«Πελοπόννησος Πρώτα»: Αναγκαία απάντηση στο ολίσθημα Γόντικα...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πελοπόννησος Πρώτα»: Αναγκαία απάντηση στο ολίσθημα Γόντικα...

Φεβρουάριος 13, 2017 - 08:42
1 σχόλια

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε πρόσφατη συνέντευξή του, επιχείρησε προφανώς παρασυρμένος από λόγους εξυπηρέτησης συγκυριακής τακτικής να διαστρεβλώσει τη στάση της Παράταξής μας «Πελοπόννησος Πρώτα», στην πρότασή του να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στο Πε.Συ. το θέμα των δασικών χαρτών, για να μας ταυτίσει στη συνέχεια «τσουβαληδόν» με κόμματα, την κυβέρνηση και τελικά τον κ. Τατούλη………

Είμαστε έτσι από τα πράγματα αναγκασμένοι να απαντήσουμε δημόσια στον κ. Γόντικα ότι  με τις δηλώσεις του αυτές περιέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα παραπληροφόρησης των πολιτών για τη θέση μας στο πιο πάνω ζήτημα, ολίσθημα μάλιστα επικίνδυνο για την πιστότητα αλλά και την ενότητα της δημοκρατικής μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που πασχίζουμε όλοι μας να  διασφαλίσουμε …

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα που πρότεινε ο κ. Γόντικας για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στο Πε.Συ. χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωσή μας και χωρίς στοιχειώδη έγγραφη εισήγηση αντίθετα με τους αυθαίρετους συλλογισμούς του η θέση μας ήταν ξεκάθαρη.

Επειδή θεωρούμε  ότι καθήκον του Πε.Συ. ως ανώτατου θεσμικού οργάνου έκφρασης του Λαού της Πελοποννήσου δεν είναι η δια τυποποιημένων ψηφισμάτων γενική και αόριστη καταγγελία που ατελέσφορα κλείνει τέτοια σημαντικά για τον τόπο μας θέματα, αλλά  η  ουσιαστική μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία του λύση τους, προτείναμε αυτό το «μείζον ζήτημα» των προβλημάτων που ανέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επιμείναμε να γίνει τότε συντεταγμένη «εφ΄ όλης της ύλης» συζήτηση ύστερα από ανάλογα σημαντική πληροφόρηση των μελών του Πε.Συ., με εισηγήσεις και τεκμηριωμένες θέσεις εμπλουτισμένες με απόψεις υπηρεσιών, εμπλεκόμενων φορέων και συλλογικοτήτων και σκοπό τη συμβολή μας μέσα από ένα ανοικτό ευρύτατο διάλογο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δημιουργημένων με την ανάρτηση των δασικών χαρτών προβλημάτων.

Επιδιώξαμε την κατά μέτωπο σοβαρή αντιπαράθεση με το πρόβλημα και όχι τη με φευγαλέους εντυπωσιασμούς διεκπεραίωσή του, με την πεποίθηση ότι επιτελέσαμε το καθήκον μας. 

Στα λοιπά των δηλώσεων του κ. Γόντικα, του απαντάμε ότι  η παράταξή μας κι αυτό ασφαλώς κατανοούμε δεν είναι βολικό γι΄αυτόν αλλά και για τον κ. Τατούλη, υπηρετεί πρώτα την Πελοπόννησο και διατηρεί  την αυτονομία της τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και σε κόμματα, όπως έχει όχι μόνο διακηρύξει αλλά και έμπρακτα αποδείξει.

Υπερασπίζεται τους Πολίτες της Πελοποννήσου που την εμπιστεύθηκαν απέναντι στο «Σύστημα Τατούλη» και σθεναρά το αντιμάχεται, αναδεικνύοντας αφενός πόσο φανφαρόνικο και ταυτόχρονα εξυπηρετικό των λίγων και γι΄αυτό φοβικό είναι και αφετέρου πόσο υποκριτικο-πελατειακό και οπισθοδρομικό και ταυτόχρονα ξένο και βλαπτικό στην ουσία για την Πελοπόννησο επίσης είναι, έτσι ώστε την βυθίζει σταθερά στο μαρασμό και την εγκατάλειψή της από τους νέους της …

Για τους λόγους αυτούς αγαπητέ κύριε Γόντικα στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ανατροπή, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη στην Πελοπόννησο δεν περισσεύει κανείς και δεν χωρούν βεβιασμένες απλουστεύσεις με ασυναίσθητες έστω ευκολίες και πολύ περισσότερο στενόκαρδες υστεροβουλίες…

Περιφερειακή Παράταξη

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σιγά μην διατηρείτε την αυτονομία σας απέναντι στην κυβέρνηση κ Πατσαρίνο, για θυμίσου τι έλεγες πρίν το 2015, τί πύρινους λόγους κατά των μνημονιακών πολιτικών, για την εναλλακτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, για τον σιδ/μο, για τη ΔΕΗ, κ.λ.π, κ.λ.π, ευτυχώς κ. Πατσαρίνο έχει μνήμη ο λαός, και τα ψευτοδιλήμματα οι άλλοι φταίνε και εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε δεν πιάνουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.