Πετράκος: Για την καταστροφή της Ελαφονήσου υπάρχουν υπεύθυνοι

Πετράκος: Για την καταστροφή της Ελαφονήσου υπάρχουν υπεύθυνοι

Αύγουστος 13, 2019 - 19:32
1 σχόλια

Για την μεγάλη οικολογική  κι οικονομική  καταστροφή της πανέμορφης Ελαφονήσου από την πρόσφατη πυρκαγιά  υπάρχουν υπεύθυνοι  και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.   
Υπεύθυνοι είναι:

1).Η πρώην και  η  νυν κυβέρνηση  διότι: είχαν αφήσει  την Ελαφόνησο χωρίς  πυροσβεστικό  κλιμάκιο.Το  μοναδικό πυροσβεστικό  όχημα που υπάρχει στο  νησί ήταν χαλασμένο. 

2)  Η νυν κυβέρνηση διότι: α) Δεν πήρε μέτρα πρόληψης ούτε έλεγξε αν η  χωματερή έχει  πυρασφάλεια παρότι  η περιοχή ήταν στο κόκκινο από άποψη επικινδυνότητας  .β) Γιατί  υπήρξε ολιγωρία το πρωί του Σαββάτου όταν η πυρκαγιά είναι σχετικά αδύναμη. Δυστυχώς τότε  τα μέσα Πυρόσβεσης ήταν ανεπαρκή  με συνέπεια  να μην τεθεί   υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.   

3)  Η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή διότι:  Η χωματερή από την οποία ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά  δεν είχε τα μέτρα πυρασφάλειας .Δεν  είχε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό επιφυλακής και αντιπυρικές ζώνες  .

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών αρχών είναι  πολύ  μεγάλες  διότι  το έκτακτο δελτίο για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή επέβαλε να είχαν παρθεί μέτρα φύλαξης της χωματερής όταν  μάλιστα είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πυρκαγιών ξεκινά από τις χωματερές.

Οφείλει η  κυβέρνηση να αποζημιώσει τους μελισσοκόμους οι οποίοι έπαθαν μεγάλο  καταστροφή αλλά και τους επαγγελματίες.

Οφείλουν κυβέρνηση και αυτοδιοικητικές αρχές να πάρουν παντού  τα αναγκαία  μέτρα πρόληψης για να μην υποστεί  η χώρα μας άλλες τέτοιες καταστροφές.  

Υ.Γ. Η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή οφείλουν να απαντήσουν και στο ερώτημα αν η χωματερή  είναι νόμιμη 
 
Ο  Θανάσης Πετράκος  είναι επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας  Πελοποννήσου»  
 
Το Γραφείο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.