Πέρασε και… δεν τους κοίταξε η Υπουργός Κατσέλη

Πέρασε και… δεν τους κοίταξε η Υπουργός Κατσέλη

Απρίλιος 04, 2011 - 16:38

-Άνεργοι και συνδικαλιστές έστησαν πανό στο Αποστολοπούλειο διαμαρτυρόμενοι για φτώχεια και ανεργία
-Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν σε κάθε βήμα την Υπουργό

Της Χριστίνας Τσιορωτά

  Με τις  λέξεις Αίσχος και Ντροπή υποδέχτηκαν περίπου 100 άνθρωποι, συνδικαλιστές αλλά και άνεργοι την Υπουργό Λούκα Κατσέλη , στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης  λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. 

Η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη , τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης , τον Βουλευτή Οδ. Κωνσταντινόπουλο , Αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους εισήλθε στο κέντρο πλαγίως προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπη με τους συγκεντρωμένους οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό στο χώρο και λίγο πριν είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στους κεντρικούς  δρόμους της Τρίπολης. «Η Υπουργός ήρθε να μας δώσει αναισθητικό, ούτε καν ασπιρίνη, με τα προγράμματα που θ ανακοινώσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Στη θέα της Υπουργού που επέλεξε την πλάγια είσοδο, οι συγκεντρωμένοι εξοργίστηκαν. Η Υπουργός δίχως να πτοείται εισήλθε στο Πνευματικό κέντρο, ο Περιφερειάρχης ωστόσο στάθηκε για λίγο στην πόρτα καλώντας τον κόσμο να μην φωνάζει!

Η Υπουργός και αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ θα μιλούσε για προγράμματα, για απασχόληση , για δράσεις, δεν έριξε ούτε βλέμμα στους συγκεντρωμένους παρά υπό την ασφάλεια των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που την συνόδευαν κατευθύνθηκε προς την αίθουσα όπου θα πραγματοποιείτο η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς.
Στην αίθουσα της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς ανέβηκε αντιπροσωπεία τών συγκεντρωμένων , ανάμεσά τους και οι 15 εργαζόμενοι στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ οι οποίοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας και διεκδικούν χρήματα 7 μηνών. «είμαστε πλέον εκτός ορίων, έχουμε αγανακτήσει. Να μας δώσουνε την απόλυσή μας, τα χρήματά μας και να φύγουμε. Κανείς δεν διεκδικεί την δουλειά του γιατί αυτό το μαγαζί δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη. Ζητάμε τα χρήματά μας και την απόλυσή μας, αυτό θα ζητήσουμε από την Υπουργό γιατί κανένας άλλος, σε όσους έχουμε απευθυνθεί δεν μας βοήθησε» θα πει μια από τις εργαζόμενες αυτές . Ο λόγος δόθηκε ωστόσο μονάχα στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας οι οποίοι εν τάχει ανέφεραν το θέμα εμμένοντας περισσότερο σε γενικές παρατηρήσεις  και κριτική στην κυβέρνηση.
Στην τοποθέτηση δε αυτή της καταγγελίας των προγραμμάτων το σχόλιο του Περιφερειάρχη κατέδειξε πως ίσως εν τέλει όλα γίνονται για το φαίνεσθε… « δεν πιστεύω η τοποθέτησή σας να σημαίνει ότι ανακαλείτε και την υπογραφή σας» είπε ο Πέτρος Τατούλης κάνοντας σαφές πως τα προγράμματα αυτά και  τις δράσεις τα έχει το εργατικό κέντρο ήδη υπογράψει στο πρωτόκολλο συνεργασίας.
Η Υπουργός απάντησε στα ζητήματα που τέθηκαν, ουκ ολίγες φορές ο Πρόεδρος του ΕΚΑ διέκοψε θέτοντας ζητήματα και ανοίγοντας διάλογο με την Υπουργό σε μια συζήτηση που έβγαλε εν τέλει εκτός προγράμματος εντελώς τη Λούκα Κατσέλη.

Πάντως ο Περιφερειάρχης εμμέσως αναφέρθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέροντας πως η φράση «Υπουργείο ανεργίας» τον ενόχλησε ιδιαίτερα. «Με αφορισμούς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως οι έχοντες την εξουσία και την ευθύνη των αποφάσεων έχουν την λαϊκή εντολή για να το πράττουν αυτό!

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Βασιλείου

Και ενώ η Υπουργός συναντούσε τον Τάσο Αποστολόπουλο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου το Εργατικό κέντρο διοργάνωνε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία. Διαμαρτυρία για τις πολιτικές που αυξάνουν την ανεργία και εντείνουν την ύφεση.  Η πορεία κατέληξε στο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο έτσι ώστε η παρουσία να γίνει αισθητή στην Υπουργό.