Πεθαίνοντας στον δρόμο για το μακρινό νοσοκομείο

Πεθαίνοντας στον δρόμο για το μακρινό νοσοκομείο

Οκτώβριος 07, 2019 - 20:45
3 σχόλια

Είναι δυνατόν να πρέπει να μεταφερθείς χιλιόμετρα μακριά για να αντιμετωπιστεί το επείγον, οξύ, δύσκολο καρδιακό επεισόδιο του υπέστης; Σε νοσοκομείο άλλου Νομού από εκεί που σε βρήκε το κακό; Στην Ελλάδα, ναι.

Μια 52χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της το Σάββατο κατά τη μεταφορά της από την Ηλεία στα Ιωάννινα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη περπατώντας στην Αρχαία Ολυμπία. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η γυναίκα από την Αρχαία Ολυμπία διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Στο ΓΝ Πύργου η γυναίκα έδειξε σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ναι: Στα Ιωάννινα από τον Πύργο!

Επειδή η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική στο ΠΓΝΠ Ρίου δεν λειτουργεί.

Στις 18:30 το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο για τα Ιωάννινα, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά. Η -ειδικευόμενη, παρότι δεν επιτρέπεται- γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες σταμάτησαν και προσπάθησαν να την διατηρήσουν στη ζωή. Η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άρτας όπου εκεί διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων. Κλινικές απολύτως απαραίτητες για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν εφημερεύουν, δεν λειτουργούν, δεν στελεχώνονται. Άνθρωποι που πεθαίνουν στον δρόμο για το μακρινό νοσοκομείο.

Κανένα από τα νοσοκομεία της Αχαΐας δεν έχει καρδιοχειρουργό.

Θα κάνει κάτι ο αρμόδιος υπουργός;

Ο οποίος φαίνεται, πάντως, να είναι πολύ απασχολημένος με τον αντικαπνιστικό νόμο. Αυτή η δράση του υπουργείου Υγείας διαφημίζεται όσο καμία άλλη, επειδή ασφαλώς είναι ένα καλό επικοινωνιακά ζήτημα που δίνει εύκολους πόντους στο υπουργείο Υγείας και στον κ. Κικίλια.

Φαίνεται, επίσης, ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποβαθμίσουν όσο γίνεται το θέμα.

Δεν είναι ήσσονος σημασίας ο θάνατος μιας νέας γυναίκας που είχε την κακή τύχη να αρρωστήσει στο λάθος σημείο και ώσπου να την μεταφέρουν στο σωστό, ώρες μετά το συμβάν και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ξεψύχησε.

Ή θα διεκδικήσουμε Παιδεία και Υγεία, ή θα αποδεχθούμε πλέον να φτύνουμε απλώς τον κόρφο μας μην μας τύχει η στραβή.

 

 

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

3 Σχόλια

Ήθελα να ήξερα τόσα χρόνια φτιάχνουν - τιάχνουν , αναβαθμίζουν -αναβαθμίζουν ,και από τοπολύ φτιαξιμο να το αποτέλεσμα. Σοβαρό επεισόδιο για να νοσηλευθεί από Πύργο σε Γιάννενα. Αυτό κι αν είναι ανήκουστο. Χάθηκε ένα ελικόπτερο! Κατά ι' άλλα είμαστε σοβαροί. Αυτά ΄πρεπε να είναι πάγιες εντολές σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτοδίκαια, χωρίς εντολή ανωτέρου πολιτικού στελέχους να χρησιμοποιείται το ελικόπτερο.

Ποιο ελικόπτερο;;; Εδώ σου λέει δεν έχει κλινική και την συνόδευσε ειδικευομενος. Το ελικόπτερο σου έλειψε. Τζάμπα πήγε η γυναίκα, αλλά για αυτό δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος. Κανείς δεν θα τιμωρηθεί. Όλοι λαλημένοι και... τα σκυλιά δεμένα.

Δεν πειράζει, έχουν κλείσει ιατρεία σε χωριά, έχουν κλείσει σχολεία, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν ΑΛΛΑ έχουμε παπάδες και εκκλησίες σε όλα τα χωριά. Κάντε τον σταυρό σας λοιπόν και περιμένετε την σειρά σας...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.