Πετράκος κατά Μπούκλη και Μπούκλης κατά Πετράκου

Πετράκος κατά Μπούκλη και Μπούκλης κατά Πετράκου

Ιανουάριος 26, 2012 - 10:49
1 σχόλια

Εναντίον του επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρου Μπούκλη για την υπόθεση του λιγνιτορυχείου στην περιοχή Φαλάνθη- Χωματερό τάχθηκε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος εκφράζοντας την απορία του "από πότε οι Οικολόγοι είναι υπέρ των ανοιχτών και επιφανειακών λιγνιτωρυχείων".... Αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ο κ. Μπούκλης αποτελεί έναν ακόμα σύμβουλο της περιφερειακής αρχής.

Δήλωση που εξόργισε τον κ. Μπούκλη αφού όπως είπε στο περιθώριο της χθεσινής του παρουσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διαβούλευση για την ανακύκλωση, ο ίδιος όχι μόνο δεν τάχθηκε υπέρ του λιγνιτορυχείου αλλά απείχε από την ψήφιση του θέματος και μάλιστα ζήτησε να επισκεφτούν το χώρο... Ενώ αναρωτήθηκε μήπως τελικά πρέπει να στραφεί και δικαστικά εναντίον του κ. Πετράκου...

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΠΟΥΚΛΗ 

ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ Ή ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ;

 

Πρόσφατα,συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προ ημερήσιας διάταξης η περίπτωση, δημιουργίας εξορυκτικής μονάδας λιγνίτη στην Κορώνη, Μεσσηνίας.

 

Το ενεργειακό ζήτημα είναι εξαιρετικής σημασίας και σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Κλιματική Αλλαγή χτυπά την πόρτα μας όπως πρώτοι οι Οικολόγοι προ δεκαετίες επισημάναμε.

 

Η Πολιτική Θέση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρη: δίνουμε προτεραιότητα: στην εξοικονόμηση ενέργειας και  στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), έναντι στον ρυπογόνο λιγνίτη. Δεν θέλουμε καμία υποβάθμιση στην περιοχή της Κορώνης και δηλώσαμε ότι σύντομα θα επισκεφθούμε την περιοχή για να έχουμε και ιδία άποψη.

 

Κανόνας μας σε κάθε περίπτωση, είναι σύμφωνα με τις αρχές της Οικολογίας να έχουμε ιδία άποψη μελετώντας σε βάθος τις ιδιαιτερότητές του κάθε εγχειρήματος, ώστε η άποψή μας και πολιτικά (όπως ήδη ήταν) αλλά και τεχνοκρατικά/περιβαλλοντικά, σε τοπική κλίμακα, να είναι πλήρως τεκμηριωμένη και όχι λαϊκίζουσα με κραυγές εντυπώσεων.

 

Θυμίζουμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουμε υπερψηφίσει και συνεχώς υπερψηφίζουμε τις μικρές και μεγαλύτερες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), σε πλήρη αντίθεση με τις παρατάξεις των κ.κ Γόντικα και Πετράκου που τις θεωρούν "καπιταλιστικό εργαλείο".

 

Στο θέμα του λιγνίτη, η στάση μας, ως η ΜΟΝΗ παράταξη που απείχαμε από την ψήφιση ευχολογίων, της μίας ή της άλλης παράταξης (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης),  που θέλαν να παίξουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων ενώπιον των ΜΜΕ και των κατοίκων της Κορώνης, δείχνει σοβαρότητα καθότι η τελική κρίσιμη απόφαση θα  παρθεί όταν το θέμα θα έρθει για την ψήφιση ή καταψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

 

Θυμίζουμε ότι η υποχρέωση για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ήταν νομοθετικό επίτευγμα, μέσω της Ε.Ε., των Ευρωπαίων Πράσινων. 

 

Εμείς, από εχθές 25/01/2012, μετά από ενέργειές μας, έχουμε πλέον στα χέρια μας την ΜΠΕ την οποία και μελετούμε και σύντομα θα κρίνουμε την όποια αξιοπιστία της, μετά από τις ήδη εκπεφρασμένες πολιτικές αντιρρήσεις μας (ΑΠΕ - Λιγνίτης).

 

Την Τρίτη 31/01, θα επισκεφτούμε την ιστορική και αισθητικά - περιβαλλοντικά προικισμένη, περιοχή της Κορώνης  συνοδεία του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος κου Δ.Καφαντάρη, όπως του ζητήσαμε, για να έχουμε ιδία άποψη της περιοχής, που αναφέρεται η ΜΠΕ,  αλλά και για να ακούσουμε σε πλήρη έκταση τις απόψεις των κατοίκων και των Φορέων τους.

 

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στην πόλη της Καλαμάτας, σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα.

 

Αυτή ήταν και θα είναι η στάση μας: σοβαρότητα και σε βάθος τεκμηριωμένη πολιτική αλλά και τεχνοκρατική ανάλυση του κάθε θέματος. Η άρνηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ο λαϊκισμός, η αλλοίωση των θέσεων των άλλων παρατάξεων και οι άναρθρες κραυγές ανήκουν σε άλλους χώρους και όχι στην Οικολογία και στο Πράσινο κίνημα.

 

Παιχνίδια εντυπώσεων ενόψει Βουλευτικών Εκλογών δεν θα βρείτε στους Οικολόγους.

 

 

Λάμπρος Μπούκλης

περιφερειακός σύμβουλος

Για την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πανάθεμα την τρέλλα που έχει πλήξει την εξουσία και τους εξουσιολάγνους. Ρε μάγκες κάντε καμιά δουλειά που μας πρήζετε με τα ίδια και τα ίδια. Μαλώνετε σαν τις κυράτσες, απειλείτε ο ένας τον άλλο και κοκορευόσαστε σαν πρώιμα αντράκια. Σεβασμός στον πολίτη ρε. Σε αυτόν που σας έστειλε στη ρημαδοπεριφέρεια και σας πληρώνει από το ανύπαρκτο υστέρημά του, για να τα ξύνετε και να αλληλοσπαραζόσαστε. Κόφτε το και δουλέψτε.