Πέρασε σε ιδιώτη το χιονοδρομικό Μαινάλου (video)

Πέρασε σε ιδιώτη το χιονοδρομικό Μαινάλου (video)

Δεκέμβριος 24, 2013 - 13:37
9 σχόλια

17.000 ευρώ το ετήσιο μίσθωμα

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το χιονοδρομικό Μαινάλου, το οποίο πέρασε και επισήμως σε ιδιώτη και συγκεκριμένα στον Θεόδωρο Χρονόπουλο, ο οποίος είναι ο μισθωτής με τριτεγγυητή τον πατέρα αυτού Χρήστο Χρονόπουλο.

Ένα πολύπαθο από πολλές πλευρές ,μείζον ζήτημα το οποίο για καιρό ταλάνισε αμφότερους Δήμο και ΕΟΣ βρίσκει λύση, ακόμα και εάν αυτή δόθηκε κάτω από πίεση ένεκα του ελάχιστου χρόνου διαπραγματεύσεων.
Πριν από 3 μέρες επισημοποιήθηκε η πρόταση με το συμφωνητικό και τους όρους του να μιλούν πια, οι οποίοι όροι έχουν ως εξής: Πρόκειται για μια μακροχρόνια μίσθωση 15 ετών, με ετήσιο μίσθωμα ως προαναφέρθηκε 17.000 ευρώ, η καταβολή του οποίου μοιράζεται σε δύο δόσεις , η μία θα καταβάλλεται 20 Δεκεμβρίου και η άλλη 10 Φλεβάρη.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο σύλλογος δε θα χάσει χρήματα, προηγήθηκαν δύο μισθώματα ως εγγύηση της τάξεως των 34.000 ευρώ ενώ πατέρας και γιος υπέγραψαν ως εγγυητές των διαδικασιών.

Τα μηχανήματα τα οποία είχαν κατασχεθεί επανήλθαν στις θέσεις τους, ενώ οι οιεσδήποτε εμπλοκές, με βασικότερη της Οστρακίνας ΕΤΕ, η οποία διεκδικούσε διάφορα απ’ το χιονοδρομικό Μαινάλου, έχουν πλέον δρομολογηθεί και όπως όλα δείχνουν επιλυθεί. Ο χιονοστρωτήρας, ήδη βρίσκεται εκεί, προκειμένου να επιτελέσει τις αρμόζουσες διαδικασίες, γιατί κοντά στις επόμενες εορτές της άλλης εβδομάδας, φαίνεται και βάσει των λεγομένων του προέδρου ΕΟΣ, κου Παναγιωτόπουλου ότι θα λειτουργήσει κανονικά.

Το συμφωνητικό το οποίο υπεγράφη, αναφέρε ότι η λειτουργία θα είναι από 20 Δεκεμβρίου έως 20 Απριλίου ετησίως.

Πριν απ’ τον κύριο Χρονόπουλο, βρέθηκαν δύο άτομα προς διεκδίκηση του χώρου, αλλά ως κατάλληλο κρίθηκε το εν λόγω άτομο. Υπεγράφη επίσης προσύμφωνο προκειμένου να μείνει ανοικτό το χιονοδρομικό και φέτος, διαφορετικά υπήρχε περίπτωση εάν έκλεινε και επαναδιαπραγματευόταν η συνολική διαδικασία για Φλεβάρη, να υπήρχαν και άλλες επιζήμιες καταστροφές.

Ως θετικό αξιολογείται και το γεγονός, ότι οι επισκευές των κατεστραμμένων αντικειμένων πληρώθηκαν από τον κο Χρονόπουλο, ενώ υπήρχε επιμονή για ανακαίνιση χώρου, η οποία και πραγματοποιήθηκε επίσης με χρήματα ιδιώτη, χωρίς να ζημιωθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα του Δήμου, οι συζητήσεις μιλούσαν για 20-22.000 ευρώ για να επέλθει σ’ αυτόν, αλλά υπήρχε παρακώλυση διαδικασιών εξαιτίας νομικών «παραθύρων», που δεν επέτρεψαν περαιτέρω διαδικασίες, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Γιάννη Σμυρνιώτη, δημάρχου Τρίπολης.

Ας αναφερθεί σε αυτό το σημείο, ότι η οικογένεια Χρονόπουλου, μπορεί με οποιοδήποτε μέλος της νομίμως να χειρίζεται το χώρο του χιονοδρομικού, εάν όμως θελήσει να βάλει και κάποιο μέλος που δεν είναι συγγενής της οικογενείας, θα πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες αξιολόγησης και συμφωνία των αρμόδιων φορέων, που θα αναλάβουν τη θετική ή αρνητική αξιολόγηση.

Τέλος, ο κος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ τονίζει πως σε αυτή τη συγκυρία ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει με την παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτη, αφού ο Δήμος δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα αιτήματα του συλλόγου.

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Video: 

youtube://v/pMsjWk6SI4c


9 Σχόλια

Χρονοχρέωση

<p>ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΥΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ **** !!</p>

Βέβαια είναι ο γνωστός εργολάβος αφού ο δήμαρχος ήταν ανίκανος να αναλάβει το χιονοδρομικό Ετοιμαστήκε τώρα για την γνωστή μιζέρια των προηγούμενων χρόνων

Ποιος να εκανε αραγε τις δολιοφθορες για να ριξει την αξια;

Σημασία έχει να δουλέψει το χιονοδρομικό και κακά τα ψέματα μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

ακόμα και με 17.000 ευρώ το χρόνο το εγχείρημα αυτό φαίνεται δύσκολο. μόνο ένας ιδιώτης και μάλλον λίγο τρελός (με την καλή έννοια) θα έκανε τέτοια επένδυση τετοια εποχή. μακάρι να πάνε όλα καλά και να έχουμε ένα χιονοδρομικό κοντά για σκι υγ. Σκεφτείτε να το έπαιρνε ο δήμος, να έδινε 21.000 το χρόνο για 15 χρόνια και να έδινε και αλλα 100.000 και βαλε να φτιάξε υποδομές. θα τους είχαμε "κρεμμάσει" στο διαδίκτυο

Ας μη ρίξει χιόνι για δυό τρία χρόνια και θα δούμε που θα πάει και αυτός ο ιδιώτης.... σαν τον Κλαουδάτο...

Αγαπητέ skier στα Καλάβρυτα πόσες φορές λες να έχουν κρεμάσει το δημοτικό συμβούλιο λόγω του χιονοδρομικού; Μην προσπαθείτε κάποιοι τις αποτυχίες να τις κάνετε επιτυχίες, όσο και να προσπαθήτε δεν γίνεται. Αυτός ο πρόεδρος του ΕΟΣ πότε θα απολογηθεί για τα χρήματα που πηρε ο σύλλογος απο το δήμο; Κάπου άκουσα ότι έδωσε μια συνέντευξη στον Μεγαλόπολη FM , μήπως μπορούμε να μάθουμε και εδώ στην Τρίπολη τι απαντήσεις έδωσε στα πολύ σοβαρά ερωτήματα που του έγιναν; Η συνέντευξη γιατί διακόπηκε;