Πετράκος: Ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα; Η κυβέρνηση ή τα συμφέροντα;

Πετράκος: Ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα; Η κυβέρνηση ή τα συμφέροντα;

Οκτώβριος 23, 2019 - 20:01
2 σχόλια

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας πριν από την ενημερωτική συνεδρίαση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» με θέμα την αποτροπή του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ που θα συζητηθεί στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε αφενός στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για να μην κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και, αφετέρου, ξεκαθάρισε ότι την ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυ την ζήτησε η παράταξή του, όχι για να αναπτυχθούν «εκθέσεις ιδεών» για τη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά για να σωθούν οι μονάδες.

Αν η Μονάδα 3 κλείσει σε εννέα μήνες, η Μεγαλόπολη θα μείνει χωρίς θέρμανση

Ο κ. Πετράκος επεσήμανε τους κινδύνους από το ξαφνικό κλεισιμο των μονάδων στη Μεγαλόπολη και έθεσε την εξής ερώτηση: Εφόσον η γερμανία θα σταματήσει την παραγωγή λιγνίτη το 2038 και η ΕΕ έχει θέσει ως όριο την απολιγνιτοποίηση το έτος 2050, για ποιον λόγο οι μονάδες στην Ελλάδα πρέπει να κλείσουν νωρίτερα.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η Ελλάδα το 2015 ήταν η 5η φθηνότερη χώρα των «27» της ΕΕ ως προς το ρεύμα και το 2013 βρέθηκε στη 13η θέση.

Τέλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι συντάσσεται με τα ιδιωτικά συμφέροντα, επισημαίνοντας ότι η «Μητυλιναίος» είχε κάνει αίτηση για παραγωγή 625MW αρχικά ενώ δύο μέρες πριν από τις εκλογές έκανε αίτηση για την παραγωγή 835MW.

Ο κ. Πετράκος κάλεσε ολες τις παρατάξεις να υψώσουν τη φωνή τους και να συνταχθούν με την «Αγωνιστικής Συνεργασία Πελοποννήσου», διεκδικώντας τη λειτουργία των μονάδων στη Μεγαλόπολη.

 

Γαλανιάδη Εύα


2 Σχόλια

Σε αυτή την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια αποφασίζουν οι αργόσχολοι. Αυτό άλλαξε πριν μερικούς μήνες. Θα το καταλάβετε ακόμα καλύτερα στην συνέχεια.

@00:26 ξεφόρτωσε λίγο Παύλο γιατί ή μας δουλεύεις, ή δεν θυμάσαι την πρόσφατη έστω κυβέρνηση του Σαμαρά όπου αργόσχολοι του τότε αποφασίζουν και στην σημερινή κυβέρνηση. Κρατάτε μικρό καλάθι και να είστε συγκατημένα αισιόδοξοι, από τζούφιους εορτασμούς και λεονταρισμούς έχουμε χορτάσει σε αυτό το τόπο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.