Περιφέρεια Πελοποννήσου: 320.000 για απομάκρυνση απορριμμάτων από την Τρίπολη

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 320.000 για απομάκρυνση απορριμμάτων από την Τρίπολη

Μάρτιος 02, 2015 - 17:42
10 σχόλια

Σε εξέλιξη η συνερίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έκανε νωρίτερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης σε σχέση με το ζήτημα των απορριμμάτων. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης, οι μηχανισμοί της Περιφέρειας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, από τη στιγμή που ζητήθηκε αυτό γραπτώς από τον Δήμο Τρίπολης, που έχει και την αρμοδιότητα.

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε: «Μετά την επιστολή από πλευράς του δήμου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το έργο με 320.000 ευρώ», ανακοίνωσε, ενώ διευκρινίσεις ως προς την πηγή αυτού του ποσού θα δοθούν στην πορεία.

Ακολούθως, εξήγησε: «Μετά την επιστολή του κ. δημάρχου ο οποίος δήλωσε αδυναμία οικονομική και τεχνική, το Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της προετοίμασε όλη τη διαδικασία για την ένταξη του ποσού. Ζητούμε την έγκριση του σώματος για το συγκεκριμένο ποσό».
Στη συνέχεια, η κυρία Νικολάκου έκανε μια εισήγηση επί του θέματος, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα και τους παρευρισκομένους:
«Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση που επικρατεί στην Τρίπολη σε σχέση με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων είναι απαράδεκτη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Έπρεπε να λυθεί το θέμα νομικά σε σχέση με την αρμοδιότητα, η οποία δεν ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως στο παρελθόν. Μα γιατί δεν το κάνατε πριν από αρκετούς μήνες; θα πει κάποιος. Για να μπορέσει να επέμβει η Περιφέρεια, έπρεπε να προηγηθεί έγγραφο που θα ζητούσε την τεχνική και οικονομική υποστήριξη από πλευράς δήμου. Ακολούθησε η ένταξη του έργου για να είμαστε καθόλα νομότυποι. Η Προγραμματική Σύμβαση φέρει την υπογραφή του Δήμου, και ζητούμε εδώ την έγκριση της Περιφέρειας. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει, ήδη ο περιφερειάρχης με δική του παρέμβαση, ζήτησε από τον δήμο να ζητήσει την αρωγή της Περιφέρειας. Η Προγραμματική Σύμβαση ορίζει με κάθε λεπτομέρεια τις ευθύνες του κάθε φορέα. Ήδη έχει δοθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων», επεσήμανε η κυρία Νικολάκου.

 

«Το έγγραφο που ήρθε στις 27/2, σήμερα υλοποιείται και γίνεται έργο. Από νωρίς το μεσημέρι έχει αρχίσει η προετοιμασία έτσι ώστε τα απορρίμματα να μαζεύονται, σε συγκεκριμένα σημεία που θα προτείνουν οι υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου, και με νόμιμο τρόπο από την Πέμπτη θα μεταφερθούν σε τόπο εκτός Περιφέρειας, για την προσωρινή διαχείριση.

 

Η Περιφέρεια πήρε την πρωτοβουλία από το πρώτο δευτερόλεπτο, από τη στιγμή που λάβαμε το έγγραφο από τη δημοτική αρχή», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου, θέτοντας το χρονοδιάγραμμα του έργου.

 

Η κυρία Νικολάκου, στη δευτερολογία της, τόνισε ότι το μόνο πράγμα που περίμενε η Περιφέρεια για να δράσει, ήταν το έγγραφο από τον δήμαρχο. «Εμείς ένα πράγμα θέλαμε: το έγγραφο του κ. δημάρχου που ήταν απολύτως απαραίτητο», είπε, και στη συνέχεια διάβασε την επιστολή του δημάρχου με ημερομηνία 27/2: «Μετά την κατάσταση και εν όψει της ανόδου της θερμοκρασίας, επειδή τα απορρίμματα έχουν μείνει στους δρόμους για 70 μέρες και επειδή δεν υπάρχει στα όρια του δήμου μας αδειοδοτημένος χώρος διαχείρισης απορριμμάτων, ζητάμε να αναληφθεί από εσάς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, το έργο και ζητάμε την τεχνική και οικονομική αρωγή».
«Μας ζητήθηκε η βοήθεια, γιατί υπάρχει έλλειψη σχεδίου», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης.

 

Ως προς το κόστος του έργου, η κυρία Νικολάκου απάντησε: «Κάναμε μια εκτίμηση, δίχως να έχουμε το περιθώριο να γίνουν ενδελεχείς μελέτες. Περίπου αυτό θα είναι το ποσό, βάσει εκτιμήσεων των υπηρεσιών μας».
Ακολούθως, απάντησε ως προς το πού θα πάνε τα απορρίμματα και πώς θα μεταφερθούν: «Είναι πολύ αυστηροί οι νόμοι. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία εκτάκτους ανάγκης, και θα πάνε σε χώρο νόμιμο που θα υποδείξουν πιστοποιημένοι οργανισμοί. Τι θα γίνει μετά τις 15 μέρες; Πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχει ληφθεί απόφαση για αδειοδοτημένο χώρο. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι πρέπει να υποδείξουν τους τόπους της μόνιμης διαχείρισης. Θα υπάρξουν 30 σημεία, όπου θα πηγαίνουν απορρίμματα μερικώς δεματοποιημένα, και από εκεί θα μεταφέρονται σε νόμιμο χώρο, πιστοποιημένο. Όλα θα γίνονται βάσει νόμου. Θα κάνουμε τα πάντα όσα λέει ο νόμος. Γιατί για εμάς, αυτό που προέχει είναι να φύγουν τα απορρίμματα. Αυτό θέλουμε. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, εφόσον μας ζητήθηκε», κατέληξε η κυρία Νικολάκου.

10 Σχόλια

ΑΝ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/2/2014 ΤΙ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ? ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ? ΝΤΙΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ "ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ" ? ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!

το χάψαμε τώρα !!!!!!!!!!!! αν υπήρχε έγγραφο του Δήμου από 27/2/2015 γιατί δεν το έδωσαν στη δημοσιότητα να δούμε και το σχετικό πρωτόκολλο κ.τ.λ., ο Παυλής δηλαδή είχε πετάξει το μπαλάκι στην Περιφέρεια και δε βγήκε να το πει στους δημότες αλλα καθόταν και έτρωγε το ξύλο και το μπινελίκι, την ώρα που έστελνε χαρτι στην Περιφέρεια έστελνε και τα σκουπίδια και τα ΜΑΤ στο Λεβίδι, ταυτόχρονα έδινε και συνέντευξη του κ..υ στον καναλάρχη - υπάλληλο της Περιφέρειας αυτόν που 10 μέρες νωρίτερα του είχε στείλει χαρτί και τον είχε "αδειοδοτήσει" να πάει τα σκουπίδια στο ΧΑΔΑ Λεβιδίου, ρε σεις ότι παίρνετε ή πίνετε σταματήστε το ή αλλάξτε τη δοσολογία γιατί σας πειράζει που περιμένατε Δευτέρα 12 το πρωι να ανακοινώσετε τις ενέργειες του Σαβατοκύριακου και δεν μας το είπατε νωρίτερα για έκπληξη κουτά ε!! κουτά .....

Η αρμοδιότητα είναι του τατούλη και όπως καταλάβατε ο περίφημος διεθνής διαγωνισμός δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο

Kαι αυτά τα 30 σημεία θα είναι μέσα στην πόλη ? Πάλι το ίδιο δε θα είναι για αυτούς που θα είναι κοντά τους? Πόσες μέρες θα τους πάρει να μεταφερθούν σε 30 σημεία και πόσες μέρες θα τους πάρει να τα πάρουν πάλι από τα 30 σημεία άγνωστη κατεύθυνση? Καλό Πάσχα και βλέπουμε δηλαδή....

Αυτή είναι η λύση του Παυλή, πολλοί ο τόνοι σκουπιδιών!!! Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα; Επρεπε να φτασει οριακά το θέμα;

Ωραια τακτικη: φτανει ο κομπος στο χτενι κ αναλαμβανουν οι σωτηρες...με το αζημιωτο φυσικα! Κοιταξτε τι ψηφισατε: Παυλη- Τατουλη...να τους χαιρεστε!!

Εδώ σας θέλω μάγκες μου!!!!!!! Λύστε τον γρίφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν είναι τόσο απλή η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμάτων.....κρύβει πολλά.........

τον τσαμουλο που τον εχετε ρε παιδια κριψει???? που να τα βρει τα α@@@@@@@ ομωσ να εμφανιστει!!! εχει χωθει στην τρυπα του!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.