Πέρασαν από την Αποκεντρωμένη οι αποφάσεις του Περιφερειακού για τις απαλλοτριώσεις σε Αρκαδία και Λακωνία

Πέρασαν από την Αποκεντρωμένη οι αποφάσεις του Περιφερειακού για τις απαλλοτριώσεις σε Αρκαδία και Λακωνία

Ιανουάριος 01, 2020 - 14:00
2 σχόλια

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως προς τη νομινότητά τους, οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικά με τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του σχεδίου κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μετά την πιο πάνω έγκριση των εν λόγω αποφάσεων -που αφορούν τις απαλλοτριώσεις γης στην Αρκαδία (Ραψομάτη) και στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της ΔΚ Σκάλας) για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ)- αίρεται ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο για την προώθηση της διαδικασίας που αφορά την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει -όπως έχει τονίσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- “την απαλλαγή της Περιφέρειας από την ντροπή των σκουπιδιών και των χωματερών”.

Δελτίο Τύπου


2 Σχόλια

Ο Μπεζος δεν εχει τωρα αντιρρηση Συμφωνει τωρα με την απαλοτριωση που κανει ο Νικας Ολα σιγα σιγα αποκαλυπτόται

Εννοείται της Οικονομικής Επιτροπής . Γιατί νομίζω ότι δεν πήγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο . Γι αυτό το σκοπό ο κ. Θεοδωρικάκοε έφερε διάταξη που ειδικά την αρμοδιότητα των απαλλοτριώσεων την αναθέτει στην οικονομική επιτροπή .........Αυτό......δεν είναι Αναγκαστικός νόμος ;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.