Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υποδομές για τα ΑμεΑ με αξιοποίηση πόρων από το ΠΕΠ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υποδομές για τα ΑμεΑ με αξιοποίηση πόρων από το ΠΕΠ

Οκτώβριος 12, 2019 - 21:05
0 σχόλια

Η αξιοποίηση πόρων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου προκειμένου να δημιουργηθούν δομές και υποδομές για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στην Περιφέρεια -αλλά και να βελτιωθούν οι ήδη υφιστάμενες-, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, είχε προηγηθεί συζήτηση με την Διαχειριστική Αρχή, έτσι ώστε οι υφιστάμενοι στο ΕΣΠΑ πόροι να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των υποδομών εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και ιδιαίτερα των παιδιών μεΑ.

Στη σύσκεψη, μετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΑμεΑ) Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, η Μαίρη Σιδέρη από το Γραφείο Πελοποννήσου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Μολάων Νίκη Γαλάνη.

Ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, κάλεσε τον πρόεδρο της ΠΟΑμεΑ Πελοποννήσου να προβεί σε καταγραφή των απόψεων και των αιτημάτων των κατά τόπους συλλόγων ΑμεΑ ώστε στη νέα συνάντηση -που προγραμματίζεται την ερχόμενη εβδομάδα- να διαπιστωθεί τι από αυτά μπορεί να ενταχθεί.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.