ΠεΣυ: Οργισμένη απάντηση Τατούλη για τη ΣΔΙΤ στους Οικολόγους

ΠεΣυ: Οργισμένη απάντηση Τατούλη για τη ΣΔΙΤ στους Οικολόγους

Ιούνιος 27, 2017 - 18:06
5 σχόλια

Νικολάκου: Η κοινωνία λέει «ναι» στο έργο της ΣΔΙΤ

Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τρίτη 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. Αφορμή, η ερώτηση της κυρίας Δήμητρας Λυμπεροπούλου, συμβούλου της παράταξης «Περιφέρεια Οικολογική», ως προς το αν συνάδει η διαχείριση των απορριμμάτων που προωθεί η περιφερειακή αρχή με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Κατά την τοποθέτησή της, η κυρία Λυμπεροπούλου ανέφερε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στη ΣΔΙΤ, είναι χρήσιμο οικονομικό εργαλείο. Υπάρχουν όχι κακές λέξεις, αλλά κακές πολιτικές. Η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας δεν εξυπηρετεί τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους. Δεν μπορεί να σταθεί στην κριτική ένας μηχανισμός που έχει ως βάση τα σύμμεικτα απορρίμματα, και όχι τη διαλογή στην πηγή. Η περιφερειακή αρχή γνωρίζει ότι η χώρα και η αυτοδιοίκηση πρέπει να πιάσει τους στόχους της ανακύκλωσης. Αν δεν γίνει αυτό, νέα πρόστιμα που κατανέμονται στους πολίτες». 

Αρχικά, στην ερώτηση απάντησε η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου: «Στην πολιτική υπάρχει η φιλοδοξία, η αγωνία πολιτικής επιβίωσης, η αξιοπρέπεια και το θράσος.

Η κυρία Λυμπεροπούλου υπηρετεί το θράσος. Έρχεται εδώ ζητώντας εξηγήσεις και μάλιστα με έκπληξη άκουσα ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ!

«Ο υπουργός των Οικολόγων είχε έρθει στην Τρίπολη και είπε «είμαι κατά των ΣΔΙΤ. Άλλη μία κωλοτούμπα. Δεν πειράζει…», σχολίασε η αντιπεριφερειάρχης, και εξακολούθησε λέγοντας:

«Ο υπουργός κ. Φάμελλος ήταν ξεκάθαρος: Η καθυστέρηση υλοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης, στοίχισε 20 εκατ. ευρώ και πλέον στον ελληνικό λαό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έμεινε σταθερή και αποδείξαμε ότι μπορέσαμε σε χρόνο-ρεκόρ να ολοκληρώσουμε τον διαγωνισμό, που έχει γίνει αποδεκτός από όλους. Εμείς έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας. Και τολμούν να μας ρωτούν αν βοηθά στην κυκλική οικονομία, όταν η κατάσταση της Πελοποννήσου χωρίς τη ΣΔΙΤ είναι σκουπίδια σε αρχαιολογικούς χώρους και μέσα σε βουνά; Είναι, λέει, φθηνή η άλλη πρόταση. Βεβαίως είναι. Είναι μεγάλο θράσος, τεράστια εντύπωση μου προκαλεί η πρότασή σας να μην γίνει η ΣΔΙΤ». 

Στη δευτερολογία της, η κυρία Λυμπεροπούλου απάντησε ότι η κυρία Νικολάκου ξέχασε ότι στην πολιτική υπάρχει και η επιλεκτική μνήμη. «Διά μέσου της αδράνειας οδηγήσατε την κατάσταση στο απροχώρητο. Ούτε 50 ανθρώπους δεν μπορέσατε να φιλοξενήσετε», ανέφερε.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απάντησε οργισμένος στην κυρία Λυμπεροπούλου, κατηγορώντας την ότι μπέρδεψε τους μετανάστες με τα σκουπίδια, και ότι αυτό είναι ένα ολέθριο σφάλμα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται. «Νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις συγγνώμη τώρα και θα έπρεπε ήδη να το είχες κάνει», ζήτησε υψώνοντας τη φωνή του.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για κυκλική οικονομία χωρίς σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Θυμηθείτε όταν φιλοξενούμενή μου στο γραφείο μου προσπαθήσατε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, μιλώντας για φαραωνικό σχέδιο, έχοντας απόλυτη άγνοια της πραγματικότητας.

Η ΣΔΙΤ δεν είναι του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά είναι μοντέλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρότυπο για όλους και είναι το μόνο που μένει ακόμα στα συρτάρια. 

«Ένα είναι δεδομένο: στον εφιαλτικό σας ύπνο θα μας βλέπετε. Αλλά η τραγικότητά σας είναι η προσωπική σας ανυπαρξία, δική σας και όλων των λαμογιών», είπε ο περιφερειάρχης φανερά οργισμένος.
Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τους Οικολόγους ότι τόσο καιρό έλεγαν ψέματα και επανέλαβε ότι ευθέως τούς έχει κατηγορήσει για συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς, το 0,3%, πήρατε κυβερνητικές θέσεις! Ό,τι κάνετε, το κάνετε μόνον και μόνον για να έχετε προϊόντα συναλλαγής. Η Περιφέρεια θα είχε ήδη κατασκευάσει το έργο εδώ και έναν χρόνο».

Μιλάτε για την κυκλική οικονομία. Έφερε η κυβέρνηση εδώ και δυόμισι χρόνια ένα νομοσχέδιο για την κυκλική οικονομία; Αφήστε τα μεγάλα παραμύθια. Δεν έχετε καμία άποψη.

 

Γαλανιάδη Εύα


5 Σχόλια

"Αγάλι αγάλι γίνεται και ο μπουλούκος μέλι" παλαιά ελληναυγίτικη παροιμία με οικολογικό πασπάλισμα, τι όχι;

Ο κόσμος κατάλαβε επιτέλους ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν πρέπει και δεν θα ψηφίσει Τατούλη.Το ψέμα έχει μικρό ποδάρι.Το λέω εγώ ως πρώην Τατουλικός επι 25ετία.

Τι έπαρση και αυτή!!!! <<....φιλοξενούμενή μου στο γραφείο μου..>>!!!!!!!!!, λες και είναι ιδιοκτησία του ένας χώρος του δημοσίου, στον οποίο βρίσκεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους θολωμένους Πελοποννησιους που τον τοποθέτησαν στη θέση που βρίσκεται. Αυτό το παράδειγμα δίνει και στην οικογένειά του, που τον ακολουθούν κατά πόδα. Όλα δικά τους!!!!!!

Τα ΣΔΙΤ είναι εξαιρετικά. Το συγκεκριμένο με την Τέρνα λόγω της Μελέτης που πάσχει σε πολλά σημεία, και έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία, εθνική και ενωσιακη, είναι προβληματικό και παράνομο. Ούτε είναι μοντέλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Λειτουργεί θαυμάσια σε άλλες περιπτώσεις ανά την Επικράτεια. Μην τρελαθούμε !!

ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΣΙΤΩΝΕΤΑΙ;ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ;ΒΑΛΤΗ ΕΙΣΑΙ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.