μιλούν για  το 2050 ότι πρέπει  να έχει μειωθεί κατά 50% η παραγωγή Ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη.  

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Αριστείδης Μπρουμάς ευχαρίστησε τον Θ. Πετράκο για την συνάντηση αλλά και για τη διαχρονική του στήριξη στους αγώνες τους και στις διεκδικήσεις του και για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

4/10/2019
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


4 Σχόλια

Κ. Πετράκο, σε περίπτωση που σας διέφυγε ο Μυτιληναίος με 300 εκ. έκανε μονάδα ισχύος 826 MW, ενώ η ΔΕΗ με 1,4 δις. προσπαθεί να ολοκληρώσει την Πτολεμαΐδα 5 των 660 MW. Οπότε για ποιά ιδιωτικά συμφέροντα μιλάτε; Στο μόνο σημείο που συμφωνούμε είναι για το σχέδιο της μεταλιγνιτικής περιόδου το οποίο δυστυχώς, δεν υπάρχει.

Πόσα δάνεια έχει πάρει ο Μυτιληναίος ξέρεις; Πόσα παλιότερα δάνεια χρωστάει; Θα τα πληρώσει ποτέ; Ένας μικρός επιχειρηματίας μπορεί να πάρει Δάνειο (Ο Λατσης για το Ελληνικό συζητάει ήδη για το Δάνειο) Ο Λαός θα τα πληρώσει όλα στο τέλος, τα Υπερκέρδη όμως θα τα πάρει μόνος του και από εδώ πάνε οι άλλοι... Βλεπε: Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, Μαρινόπουλος SUPER MARKET , Κανάλι MEGA κλπ

Λιγνίτη έχουμε, φυσικό αέριο δεν έχουμε. Κλείστε τις λιγνιτικές μονάδες και, όποτε θέλουν, μας πετάνε μια αύξηση της τιμής του αερίου και αναγκαστικά πληρώνουμε. Σβήστε απ' το μυαλό σας τη λέξη αισχροκέρδεια, στη νέα εποχή δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και ο ψυχωτικός του πληκτρολογίου κατοχυρώνει την κοινή λογική.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.