Περί αποβρασμάτων

Περί αποβρασμάτων

Ιούλιος 31, 2019 - 13:01
6 σχόλια

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με φόρα έχει μπει στα πράγματα η νέα κυβέρνηση, σαν να ήταν έτοιμη από καιρό. Και, σαν έτοιμοι από καιρό, οι υπουργοί της σπεύδουν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να πατάξουν τα κακώς κείμενα.

Ο υπερβολικός ζήλος, βέβαια, φέρνει την έλλειψη διάκρισης. Και η έλλειψη διάκρισης είναι σοβαρότατο αμάρτημα στη δημόσια σφαίρα. Υπέπεσαν σε αυτό οι προηγούμενοι, αλλά μάθημα δεν έγινε για τους επόμενους.

Ο Κ. Καραμανλής, ο νέος υπουργός Μεταφορών, έσπευσε να χαρακτηρίσει «αποβράσματα της κοινωνίας» όλους όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό και γενικότερα στα μέσα μεταφοράς σε ραδιοφωνική συνέντευξη χωρίς αντίπαλο, αφού ο Άρης Πορτοσάλτε όχι μόνο δεν τον στρίμωξε καθόλου, ούτε λίγο, βρε αδερφέ, αλλά συμφωνούσε σε όλα μαζί του.

Όμοιος ομοίω και δεν βαριέσαι...

Εξάλλου... όλη τη σοφία του κόσμου ξεδίπλωσε ο κ. Καραμανλής στην εκπομπή διάρκειας μιας ώρας. Και τι δεν είπε: ότι πρέπει να ελεγχθούν τα μέσα μεταφοράς, ότι πρέπει να γίνει συνείδηση στον Έλληνα να πληρώνει, ότι το μετρό είναι το πρόσωπο της κάθε πόλης στην Ευρώπη.

Κανένας υπουργός Μεταφορών δεν έχει πει τόσο πρωτότυπα πράγματα!

Ο κ. Πορτοσάλτε, ασφαλώς, ακούγοντας τον υπουργό να λέει ότι πρέπει να νιώθουν αποβράσματα της κοινωνίας εκείνοι που δεν πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ρωτήσει τον υπουργό: Αν πρέπει να νιώθει απόβρασμα εκείνος που δεν πληρώνει εισιτήριο, πώς πρέπει να νιώθει εκείνος που δεν πληρώνει φόρους ενώ έχει για να πληρώσει, ή πώς πρέπει να νιώθει ένα κόμμα που χρωστάει 200 εκατ. ευρώ στο κράτος ή πώς πρέπει να νιώθει εκείνος που ζει σε βίλα 1.000 τ.μ. και χρωστάει 23.000 ευρώ στη ΔΕΗ ή πώς πρέπει να νιώθουν οι υπάλληλοι που αποχαρακτηρίζουν αβέρτα εκτάσεις σε δάση και αιγιαλούς για τον κάθε έχοντα τον παρά ή, για να πάμε και παρακάτω, πώς πρέπει να νιώθουν εκείνοι που έπαιξαν τα αποθεματικά των Ταμείων ουσιαστικά στα ζάρια και με τα δάνειά τους έκλεισαν την Αγροτική Τράπεζα;..

Επειδή ο υπουργός -τι πρωτότυπο και πάλι!- εξήγγειλε την οργάνωση μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας για να ευαισθητοποιηθεί ο Έλληνας και να πληρώνει εισιτήριο (εξάλλου την οικονομική αδυναμία δεν την λαμβάνει υπόψη του ο υπουργός, θεωρεί ότι όσοι δεν πληρώνουν, όλοι όσοι δεν πληρώνουν, απλώς δεν θέλουν), του θυμίζω εξαιρετική καμπάνια της αμερικανικής εφορίας, με την απλή φράση: «Αν δεν έρθεις εσύ σε εμάς, θα έρθουμε εμείς σε σένα».

Διότι 7.296 οφειλέτες χρωστούσαν το 2017 74 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος. Χρέος που αυξανόταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων, που αυξήθηκε και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και που καμία κυβέρνηση δεν είχε τα κότσια να εισπράξει.

Αλλά με μια διαφημιστική καμπάνια, όλα θα λυθούν.

Θα τους πείσετε.

Έτσι δεν είναι, κύριε υπουργέ;..

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

6 Σχόλια

Κα Γαλανιαδη μου είναι δυνατόν να φτάσει ο Πρωτοσάλτε να ρωτήσει τέτοια πράγματα το υπουργό του; Έκανε τόσο κόπο να τον κάνει πάλι κυβέρνηση... Με κάνατε και γέλασα.. Υπομονή θα γελάσουμε πολύ από εδώ και πέρα.

Υπουργός Μεταφορών που οδηγεί το αυτοκίνητό του με τάπα στη ζώνη ασφαλείας, για να μην χτυπάει όταν δεν τη φοράει και τον ενοχλεί

Πολυ ευστοχο το αρθρο και θα συμπληρωνα οτι οχι μονο να γινει συνειδηση να πληρωνουμε αλλα και υποχρεωση, οπως συνειδηση και υποχρεωση να γινει η απαιτηση επιτροφης των εισπραχθεντων στην κοινωνια ως παροχες και υπηρεσιες του κρατους.. και οσοι ζημιωνουν το δημοσιο συμφερον να καταγγελονται μεσα απο συλλογικοτητες και να αποκαταστειται το δικαιο της κοινωνιας.

Ο ομοϊδεάτης του Λιάπης,με τις πλαστες πινακίδες,πώς θάπρεπε να χαρακτηρισθεί....αν μπορεί να μας πεί...

@Γαλανιάδη - Άστοχη δεν ήταν μόνο η δήλωση του αλλά και η τοποθέτησή του στην κυβέρνηση. "Πρέπει" όμως να εκπροσωπείται και το Καραμανλικό μπλοκ...Μόνο με το όνομα δεν γίνεται όμως. Χρειάζεται και να αξίζεις. Δεν θα γίνουμε Συριζαίοι να λέμε ότι το νόημα είναι σωστό αλλά η έκφραση λάθος (βλ. Πολάκης). Ούτε το νόημα είναι σωστό, ούτε η έκφραση που χρησιμοποίησε. Αντι-κοινωνική η συμπεριφορά του τσαμπατζή αλλά όχι και απόβρασμα. Έλεος. Σκέψου και λίγο βρε άνθρωπε τι λες.

@Παύλο ,συμφωνώ μόνο με το όνομα δεν γίνεται.Καραμανλής ,Μητσοτάκης,Βαρβιτσιώτης ,Κεφαλογιάννης κ.λ.π όλοι με την αξία τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.