Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ

Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ

Απρίλιος 25, 2019 - 09:01
0 σχόλια

Πριν από τρία χρόνια, οι παγκόσμιοι ηγέτες ενέκριναν ομόφωνα την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.   

Για τη διαπραγμάτευση του πλαισίου για ένα καλύτερο μέλλον, και των 17 στόχων για την αειφόρο ανάπτυξη γράφει ο Αντόνιο Γκουτέρες, ΓΓ ΟΗΕ: Οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων."

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση, αξιοποίησης των στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την ενσωμάτωση τους στις περιφερειακές στρατηγικές και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο θα πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για την προστασία του περιβάλλοντος. και ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, θα αναδεικνύει τον πολιτισμικό μας πλούτο, και στην τόνωση της υπεύθυνης τοπικής επιχειρηματικότητας που θα μπορεί να συνθέσει για τη περιφέρεια μας μια αναπτυξιακή πρόταση με μοναδικά χαρακτηριστικά..

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.