Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου: Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου: Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Δεκέμβριος 10, 2019 - 19:47
0 σχόλια

30.11.2019

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους συλλόγους ΑμεΑ, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ και Χρονίως Πασχόντων Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πραγματοποίησε εκδήλωση, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με θέμα ,« Ζώντας με την αναπηρία τον 21ο αιώνα».
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες, που στόχο είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στους αγώνες και στα ζητήματα αναπηρίας. Τις ομιλίες ανέλαβαν και πραγμάτωσαν με απόλυτη επιτυχία ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κ.Νίκος Καραλής με θέμα «Διεκδικούμε Μαζί», η ψυχολόγος του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας κα Ακριβή Κυριακοπούλου με θέμα, «Ψυχολογικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις της αναπηρίας στο άτομο και στην οικογένειά του» καθώς και οι εκπρόσωποι Συλλόγων ΑμεΑ Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ και Χρονίως Πασχόντων Μεσσηνίας, οι οποίοι παρουσίασαν την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν.
 
03.12.2019
Ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας, σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Τρίπολης, το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Αρκαδίας, τη Χορωδία Τρίπολης καθώς και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 3 Δεκέμβρη πραγματοποίησε εκδήλωση, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
 
Η εκδήλωση αυτή είχε ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων της Α’ Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης και των λοιπών πολιτών που παρευρέθηκαν, με παρουσίαση των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας με θέμα «Η διαφορετικότητα μέσα από τον ζωγράφο Θεόφιλο», του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με θέμα «Εθελοντισμός και ΑμεΑ»,  με ομιλίες της προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Αρκαδίας κας Βάσιας Ψυχογιού και του ταμία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ  του κου Δημήτρη Προκόπου με θέμα «Διεκδικούμε Μαζί» και τέλος με τραγούδια των Σπουργιτιών της Χορωδίας Τρίπολης.
 
08.12.2019
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Σωματείο ΑμεΑ Νομού Κορινθίας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την κεντρική της εκδήλωση, στην αίθουσα «Θωμά Θωμαΐδη»  με θέμα «Διεκδικούμε Μαζί».
Η ημερίδα αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση, την παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων αναπηρίας. Τις ομιλίες διεκπεραίωσαν ο κος Χαροκόπος Αντώνης Γ’ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος με Θέμα « Διεκδικούμε Μαζί», ο κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος ,  Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής  Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα  «Δομές, στήριξη ΑμεΑ και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και η κα Τόνια Τζαναβάρα Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων «Προσβασιμότητα- Εκπαίδευση- Συνέργεια. Καλές πρακτικές για ΑμεΑ στο Δήμο Κορινθίων»
Στην ημερίδα αυτή, πραγματοποιήθηκε και βράβευση μαθητών δημοτικών σχολείων για τη συμμετοχή στη δράση «Καρότσι – Καπάκι» του Συλλόγου ΑμεΑ Κορινθίας.
Μετά το πέρας της ημερίδας , η Περιφερειακή ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Επιδαύρου κου Χρόνη Τάσο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την Εθνική- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον Δήμο Επιδαύρου, στο Πνευματικό Κέντρο του Λυγουριού.
Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκαν απονομές βραβείων Παραολυμπιακών Αθλητών καθώς και παρουσίαση χορευτικών δρώμενων.
Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ είχε την τιμή να βραβεύσει την τοπική σύμβουλο του Δήμου Επιδαύρου, κα Τσόλη Γεωργία, για τον αδιάκοπο αγώνα της για την καθημερινότητα και το σημαντικό της έργο σε θέματα αναπηρίας.
 
Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή και την περηφάνια που δίνεται στη χώρα μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.