Περιφορά Επιταφίων της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου (photos&video)

Περιφορά Επιταφίων της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου (photos&video)

Απρίλιος 18, 2014 - 22:44
4 σχόλια

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι πιστοί έδωσαν ένα δυναμικό παρών στη Μεγάλη Περιφορά των Επιταφίων στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, παρά το τσουχτερό κρύο.

Η περιφορά ξεκίνησε με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και ακολούθησαν οι άλλοι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα....

"Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ..." ακούστηκε από τους ψάλτες και τις χορωδίες που συνόδευαν τους επιταφίους ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών...

Καλή Ανάσταση!!!

Video: 

youtube://v/HjGAon4jI1w


4 Σχόλια

ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΕΣ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ. ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ. ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (ΚΙΤΣ)

Διαφωνώ οι χορωδίες έδωσαν άλλο ύφος στην καταλυτική βραδιά.

Φίλε η βραδιά ήταν κατανυκτική και όχι καταλυκτική, όσο για τις χορωδίες συμφωνώ ότι έδωσαν κάποιο χρώμα, εκτός από εκείνα τα βαλσάκια που έλεγε η μια χορωδία και το ντουέτο, που γράφει ο πρώτος σχολιαστής, το οποίο θύμιζε διαγωνισμό στα ταλέντα του Οικονομίδη. Όμως δεν υπάρχει κηδεία χωρίς γέλοιο και γάμος χωρίς κλάματα, κάποιος έπρεπε να μας κάνει να γελάσουμε με την ατραξιόν του.

Φτάσαμε στο 2014 με χρέη ,μείωση μισθών,ανεργία ,φτώχεια,ανηθικοτητα και τόσα Αλλα προβλήματα και το μόνο που μας απασχολεί ειναι οι λεπτομέρειες ....Δεν κοιτάζουμε που όλοι μπεκροπινουν στα διαφορα καφε και μπαρ την ώρα της σταυρωσης,την ώρα του έπιταφιου,που την ώρα της Αναστασης ειναι όλοι κομμάτια απο το ποτό...Επικεντρωνουμε στο αν ήταν κιτς το ντουέτο της χορωδίας η αν τα είπε καλα ....Αυτη ειναι η Ελλάδα του 2014....Σχόλια και ανούσια αντίδραση ,ακριβοι στα πίτουρα και φθηνοι στο λάδι.Το μήνυμα των ημερών αυτών δεν το παίρνουμε ποτε,Αλλα και ποτε πήραμε το οποιοδήποτε μήνυμα;Σταματήστε να κρυβετε πίσω απο το δάκτυλο σας κύριοι και ζήστε ελεύθεροι έστω και σε τέτοιες συνθήκες.Βγαλτε τις μάσκες και γίνετε άνθρωποι ξανα!!