ΠεΣυ: Μπουρλότο στην αυτοδιοίκηση οι αλλαγές στον «Κλεισθένη»

ΠεΣυ: Μπουρλότο στην αυτοδιοίκηση οι αλλαγές στον «Κλεισθένη»

Ιούλιος 23, 2019 - 10:32
1 σχόλια

Εναντιώνεται το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου  στις αλλαγές του «Κλεισθένη»

Ως πρόεδρος ο κ. Στατηγάκος τοποθετήθηκε πρώτος στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου που αφορούσε  τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν.4555/2018 – Κλεισθένης) και τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρόθεση που έχει δείξει η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη»  δείχνει ότι δεν σέβεται τα συλλογικά όργανα και φυσικά τα περιφερειακού συμβουλίου επίθεση κατά της δημοκρατίες, η οποία φαίνεται ότι περιορίζεται ανέφερε.

Τα σοβαρά θέματα που θα συζητά το περιφερειακό συμβούλιο θα συζητούνται από επιτροπές  οι οποίες κανείς δεν θα μπορεί να τις παρακολουθεί

 Ο πρόεδρος τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο καταλύεται το κύριο όργανο έκφρασης του λαού της Πελοποννήσου, έτσι όλοι πρέπει να σταθούμε απέναντι σε όποιες αλλαγές περιορίζουν την δύναμη του περιφερειακού συμβουλίου.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι είναι κάθετα αντίθετος στις προθέσεις του Υπουργού και κάλεσε τους πολίτες να είναι απέναντι στις τακτικές αυτές που θυμίζουν ολιγαρχικές πρακτικές»

Την άποψη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» έκανε γνωστή η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Νικολάκου αναφέροντας «έρχεται ο ‘’Κλεισθένης’’  με τον ΣΥΡΙΖΑ και πιστέψαμε ότι θα υπάρχει αναλογικότητα και εκεί ξαφνικά προεκλογικά ακούμε να εκφράζεται μια άποψη για την κατάργηση του από την Νέα Δημοκρατία.

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξε ποιον θέλουν  οι πολίτες να τους εκπροσωπεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι πολίτες έτσι αποφάσισαν, οι δύο παρατάξεις να έχουν ισάριθμους συμβούλους στο ΠεΣυ»

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει δεύτερος γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως είχε αναφέρει και στην ΕΝΠΕ ο κ. Τατούλης

«Κυβερνησιμότητα  στην αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά η άσκηση εξουσίας και οπισθοδρόμηση, ένα απίστευτο αντιδημοκρατικό μόρφωμα, είναι αλλοίωση της ετυμηγορίας των πολιτών και θα βάλει μπουρλότο στα θεμέλια του περιφερειακού συμβουλίου»

Δεν δεχόμαστε και θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τη  πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης να καταργήσει έναν θεσμό πριν αυτός ξεκινήσει, δεν δεχόμαστε οι περιφερειάρχες να πάρουν εντολές από την κυβέρνηση, είπε κλείνοντας.

Το παιχνίδι είναι στημένο, θέλουν να υποβιβάσουν το θεσμό, έτσι πρέπει όλοι να παλέψουμε για κάτι που λέγαμε παλιά, δεν γίνεται η Ελλάδα να γυρίσει τόσα πολλά χρόνια πίσω

Να σημειώσουμε ότι πρόθεση του ΠεΣυ είναι να στείλει τις τοποθετήσεις  «διαμαρτυρίας» στο αρμόδιο υπουργείο, έτσι πρέπει να υπάρχει μία ενισχυμένη άποψη του Περιφερειακού συμβουλίου εναντίον των αλλαγών.

Ο κ. Πατσαρίνος χαιρέτησε τη στάση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει αυτό το θέμα και ξεκινώντας την τοποθέτηση μετάφερε την στάση της παράταξης αναφέροντας ότι ο ίδιος ακόμα προσπαθεί να αντιληφθεί την στάση της κυβέρνησης.

«Πιστεύουμε όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια θα πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα όπως αυτό της απλής αναλογικής.

Μερικοί θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, δεν γίνεται να υποβαθμίζονται τα περιφερειακά συμβούλια και να ενισχύονται οι επιτροπές

Είναι ανησυχητική η στάση της ΝΔ τόσο με τον «Κλεισθένη» όσο και με τον ΕΝΦΙΑ»

Πρέπει να πούμε ότι δεν δεχόμαστε καμία αλλοίωση του "Κλεισθένη" και δεν πρέπει να γίνει καμία αλλαγή αν δεν υπάρχει συζήτηση με όλα τα όργανα σε όλα τα επίπεδα και φυσικά καμία χειραγώγηση

Οι τοποθετήσεις και των υπόλοιπων συμβούλων παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, με το περιφερειακό συμβούλιο να κλείνει τη συζήτηση του θέματος διαμαρτυρόμενο για την στάση αυτή της νέα κυβέρνησης.

Δείτε ΕΔΩ την τοποθέτηση του κ. Γόντικα

Έφη Καστραντά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.