Πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

Πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

Δεκέμβριος 08, 2015 - 17:49
3 σχόλια

Σύμφωνα με το euro2day.gr, έφτασε η ώρα των υπογραφών για το μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού για τις 15 Δεκεμβρίου έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την υπογραφή της μεγαλύτερης σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στη διαχείριση απορριμμάτων, ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σημειωτέον ότι προτού επισημοποιηθεί η συνεργασία ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρέπει να υπογράψει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης για την παροχή της σχετικής εγγύησης από πλευράς Δημοσίου.

Αν και τους τελευταίους μήνες η ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Γ.  Τσιρώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης διασταύρωσαν αρκετές φορές τα ξίφη τους ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς ο κ. Τσιρώνης έχει δηλώσει την προτίμησή του -σύμφωνα και με τον Εθνικό Σχεδιασμό για τα Απορρίμματα που προωθεί η κυβέρνηση- για μικρές μονάδες τις οποίες θα χειρίζονται οι Δήμοι και όχι για «φαραωνικά» έργα, όπως έχει πει, από πολλούς θεωρείται βέβαιον ότι ο κ. Σταθάκης θα υπογράψει την εγγύηση, καθώς το ίδιο έπραξε και με τη διαχείριση των απορριμάτων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ΠΕΣΔΑ αναφέρεται ότι μέσα σε 10 μήνες τα τρία εργοστάσια θα αρχίσουν να δέχονται απορρίμματα, ενώ σε δύο χρόνια από την έναρξη κατασκευής θα ξεκινήσει η οριστική διαχείριση.

Υπενθυμίζεται πως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν σήμερα 23 ενεργοί και 58 ανενεργοί αλλά μη αποκαταστημένοι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Η χώρα μας έχει καταδικαστεί από τον Φεβρουάριο του 2014 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και καταβάλλει εξαμηνιαίο πρόστιμο για κάθε ΧΑΔΑ που παραμένει ενεργός ή δεν έχει αποκατασταθεί.


3 Σχόλια

Συγγνώμη αλλά θα ήθελα να επισημάνω οτι το arcadiaportal έχει ανακοινώσει άλλες 5 φορές οτι υπογράφεται η σύμβαση. Μήπως να περιμέναμε πρώτα να υπογραφτεί και μετά να το ανακοινώσουμε; Έτσι για αλλαγή;

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα δηλαδή; Δε βλέπω κινητικότητα. Λέτε να σπάσει την παράδοση ο Πετράν και να υπογράψει αυτή τη φορά;

Τι έγινε βρε παιδιά; 15 Δεκέμβρη είχατε πει! Ήρθα και δεν βρήκα κανέναν, ακούγεται οτι ούτε τα χωράφια δεν έχουν αγοράσει. Κάντε ένα ρεπορτάζ να μάθουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.