Πετάει προς την κορυφή… Αστέρας-Ξάνθη 2-1

Πετάει προς την κορυφή… Αστέρας-Ξάνθη 2-1

Δεκέμβριος 21, 2014 - 19:10
0 σχόλια

Ο Αστέρας Τρίπολης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2014 σπάζοντας την κακή παράδοση και επικρατώντας της Ξάνθης με 2-1 με τα γκολ των Γιαννιώτα στο 6' και του Μάσα στο 57' και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Super League. Για την Ξάνθη μείωσε ο Κλέιτον με το πέναλτι ''φάντασμα'' που καταλόγισε ο διαιτητής Κουκουλάκης στο 81’.

Από τις κερκίδες του ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' ακούστηκε το γνωστό σύνθημα για πρωτάθλημα και κύπελλο με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να γνωρίζουν την αποθέωση στο φινάλε της αναμέτρησης.

 Η αρκαδική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Κυριακίδη με τον Γιαννιώτα να είναι ο σκόρερ με πολύ ωραίο πλασέ ύστερα από βαθιά μπαλιά του Σανακαρέ στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης. Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει και στο 15’ και πάλι με τον Γιαννιώτα από το ύψος της περιοχής το γυριστό σουτ που επιχείρησε  καταλήξε σε κόρνερ. Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε με τον Αστέρα να ελέγχει το παιχνίδι και την Ξάνθη να φαίνεται επικίνδυνη και να απειλεί μόνο στην φάση του 43ου λεπτού με τον Κοσίσκι να βγάζει σε κόρνερ το σουτ του Λουσέρο.  

Στην επανάληψη και πάλι ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε με τον Μάσα στο 57’ να διπλασιάσει τα τέρματά του σε μία πανομοιότυπη φάση με αυτή του πρώτου γκολ με τον Αργεντινό να βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης και να πλάσαρει εύστοχα τον Κυριακίδη για το 2-0. Από εκεί και πέρα όμως ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά με την Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει αλλά να μην τα καταφέρνει με καλές αξιώσεις.

Στο 81' η Ξάνθη έφτασε στο 2-1, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κλέιτον εύστοχα, μετά λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Κουκουλάκη για χέρι  στον Μουκάμ. Ωστόσο στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξαν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από την ήττα δεν απείλησαν την εστία του Κοσίσκι με τον Αστέρα να πανηγυρίζει μία ακόμα σπουδαία νίκη.

Τελικό αποτέλεσμα: Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 2-1

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Χρήστος Ακρίβος

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιέ Μπι (69' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μάσα, Μπαράλες (38' Μουκάμ), Φερνάντες (83' Ζησόπουλος).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας (46' Γούτας), Παπαστεριανός (77' Φλίσκας), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος, Βασιλακάκης (77' Κομεσίδης).

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.