Πενθήμερες κινητοποιήσεις για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους Δήμους

Πενθήμερες κινητοποιήσεις για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους Δήμους

Οκτώβριος 14, 2019 - 18:45
1 σχόλια

Σε πενθήμερες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας εκφράζοντας την αντίθεση τους στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους με πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για τους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα σε κινητοποιήσεις από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή με στάσεις εργασίας και αποχή από την εργασία αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.

Και βέβαια δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως «κεραυνό εν αιθρία» το γεγονός, καθώς η νέα κυβέρνηση είχε φροντίσει από νωρίς, να δηλώσει με κάθε τρόπο, την προτίμησή της στην ιδιωτική πρωτοβουλία απαξιώνοντας τις Δημόσιες υπηρεσίες δια στόματος αρκετών νυν Υπουργών, Βουλευτών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού από την προεκλογική ακόμα περίοδο.

Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νόμου, καταργεί την παρ.1, άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα».

Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γιατί αυτή η διαμαρτυρία; Όταν η πρόσληψη γινεται για την καθαθαριότητα και η απασχόληση σε γραφείο, είναι καλά. Μόνο τον τελευταίο μήνα βλέπουμε άτομα να ασχολουνται στην καθαριότητα των δρομων και το κλάδεμα των δέντρων και θάμνων. Που βρίσκονταν και τι έκαναν πριν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.