Πεδουλάκης: Ο Κουστένης θα βοηθήσει τον Αρκαδικό και το μπάσκετ της περιοχής (vid)

Πεδουλάκης: Ο Κουστένης θα βοηθήσει τον Αρκαδικό και το μπάσκετ της περιοχής (vid)

Οκτώβριος 17, 2017 - 10:32
0 σχόλια

Συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στο ArcadiaPortal.gr

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρέθηκε στην Σπάρτη ως επίσημος καλεσμένος στην  συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και στο περιθώριο της εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr.

Ο Έλληνας coach υπογράμμισε ότι το μπάσκετ μέσα από τις Ενώσεις αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του αθλητισμού που βοηθά τα νέα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν σε μια δύσκολη εποχή.

Παράλληλα, ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον Έλληνα προπονητή να ξεχωρίζει ενώ, ερωτηθείς για τον Αρκαδικό και τον coach Κουστένη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Τρίπολης και επεσήμανε πως ο Τζίμης Κουστένης, τον οποίον γνωρίζει πολύ καλά, μπορεί να βοηθήσει τόσο τον Αρκαδικό όσο και το μπάσκετ της περιοχής με την τεχνογνωσία του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο ArcadiaPortal.gr

Για την παρουσία του στην εκδήλωση:

Με κάλεσε η Ένωση για να βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν. Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω και είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ τη Σπάρτη για την ιστορικότητά της και είμαι εδώ για να τιμήσω έναν άνθρωπο που κατάγεται από εδώ και έφυγε από τη ζωή, τον Παναγιώτη Νίκα, πριν από λίγο καιρό.

Για το αν οι Ενώσεις όπως η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μπορούν να αποτελέσουν «κύτταρο» για το ελληνικό μπάσκετ:

Το έχω και πάλι πει ότι ο ενωσιακός αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει το πρώτο κύτταρο. Δεν έχουμε σχολικό αθλητισμό και ο ελληνικός αθλητισμός βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα σωματεία. Η ομάδα της γειτονιάς αποτελεί τον πυρήνα και από εκεί έχουν αναδειχθεί πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, επιβάλλεται από την κοινωνία να καταλάβει ότι το σωματείο της πόλης είναι πολύ σημαντικό διότι κοινωνικοποιεί τα παιδιά, τα βγάζει από το σπίτι, τα κάνει να αθληθούν και να δουν νέα πράγματα, να γνωρίσουν νέους φίλους και να καταλάβουν τη χαρά και τη λύπη που μπορεί να σου προσφέρει ένα παιχνίδι. Στη σημερινή εποχή αυτά είναι δύσκολα και αυτό γιατί τα παιδιά πλέον είναι στα διαμερίσματα και τους λείπουν αυτά τα πράγματα. Ο αθλητισμός είναι μια σημαντική διέξοδος για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Για τους Έλληνες προπονητές και τα στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν:

Νομίζω τίποτα δεν γίνεται με παρθενογένεση. Έχει γίνει μια προσπάθεια χρόνων για να αποκτήσει ταυτότητα ο Έλληνας προπονητής. Καταλάβαμε ότι μπορεί να μην έχουμε τα πιο ψηλά παιδιά, αλλά έχουμε τη μεσογειακή ευφυΐα επενδύοντας στο μυαλό, στη δύναμη και στο διάβασμα και νομίζω αυτά είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στον Έλληνα προπονητή και έχουν έρθει επιτυχίες.

Για τον Αρκαδικό και τον coach Κουστένη:

Κατ' αρχάς θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Αρκαδικό. Η Τρίπολη είναι μια ιδιαίτερη περιοχή που αγαπάει το μπάσκετ. Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μπάσκετ. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ τον Αρκαδικό και πιστεύω ότι με την τεχνογνωσία που έχει εκτός από την ομάδα του θα βοηθήσει και όλη την περιοχή στο να καταλάβουν και να βελτιωθούν στον τρόπο ανάπτυξης του μπάσκετ μέσα στο γήπεδο.

Αντώνης Χρονάκης

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πεδουλάκης: Ο Κουστένης θα βοηθήσει τον Αρκαδικό


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.