Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ προχωρούν μαζί για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ προχωρούν μαζί για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Νοέμβριος 09, 2016 - 10:14
2 σχόλια

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020» που πραγματοποιήθηκε στη  Μονεμβασιά την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα της ίδιας μέρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρέδωσε τα  κλειδιά 55 αποκατεστημένων ΧΑΔΑ στο ΦΟΔΣΑ.

«Στους κκ. Γριπιώτη και Καφαντάρη από τον ΦΟΔΣΑ παραδίδουμε τους  55 ΧΑΔΑ οι οποίοι είναι απολύτως ολοκληρωμένοι», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, «επιτυγχάνοντας την αποφυγή  νέων υπέρογκων προστίμων».

Το έργο αυτό μαζί μαζί με την ολοκληρωμένη διαχείριση μετατρέπουν την Πελοπόννησο  σε μια αειφόρα περιφέρεια.

Η κυρία Νικολάκου η οποία άνοιξε και τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης των αποκατεστημένων ΧΑΔΑ, χαρακτήρισε το έργο ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ολοκληρώνεται, ένα έργο που έχει αμφισβητηθεί. 

Δουλέψαμε γρήγορα και σε κόκκινους χρόνους καταφέραμε και το εντάξαμε

Καταφέραμε και το κάναμε με τους 76 πρώτους ΧΑΔΑ και ακολουθούν άλλοι 4 σε διαδικασίες δημοπράτησης.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης μίλησε για όλες τις αντιξοότητες που συνάντησε  το έργο κατά τις διαδικασίες επισημαίνοντας ότι η μέρα αυτή που γίνεται η παράδοση των ΧΑΔΑ σε συνδυασμό με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποδεικνύει ότι νικήσαμε τη γραφειοκρατία, περάσαμε από πολλές φωνές αντίδρασης και τα καταφέραμε.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο ως μεγαλεπήβολο και επεσήμανε ότι αυτό  πολεμήθηκε αρκετά αλλά χωρίς να σταματήσει , και χαρακτήρισε την ημέρα ως μεγάλη μέρα για την Αυτοδιοίκηση.

Πλησιάζουμε το 95% στην ολοκλήρωση του έργου 

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα μέλη της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι εξαιρετικά χαριούμενα  με την επίτευξη αυτού του στόχου την οποία ούτε οι ίδιοι είχαν πιστέψει.

Μέχρι το τέλος του χρόνου σχεδόν στο σύνολό τους όλοι οι ΧΑΔΑ θα παραδοθούν. 

Επίστησε την προσοχή στους δημάρχους να μην ρίχνουν απορρίμματα σε καινούργιους χώρους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα  με μόλυνση και πρόστιμα.

Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει ότι η υπογραφή της ΣΔΙΤ θα γινόταν τέλη Οκτωβρίου. Ως προς αυτό είπε ότι η υπογραφή της σύμβασης για το ΣΔΙΤ, αν δεν ήταν ο ανασχηματισμός, θα ήταν πραγματικότητα.

Έπειτα ο κ. Γρυπιώτης, προεδρεύων στον ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ευρώτα, είπε ότι θα πρέπει να κλείσει το ζήτημα της ΣΜΠΕ έως το τέλος του χρόνου έτσι ώστε να γίνει η τελική διαχείριση. 

Αναλάβαμε ένα τεράστιο κόστος ευθύνης η εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ και αντιμετωπίσαμε ζητήματα πολλών δεκαετιών. Όλοι μαζί τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε την αειφόρο ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας τον στόχο μιας καθαρής Περιφέρειας

Έπειτα το μέρος της Εκτελεστικής του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Πύλου-Νέστωρος κ. Καφαντάρης είπε ότι όταν η Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση συζητούν, γράφεται ιστορία.

Ένα μεγάλο δύσκολο κομμάτι ολοκληρώθηκε και ακολουθεί το μεγάλο στοίχημα  της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο.

Θα προχωρήσει  η ολοκληρωμένη διαχείριση με τον τρόπο που πρέπει, με την Πελοπόννησο να είναι πρότυπο. 

Τέλος, ο κ. Καφαντάρης δήλωσε ότι η  Αυτοδιοίκηση θα ενάντια σε όλα αυτά που ήθελαν τους Δήμους και  την Περιφέρεια να βαδίζουν σε ξεχωριστούς δρόμους.

Στη συνέχεια έλαβε και πάλι  ο περιφερειάρχης τον λόγο για να ανακοινώσει ότι εξασφάλισε κεφάλαια για την ανακύκλωση.

Εξασφαλίσαμε και άλλα πράγματα τα οποία πιθανόν να αλλάξουν την ιστορία στο περιφερειακό πρόγραμμα. 

Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα βίντεο με τους ΧΑΔΑ όπως ήταν πριν από την αποκατάσταση και το πώς έγιναν μετά τις παρεμβάσεις.

OΙ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΧΑΔΑ

 

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ προχωρούν μαζί για τη διαχείριση των απορριμμάτων


2 Σχόλια

Επέστρεψε στην πραγματικότητα Πέτρο. Δεν θα προχωρήσεις τίποτα. Εχεις την κυβέρνηση απέναντί σου, θα σε τσακίσει πολιτικά. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι σκληροί , δεν εχουν σχέση με ΠΑΣΟΚΟΝΔ και λοιπούς βουτηρομπεμπέδες που τους έφερνες βόλτα. Εσύ που προέρχεσαι απτην κομμουνιστική αριστερά το ξέρεις καλύτερα. Ηδη έχεις ένα γερό δικαστικό στραπάτσο στην πλάτη σου. Ασε τους λεονταρισμούς - δεν είσαι πιστευτός

1) ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΧΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ? 2) ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ? ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΔΑ ( ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, κτλ ) ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ? 3) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ? 4) ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ? ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.