Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Ιούνιος 13, 2019 - 08:52
0 σχόλια

Το  Σάββατο στις  8 Ιουνίου 2019 στην Πλατεία  Πετρινού  πραγματοποιήθηκε  ο  Εορτασμός 8ης Μαΐου Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και Εορτασμός 10ης Ιουνίου, Ημέρας Ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Τρίπολης.

Στήθηκε περίπτερο  και αναπτύχτηκαν  πολύπλευρες δραστηριότητες:

-Πραγματοποιήθηκαν  επιδείξεις  πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από την Εκπαιδεύτρια –Νοσηλεύτρια και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.

-Μικρές διαλέξεις βιωματικού χαραχτήρα σε ομάδες παιδιών που επισκέφτηκαν το περίπτερό μας.

-Εθελοντές Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας ενημέρωναν για τις δράσεις και το πολύπλευρο ανθρωπιστικό μας έργο και διένειμαν ενημερωτικό υλικό.

-Οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν  για την αξία  του Εθελοντισμού και τις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού και στο νικητή δόθηκε  συμβολικό  δώρο ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών.

Τα παιδιά στο τέλος έφτιαξαν σημαιάκια με εικόνες από τον Ελληνικό  και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, βαρκούλες και ήλιους που μετέφεραν σε θάλασσα και ουρανό  μηνύματα αγάπης και προσφοράς .

Στο τέλος   στους  μικρούς μας φίλους  μοιράστηκαν μπαλόνια με τις Αρχές που διέπουν το Ερυθροσταυρικό Κίνημα.

Πλήθος συμπολιτών αλλά και επισκεπτών της πόλης , βρέθηκαν στο περίπτερο μας ,ενημερώθηκαν και δήλωσαν αρωγοί στις δράσεις μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Προέδρου Κας. Βασιλικής Ψυχογιού και μελών του Διοικητικού Συμβούλιου, του   προσωπικού του τμήματος και τη συμμετοχή Εθελοντών  των τριών Εθελοντικών Σωμάτων ( Νοσηλευτικής,  Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών ) .

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.