Περιφερειακό Συμβούλιο: Νέα έργα και ποσά εγκρίθηκαν για την Αρκαδία

Περιφερειακό Συμβούλιο: Νέα έργα και ποσά εγκρίθηκαν για την Αρκαδία

Οκτώβριος 18, 2018 - 09:30
0 σχόλια

Έργα και ποσά για την Αρκαδία, που ψηφίστηκαν, μετά από εισήγησή μου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας αναφέρει:

300 χιλιάδες ευρώ εγκρίθηκαν ομόφωνα για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των ποταμών στην ΠΕ Αρκαδίας.
Η αρμοδιότητα ήρθε στην Περιφέρεια πριν λίγους μήνες, με τον "Κλεισθένη" και προσπαθούμε να καλύψουμε ανάγκες ετών, ώστε να προστατέψουμε ανθρώπους και περιουσίες από τυχόν πλημμύρες.

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 246.760,00 χιλιάδων ευρώ για το γήπεδο της Δημητσάνας.

Επιπλέον εγκρίθηκαν Προγραμματικές Συμβάσεις για έργα σε διάφορες περιοχές της Αρκαδίας.
Η Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης δίνει την δυνατότητα στην Περιφέρεια να εκτελέσει κάποιο έργο φορέα ή δήμου, έργο δηλαδή που δεν είναι στην δική της αρμοδιότητα. Με την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδοτείται και υλοποιείται το εν λόγω έργο προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι Προγραμματικές Συμβάσεις που εγκρίθηκαν ομόφωνα είναι:

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Πράξη «Εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Περιθωρίου – Επάνω Χρέπας», ύψους 80 χιλιάδων ευρώ.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λουκούς Άστρους Κυνουρίας, για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου μετοχίου Ι.Μ. Λουκούς Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Όρους Σινά», για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με περίφραξη, κατασκευή μαντρότοιχου για προστασία του υπό κατασκευή Μετοχίου Σινά», ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καστρίου Κυνουρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή και μόνωση στέγης, εργασίες αποκατάστασης περιβάλλοντος χώρου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της ΤΚ Καστρίου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», ύψους 80 χιλιάδων ευρώ.

Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου, για το έργο «Δίκτυα ύδρευσης των ΤΚ Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της ΔΕ Λεβιδίου» του Δήμου Τρίπολης, ύψους 2 εκ.176 χιλιάδων ευρώ.

Και έπεται συνέχεια, αφού σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίνονται πολλά έργα για την Αρκαδία. Οδικά έργα και έργα υποδομών αλλά και κάθε έργο που έχει στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε κάθε περιοχή του τόπου μας.

(Η φωτογραφία είναι από αυτοψία σε ρέμα στην περιοχή της ΤΚ Αγιωργίτικα ΔΕ Κορυθίου Δ.Τρίπολης, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.