Περιφερειακές εκλογές: Με σταυροδοσία θα ορίζονται οι αντιπεριφερειάρχες

Περιφερειακές εκλογές: Με σταυροδοσία θα ορίζονται οι αντιπεριφερειάρχες

Μάιος 08, 2019 - 10:37
0 σχόλια

Στη μάχη της σταυροδοσίας έχουν ριχθεί όσοι διεκδικούν θέση αντιπεριφερειάρχη στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα διαμορφωθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο τέλος Μαΐου.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι αντιπεριφερειάρχες δεν θα διορίζονται από τον περιφερειάρχη, αλλά θα κερδίζουν τη θέση τους με τον σταυρό προτίμησης. Αντιπεριφερειάρχες θα ορίζονται εκείνοι οι οποίοι θα λάβουν τους περισσότερους σταυρούς.

Έτσι, λοιπόν, οι αντιπεριφερειάρχες θα εκλέγονται με σταυροδοσία, όπως οι υπόλοιποι αιρετοί. Και αυτό ώστε να μπορούν οι περιφερειάρχες, στο πλαίσιο συνεργασιών και συναινέσεων, να ορίζουν για τη θέση εκλεγμένους με άλλα ψηφοδέλτια

Επομένως, καταργούνται οι λεγόμενοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι καταγράφονταν στα ψηφοδέλτια χωρίς να χρειάζονται ψήφο.

Σε γενικές γραμμές, δίνεται η δυνατότητα να ορίζονται αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι με πρόταση του περιφερειάρχη και του δημάρχου, αντίστοιχα, από όλες τις δυνάμεις που θα συγκροτούν τη νέα πλειοψηφία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.