Περιηγηθείτε στην έκθεση «Αγώνας και πάθη – οι Πολωνοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (pics,vid)

Περιηγηθείτε στην έκθεση «Αγώνας και πάθη – οι Πολωνοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (pics,vid)

Οκτώβριος 21, 2019 - 11:35
0 σχόλια

«Αγώνας  και πάθη – οι Πολωνοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης με αφορμή την 80ή επέτειο από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1 Σεπτεμβρίου 1939), με την επίθεση της Ναζιστικής Γερμανίας κατά της Πολωνίας.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ομάδα ιστορικών του Μουσείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γκντανσκ για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας και παρουσιάζεται ταυτοχρόνως σε 62 χώρες του κόσμου.

Ο διευθυντής του παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης κ. Μίμης Φωτόπουλος μίλησε για την έκθεση η οποία, όπως ανέφερε, έχει να μας δείξει πώς ο πολωνικός λαός πάσχει μέσα στη γερμανική κατοχή.

Ο κ. Νικήτας Κοτσίου από τον Παλαιόπυργο, στρατιώτης που πολέμησε στον πόλεμο της Κορέας το 1950, επισκέφθηκε την έκθεση και μας μίλησε για τον δικό του αγώνα στην Κορέα, ρεπορτάζ που θα σας παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και την 1η Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα του μουσείου, καθημερινά από 09:00 έως 19:00, και τις Κυριακές ως τις 15:00.

Να αναφέρουμε ότι την 28η Οκτωβρίου το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 15:00, έτσι με αφορμή την επίσκεψη της στην έκθεση μπορείτε να ξεναγηθείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και το Μουσείο το οποίο καλύπτει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από το 1821 έως και το 1944, είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τους αγώνες των Ελλήνων από την Επανάσταση του 1821, τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον Μακεδονικό Αγώνα φτάνοντας μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Απελευθέρωση.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Αγώνας και πάθη – οι Πολωνοί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.