Περυσινά ξινά σταφύλια του Αλογοσκούφη και του Καραμανλή...

Περυσινά ξινά σταφύλια του Αλογοσκούφη και του Καραμανλή...

Ιούνιος 20, 2019 - 16:23
0 σχόλια

Που λέτε, ω άνδρες Τριπολίτες, στην Ελλάδα το χθες μας κυνηγάει, άλλο που εμείς ξεχνάμε γρήγορα.

Αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε, πολλές φορές μάς τα θυμίζουν οι δανειστές, οι θεσμοί, όπως θέλετε, πείτε τους.

Τα περυσινά ξινά σταφύλια της κυβέρνησης Καραμανλή και του τιτανοτεράστιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη θυμήθηκε κατά την ομιλία του σε ένα φόρουμ ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αναφερόμενος στην απόκρυψη του πραγματικού ελλείμματος της χώρας μας τότε -ή στη συνειδητή δήλωση ψευδών στοιχείων, αν προτιμάτε...- που οδήγησε σε πλείστες όσες περιπέτειες μια χώρα που συμπεριφερόταν ως πλούσια και φερέγγυα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε μία και χρώσταγε παντού.

Είπε ο Γιουνκέρ, χαρακτηρίζοντας «μάθημα» το γεγονός ότι κυνηγούσαν τον Αλογοσκούφη και τον Καραμανλή για να τους πουν την αλήθεια και εκείνοι έπαιζαν τις κουμπάρες:

«Τον Οκτώβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα επίσημα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αρχές, είχαν παραποιηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 από 3,7% σε 12,7% του ΑΕΠ. Το τελικό ποσοστό ήταν πάνω από 15%. Ομοίως, το χρέος της ελληνικής κυβέρνησης στο τέλος του 2009 αυξήθηκε από 272 δισ. ευρώ σε 301,1 δισ. ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η Eurostat είχε στείλει δέκα φορές αντιπροσωπείες στην Αθήνα με αφορμή τα στοιχεία της οικονομίας. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, αντιστέκονταν να συμμορφωθούν στους ευρωπαϊκούς κανόνες, υποστηρίζοντας ότι η εθνική αυτοκυριαρχία είναι σημαντικότερη από την εμπιστοσύνη».

Ζαν-Κλοντ, σου χαρίζω ένα στραβό χαμόγελο για αυτή την «εθνική αυτοκυριαρχία» και την «εμπιστοσύνη» εντός ΕΕ, και σου θυμίζω τι είχες πει για τον Αλογοσκούφη:

Στείλτε τον πίσω ετούτον εδώ και φέρτε μου έναν πρωτοετή της Σχολής Οικονομικών να συνεννοηθούμε...

Εν τω μεταξύ, ας περιμένουμε, ω άνδρες Τριπολίτες, τον άλλον τιτανομέγιστο Καραμανλή να κάνει μία σοφή και προαναγγελθείσα παρέμβαση για να μας διαφωτίσει πριν από τις 7 Ιουλίου ωσάν οι Αθηναίοι τον Περικλή στην Πνύκα -έγινα και ιερόσυλος..


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.