Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το δημοψήφισμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το δημοψήφισμα

Ιούλιος 01, 2015 - 19:24
0 σχόλια

Οι πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες τις τελευταίες ημέρες, δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν αμέτοχο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Την Τετάρτη 1 Ιουλίου το απόγευμα, το ΠΣ συνεδρίασε εκτάκτως σε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

Ύστερα από μία ώρα καθυστέρησης, ξεκίνησε η συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της χώρας περί διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αποστείλει δελτίο Τύπου, στο οποίο δήλωναν ότι θα απείχαν από τη συνεδρίαση. Πρόκειται για τις παρατάξεις «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και «Πελοπόννησος Οικολογική».

Κατ’ αρχάς, τοποθετήθηκε η κυρία Ντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας: «Η χώρα μας ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Δεν είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα να πτωχεύσει. ΟΙ Έλληνες πάνε να πάρουν τα 0 ευρώ και νιώθουν ότι κάποιος τους τα χαρίζει και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

«Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η όποια άποψη για κούρεμα στα χρήματα των Πελοποννησίων», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Τα τραύματα που έχουν δημιουργηθεί, πλήττουν και τους ασθενέστερους και τους φτωχότερους. Πιστεύω ότι η περιφερειακή αρχή πρέπει να συζητήσει επάνω στις κόκκινες γραμμές που θέσαμε εισηγητικά».

Στη συνέχεια, η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε στο πρωθυπουργικό διάγγελμα, λέγοντας: «Πριν από λίγο είχαμε μια ομιλία του Πρωθυπουργού. Και συνεχίζει να θέτει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το δημοψήφισμα και θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ελληνικό λαό, που δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα ερωτήματα».

«Ο Τατούλης, ως ένας πολιτικός με μεγάλη ιστορία που έχει πάρει πολλές φορές την ψήφο των πολιτών, ζήτησε να ψηφίσουν οι Έλληνες για να τα καταφέρουμε όλα αυτά που επιθυμούμε όσοι θεωρούμε την Πελοπόννησο πρότυπο ευρωπαϊκής Περιφέρειας», είπε.

Προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να μείνει η Πελοπόννησος ευρωπαϊκή περιφέρεια.

«Ο κ. Μπάουερ είπε ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να φεύγει από την Ευρώπη, ο λαός της Πελοποννήσου και οι λαοί της Ευρώπης είναι αλληλέγγυοι», τόνισε τέλος

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Γόντικας, ο οποίος έκανε λόγο για εκβιασμό της κυβέρνησης, καθώς και για το γεγονός ότι ζήτησε διετές δάνειο, που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι υπάρχει κύμα τρομοκρατίας, με τον περιορισμό στις τράπεζες, με τα παζάρια που κάνουν στο ΔΝΤ.

Καλούμε τον λαό να πει: δεν διαλέγουμε μνημόνια, ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης

υπογράμμισε, ζητώντας την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Καλούμε τον λαό να ακυρώσει τα μνημόνια και να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ. Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ αρνήθηκε να τεθεί η πρόταση του ΚΚΕ στη Βουλή», υπογράμμισε.

Ακολούθως, ο κ. Κάτσαρης δήλωσε: «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ενάντια σε όλα τα μνημόνια απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η διαδικασία αυτή είναι μια παρωδία. Όταν εμείς είχαμε θέσει το θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση, μας κατακρίνατε ότι διχάζουμε με αυτήν μας την πρόταση τον ελληνικό λαό. Σήμερα υπάρχει μια βιομηχανία από περιφέρειες και δήμους υπέρ του ‘’ναι’’ για το οποίο πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό τι σημαίνει. Το ‘’ναι’’ που ζητάτε είναι για ένα νέο μνημόνιο», είπε, χαρακτηρίζοντας δειλή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιο μνημόνιο και να έρθει, θα έχει δυσβάσταχτα μέτρα, δεν επιλέγουμε να κρυφτούμε. Θα δώσουμε τη μάχη εναντίον όλων των μνημονίων, ακόμα και σε αυτό που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση τώρα. Θα πούμε όχι σε οποιοδήποτε μνημόνιο

«Καλούμε τον λαό να εξεγερθεί και να μην στραφεί σε ακροδεξιές νοοτροπίες, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας και να ανατρέψει τα δεδομένα, γιατί κανένας δεν ξέρει ότι ένα όχι του λαού μπορεί να είναι ο καταλύτης για να μην σκύψει το κεφάλι», ανέφερε τέλος.

Ο κ. Δολτσινιάδης, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλε στο σώμα επιστολή στην οποία αναφέρει:

«Αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ξέρουμε ότι η Χρυσή Αυγή τάχθηκε υπέρ του ‘’όχι’’. Η Περιφέρειά μας θα διατηρήσει την οντότητά της ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα. Το οικονομικό μέρος θα αλλάξει, αλλά θα προσαρμοστούμε».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.