Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Πίτερ Φόντα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Πίτερ Φόντα

Αύγουστος 17, 2019 - 11:02
0 σχόλια

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγυστου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες ο σπουδαίος Πίτερ Φόντα, ηθοποιός που άφησε το στίγμα του στον κινηματογράφο, κυρίως λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε στην θρυλική ταινία «Easy Rider» («Ξέγνοιαστος Καβαλάρης»).

Ο Φόντα πέθανε σε ηλικία 79 ετών και ο θάνατός του οφείλεται σε αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε», αναφέρει η ανακοίνωση των Φόντα. «Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και αβρού άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο Πίτερ Φόντα, γιος του θρύλου του σινεμά Χένρι Φόντα και αδελφός της Τζέιν Φόντα, ήταν ένα από τα μεγάλα σύμβολα της αμερικανικής αντικουλτούρας εξαιτίας της συμμετοχής του στο «Easy Rider», όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Ντένις Χόπερ, ο οποίος υπέγραφε και την σκηνοθεσία, και με τον Τζακ Νίκολσον.

Βαθιά ριζοσπαστικός και ο ίδιος, ο Πίτερ Φόντα, είχε δράση πολιτική και οικολογική σχεδόν σε όλη τη ζωή του, ενώ τα τελευταία χρόνια στηλίτευε την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.